|
|
|
... belső-ázsiai népek. A táplálkozás körében ma is sok, a honfoglalás koránál sokkal korábbi, keletre nyúló hagyományt találunk. Ilyen ősi gyökerű ételünk az alföldi pásztorok tarhója, mely joghurthoz hasonlító különleges étel, a közelmúltig fogyasztott vízzel, sóval gyúrt erjesztetlen tészta, a lepénykenyér, a "csörege-fánk", az alföldi bográcsban készült krumplistészta, a "slumbuc"... |
2007-04-18 04:32:16 |
|
|
|
|
|
|
... arra, hogy karcsúsítson, azt a Volumetrics-érték dönti el. Ezt az értéket a grammonkénti kcal-érték határozza meg:
Az öt sztár:
Zöldsaláta: 0,1 kcal
Zsírszegény joghurt: 0,4 kcal
Paradicsomleves: 0,4 kcal
Földieper: 0,3 kcal
Csirkemell: 1,0 kcal
Az öt csapda:
Kesudió: 5,7 kcal
Chips: 5,4 kcal
Csokoládé: 5,0... |
|
2007-04-17 17:25:04 |
|
|
|
|
|
|
...
Kesudió: 5,7 kcal
Chips: 5,4 kcal
Csokoládé: 5,0 kcal
Szalámi: 3,6 kcal
Vaj: 7,4 kcal
Az öt sztár:
Zsírszegény joghurt: 0,4 kcal
Paradicsomleves: 0,4 kcal
Földieper: 0,3 kcal
Csirkemell: 1,0 kcal
Zöldsaláta: 0,1 kcal
A 7 parancsolat
1. Figyelj az éhségre!
Figyeld, ... |
2007-04-17 10:47:32 |
|
|
|
|
|
|
... rohanok reggel, nincs időm enni. Ilyenkor legalább arra szoktassuk magunkat, hogy magvakat (dió, mogyoró, szezámmag) gyümölccsel rágcsáljunk el. A müzlit is gyorsan be lehet kanalazni, a joghurt, a kefír pedig megiható, akárcsak egy friss gyümölcslé - és máris tettünk az egészségünkért. De bevonhatjuk gyerekeinket is, hogy segítsenek elkészíteni a reggelit. ĺgy nemcsak mi já... |
|
2007-04-17 01:01:19 |
|
|
|
|
|
|
... bírta, több mint 40 füldugója volt. Szeretett utazni, de csak álnéven; repülőjegyből mindig kettőt vett, nehogy valaki mellé üljön. Élete végéig vigyázott alakjára, kedvence a spenót, a joghurt és a sárgarépa volt. Sztárallűröktől mentes volt, nem szerepelt a botránykrónikákban - egész a legutóbbi időkig. Születésének századik évfordulóján hozták nyilvánosságra azokat a leveleit, ... |
|
2007-04-16 12:01:37 |
|
|
|
|
|
|
Tarator (bolgár uborkaleves)
Hozzávalók:
2 kígyóuborka
1-2 gerezd fokhagyma
kapor
1-2 pohár natúr joghurt
kis marék dió, pár szem is elég
1-2 evőkanál olaj
Elkészítés: A joghurtot(okat) beletesszük egy tálba, és sűrű leves állagúra vizezzük. Nagyon apró kockákra vágjuk az uborkát, amit a héjától megtisztítottunk, és beletesszük a joghur... |
2007-04-15 09:42:08 |
|
|
|
|
|
|
... bárányhús
25 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
2 fej hagyma
2 zöldpaprika
1 padlizsán
25 dkg paradicsom
só
petrezselyem
bors
pirospaprika
1 pohár joghurt
2 tojás
olívaolaj
A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük. A babot, a krumplit, a ... |
2007-04-15 09:40:56 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
13 dkg porcukor, 13 dkg vaj, 2 tojás, 20-20 dkg félgrízes liszt, 1 tk. sütőpor; töltelék: 40 dkg tejfölös fehér joghurt, 1 citrom leve, 10 dkg porcukor, 2 dkg zselatin, 2,5 dl 33%-os tejszín, 2 cs. vaníliás cukor; a díszítéshez: őszibarackbefőtt, vagdalt pisztácia, reszelt fehér csokoládé, tiszta tortazselé.
1. A tojássárgákat a cukorral és a vajj... |
2007-04-15 00:47:02 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 főtt tojás, egy csokor retek, egy kisebb csokor zöldpetrezselyem, zsázsa és metélőhagyma, 1 ek. tejfölös kenősajt, 2 ek. sovány joghurt, fél ek. citromlé, fél ek. mustár, 1 ek, olívaolaj, só, bors.
1. Az egyik főtt tojást vastag karikára, a másikat nyolc cikkre vágjuk. A retket csíkokra, a zöldpetrezselymet apróra, a metélőhagymát és a zsázsát na... |
2007-04-15 00:31:53 |
|
|
|
|
|
|
... készítünk egy kerek tortaformában; a töltelékhez: 50 dkg túró, 2 db tojás, citrom, 2 csomag zselatin (jedlá želatína), cukor vagy édesítőszer, 2 csomag vaníliás cukor, 3 dl tejföl (tejszín vagy joghurt is lehet), 1,5 dl vízA tojásfehérjét habosra felverem. A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra, a túrót a tejföllel botmixerrel simára keverem. Hozzáadom a cukrot, a felvert toj... |
2007-04-13 00:41:14 |
|
|
|
|