Belépés
Meggyesi Éva versei

MEGGYESI ÉVA VERSEI


...
2021-01-22 19:00:33
A holland holokauszttúlélők a német vasúti társaságtól is várnak kárpótlást
... vesztette el a haláltáborokban, korábban a holland vasúttársaságot perelte be a deportálásokban való közreműködésért. A bíróság tavaly 50 millió euró kifizetésére ítélte a holland vasutat kárpótlásként a mintegy hétezer túlélőnek és azok leszármazottainak.
Axel Hagedorn, a felperest képviselő ügyvéd szerint, most a német vasúton a sor, hogy kárpótlást fizessen. Hozzátette, h...
2020-07-29 15:22:29
Csaba testvér jegyzete 07.13
... területén történő katolikus misszionálásról. Ebben az esetben azonban nem volt más választása, hisz az egész ország érdekét szolgálta az egyháziak rosszallása ellenére is. De tudta, hogy kárpótlást kell adnia, ezért több nagy alapítást tett.A szívós célratörés volt egyik legjellemzőbb vonása. Ez mutatkozott meg nyugat felé vezetett hadjárataiban is, melyekkel a birodalom határait ...
2020-07-13 18:27:15
Ima Jézus Szent szívéhez
... emberekre árasztott szeretetedet sokan hálátlan felejtéssel, nemtörődéssel és megvetéssel viszonozzák!
Íme, mi leborulunk oltárod előtt, és különösen is nagy tiszteletünkkel kívánunk kárpótlást adni az emberek bűnös közönyösségéért. Engesztelni akarunk a sértésekért, amelyekkel szeretetre legméltóbb Szívedet minden oldalról illetik.
Elsősorban a magunk számára kérjük mél...
2020-06-19 08:39:45
Krónika 3. rész (költségvetés, vezérszónokok)
... önkormányzatok működjenek". Ezzel a választók akaratát veszi semmibe - szögezte le.
Azt szorgalmazta, hogy az önkormányzatok kapják meg a feladataikhoz szükséges pénzügyi fedezetet és kárpótlást a kieső bevételek után.
Az MSZP 700 milliárd forinttal növelné az egészségügy keretét és garantált szociális minimumot biztosítana. A családi házakat újítanák meg a szállodák he...
2020-06-10 13:02:05
Harminc éve szabadon - Gulyás: Magyarország a rabságból a szabadságba lépett át
... szinte természetesnek tűnt azoknak, akik a diktatúra időszakában is egy szabad és független Magyarországért szálltak síkra - fogalmazott.
A miniszter hozzátette: az igazságtétel és a kárpótlás ellentmondásai is abból az igazságtalanságból és már aligha törleszthető morális adósságból eredtek, hogy a diktatúra elszenvedői nem lettek a rendszerváltoztatás győztesei.
Megfo...
2020-05-02 12:31:34
Útravaló – 2020. március 8
Kákonyi Asztrik ferences atya munkássága a XX. század magyar egyházművészetének legkiválóbbjai közé tartozik. A színeváltozás táblaképét az óbudai kis kápolnában, zárt ajtók mögött festette meg. A nagyböjti alkotás napjai alatt senkit nem engedett a közelébe. Csak a szénrajz vázlatait láttuk, azt is kevesen. Húsvét vigíliáján valódi reveláció történt. Lekerült a lepel a csodás képr...
2020-03-08 07:46:36
Volkswagennel folytatja a rali Eb-futamgyőztes Turán, Bagaméri páros
... sorozata lesz.
Turán Frigyes a tavalyi esztendőre visszatekintve úgy fogalmazott, nehéz évük volt, mert sok műszaki hiba hátráltatta őket, és bár az év végi Eb-siker nagy mértékű kárpótlást jelentett, az országos bajnokságban elért abszolút negyedik hellyel nem voltak elégedettek.
"Ebben az évben is Forddal akartuk folytatni, ez azonban különböző okokból nem jött össze, ...
2020-03-03 12:01:34
Kövér: világméretű küzdelem zajlik, vége lehet az EU-nak
... a trend.
A házelnök kérdésesnek nevezte az Európai Unió jövőjét. Úgy fogalmazott: nem merne nagy téteket feltenni arra, hogy 2030-ban még lesz Európai Unió.
A gyöngyöspatai kárpótlási ügyben szerinte egy szűk kisebbség az ügyvédek és a "Soros-féle háttérhatalom" hálózatának segítségével jelentős összegeket akar zsebre tenni.
Jog és igazság nem kerülhet egymással s...
2020-02-26 19:02:57
3. évközi hét szombat
... vendégének."
Ennek hallatára Dávid igen nagy haragra lobbant az ellen az ember ellen, és ezt az ítéletet hozta: ,,Az Úr életére mondom: halál fia az az ember, aki ezt cselekedte. Négyszeres kárpótlást fog adni a juhért, minthogy ilyen dolgot merészelt művelni; de legfőképp azért, mert könyörtelen volt."
Ekkor a próféta a fejére olvasta Dávidnak: ,,T...
2020-02-01 10:25:00
1 2 3 ................................100 ................150 ................199 200 
Címkék: Meggyesi Éva, Jézus Szent, Eb-futamgyőztes Turán, MEGGYESI ÉVA VERSEI, Axel Hagedorn, Kákonyi Asztrik, Turán Frigyes, Európai Unió, holland holokauszttúlélők, német vasúti, szabadságba lépett, rali Eb-futamgyőztes, holland vasúttársaságot, deportálásokban való, bíróság tavaly, holland vasutat, mintegy hétezer, felperest képviselő, német vasúton, esetben azonban, egész ország, egyháziak rosszallása, szívós célratörés, birodalom határait, emberek bűnös, magunk számára, választók akaratát, önkormányzatok kapják, feladataikhoz szükséges, kieső bevételek, egészségügy keretét, családi házakat, diktatúra időszakában, miniszter hozzátette, kárpótlás ellentmondásai, diktatúra elszenvedői, színeváltozás táblaképét, nagyböjti alkotás, szénrajz vázlatait, csodás képr, tavalyi esztendőre, országos bajnokságban, házelnök kérdésesnek, gyöngyöspatai kárpótlási, szűk kisebbség, ember ellen, ítéletet hozta, fejére olvasta, haláltáborokban, közreműködésért, tiszteletünkkel, magyarországért, vasúttársaságot,
© 2013 TVN.HU Kft.