Belépés
Kassák Lajos - Szép pillanatok
... Lajos (Érsekújvár, Felvidék, ma Szlovákia, 1887. március 21.- Budapest, 1967. július 22.) Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító,képzőművész.
"Kassák Lajos írói és képzőművészeti életműve rendkívül jelentős, munkássága az egész magyar avantgárd legnagyobb teljesítménye.Festményei, képarchitektúrái és kollázsai a nemzetközi dada és konstruktivista kiállítások álland...
2019-08-12 15:39:51
Negyven helyszínen 68 programot kínál idén a Zempléni Fesztivál
... előadások "behálózzák az egész környéket".
Az érdeklődők elsősorban komolyzenei koncerteken vehetnek részt, de hallgathatnak dzsesszt, valamint lesznek táncos, irodalmi és képzőművészeti programok is - tette hozzá a szervező.
A Rákóczi-emlékévhez kapcsolódva koncertet szerveznek Kassán a Rodostói ház udvarán, a nyitókoncerten pedig elhangzik Berlioz Rákóczi-indulója is....
2019-08-01 09:41:06
A Gemencről készültek műalkotások az erdőgazdaság alkotótáborában
... anatómiájáról, életmódjáról, egyedfejlődésükről és annak az élőhelynek a jellegzetességeiről, egyediségéről, amelyben ábrázolják.
A gemenci erdőgazdaság 1998 óta rendezi meg képzőművészeti alkotótáborát, ahol ismert hazai festő- és grafikusművészeket látnak vendégül. Idén a halban, vadban gazdag karapancsai ártéri táj szolgált témául.
Az alkotótáborban átadták a Gemenc ...
2019-07-30 16:05:08
Kétszázezren látogattak el a Művészetek völgyébe
... Natália, a Művészetek Völgye Igazgatója.
Az ünnepi 30. Művészetek Völgyét 2020. július 17. és 26. között rendezik meg, és még több irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti program várható, az már biztos, hogy olyan jubiláló zenekarok is együtt ünnepelnek majd a völgyközösséggel, mint a 30Y, az Erik Sumo Band vagy az Ivan and the Parazol - olvasható a közelm...
2019-07-28 19:02:22
Idén 650 programmal jelentkezik az Ördögkatlan fesztivál
...
A fesztiválon egyebek mellett színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi rendezvényekkel, valamint könnyű- és komolyzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.
Mint azt Kiss Mónika, a mintegy 200 millió forintból megvalósuló rendezvény egyik főszervezője elmondta, reményeik szerint idén minden eddiginél több, 80-100 ezer embert vesz részt a Barany...
2019-07-26 14:21:46
Bob Dylan képzőművészeti alkotásaiból nyílik kiállítás Szegeden
... kurátora.
A szakember szerint a képek ugyanazzal a lendülettel, magabiztossággal telített sallangmentes, erőteljes alkotások, mint Bob Dylan zenéi. Erőteljes analógiák fedezhetők föl a képzőművészeti alkotások és a zenék között. Szinte ugyanúgy komponálja képeit, mint a dalait, hasonló hatásokra épít - tette hozzá.
A Magyarországon először bemutatott kollekció képeinek t...
2019-07-25 21:59:45
Böjte Csaba vigasztaló szavai .....
Ragyogjon a mennyei Atya ,,soha nem adom fel" szép vonása mindannyiunk arcán!
Nem minden lefutásból lesz gól - Böjte Csaba vigasztaló szavai a sikertelen felvételizőknek
.............
Ma este 8-kor hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Szívből gratulálunk az...
2019-07-24 22:58:39
Elhunyt Kovács Péter Kossuth-díjas festőművész és grafikus
...
Kovács Péter 1943. június 15-én született Budapesten. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1964 és 1970 között Fónyi Géza tanítványa volt a festő szakon, bár a kezdetektől inkább a grafikai műformákhoz, technikákhoz vonzódott - fogalmazott az MMA honlapján Wehner Tibor művészettörténész.
A főiskolai tanulmányai után elnyerte a Derkovits-ösztöndíjat. A hetvenes évek közepétő...
2019-07-21 14:41:47
Ma kezdődik a Váci Világi Vigalom
... szaxofonművész.
A négy színpadon látható koncertek mellett számtalan programmal találkozhatnak az érdeklődők, egyebek mellett templomi hangversenyekkel, színházi előadásokkal, gyerekműsorokkal, képzőművészeti kiállításokkal, kézműves és játszóházi foglalkozásokkal, civil szervezetek műsoraival, gasztronómiai különlegességekkel és kézművesek utcájával is.
A rendezvény kís...
2019-07-19 07:05:29
Folytatás - Százhatvanötödik nap
... sörfesztivál. A nyitó napon nem fértünk el a sátorban, akkora volt az érdeklődés. Közben a város templomaiban hangversenyek voltak, az utcán fúvószene.
A második fesztivál már képzőművészeti performansszal kezdődött, Dolán György felvidéki festő homokdombjaival az aulában. Az egész városban koncertek. Azt hiszem, nagyon jó ötlet volt a szórakozást és az igazi kultúrát így öss...
2019-07-18 19:00:24
1 2 3 ...........................171 ..............256 257 ..............341 342 
Címkék: Kassák Lajos, Zempléni Fesztivál, Böjte Csaba, Elhunyt Kovács Péter Kossuth-díjas, Váci Világi Vigalom, Berlioz Rákóczi-indulója, Művészetek Völgye Igazgatója, Művészetek Völgyét, Erik Sumo Band, Kiss Mónika, Kovács Péter, Magyar Képzőművészeti Főiskolán, Fónyi Géza, Wehner Tibor, Dolán György, erdőgazdaság alkotótáborában, egész magyar, nemzetközi dada, egész környéket, érdeklődők elsősorban, nyitókoncerten pedig, gemenci erdőgazdaság, alkotótáborban átadták, fesztiválon egyebek, szakember szerint, képek ugyanazzal, képzőművészeti alkotások, zenék között, mennyei Atya, sikertelen felvételizőknek, felsőoktatási felvételi, festő szakon, kezdetektől inkább, grafikai műformákhoz, főiskolai tanulmányai, hetvenes évek, négy színpadon, nyitó napon, város templomaiban, utcán fúvószene, második fesztivál, egész városban, igazi kultúrát, gyerekműsorokkal, völgyközösséggel, magabiztossággal, százhatvanötödik, hangversenyekkel, képarchitektúrái, foglalkozásokkal, alkotótáborában, rendezvényekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.