Belépés
Történelmi mélypontra gyengült a forint, 335 forint felett járt az euró
... feldolgozóipar válsága tovább mélyült, és a szolgáltató ágazat növekedése is jelentősen lassult. 2013 áprilisa óta először fordult elő, hogy a feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett összetett beszerzésimenedzser-index a növekedést és a csökkenést elválasztó 50 pontos küszöb alá - 49,1 pontra - esett.
Az euróövezet gazdasága közel került a stagnáláshoz szeptembe...
2019-09-23 11:51:24
Szinte leállt a növekedés az euróövezet magánszektorában szeptemberben
... beszerzésimedzser-indexe 52,0 pontra, 8 havi mélypontra csúszott le. Elemzők enyhe romlásra, 53,3 pontra számítottak az augusztusi 53,5 pont után.
A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett összetett BMI 75 havi mélypontra, 50,4 pontra süllyedt. Elemzők az előző havival megegyező értékre, 51,9 pontra számítottak.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazd...
2019-09-23 11:02:02
Húsz éves a hortobágyi Madárkórház Alapítvány
... kezdetben két-három fővel működtetett kórház ma 10 dolgozóval üzemel, három madármentő kocsijuk állandóan úton van, diszpécser központjuk éjjel-nappal telefonos ügyeletet tart és több mint 300 képzett önkéntesük dolgozik az egész országban - sorolta az eredményeket, megemlítve, hogy a kezdőknek madármentő táborokat szerveznek, de külföldi önkénteseket is fogadnak.
Déri János...
2019-09-21 16:32:31
Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Miskolcon
... Miskolcon indul pilot program, amelynek célja a minőségi, modern szakképző környezet megteremtése, a szakképzés vonzerejének növelése, ezzel is biztosítvaa gazdaság számára a szükséges, képzett munkaerőt.
Miskolcon négy tagintézményben összesen 6,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg - tette hozzá.
Palkovics László elmondta: a felsőoktatásért is felelős innovác...
2019-09-19 20:31:43
Semjén: 2010 óta megnégyszereződött az őshonos nemzetiségek támogatása
... időben.
Ritter Imre a programot óriási előrelépésnek nevezte, amivel reményük van arra, hogy egyre több nemzetiségi önkormányzat által átvett intézményben lesznek megfelelő számban, megfelelően képzett nemzetiségi pedagógusok.
Nagyra értékelte, hogy a nemzetiségek bizottsága által beterjesztett törvénymódosításokat minden esetben egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés, ...
2019-09-19 18:22:16
Csaknem kétmilliárd forintos fejlesztés a nyomdaipari szakképzésben
... elfogadott szakképzés 4.0 terv keretében a képzőhelyek és az ipar összegfogásával XXI. századi szakképzés valósuljon meg Magyarországon.
Rámutatott: a munkaerőpiac által igényelt magasan képzett szakemberek csak akkor fognak rendelkezése állni, ha a célok megvalósulását a szakképzés három pillére egyaránt szolgálja. A helyettes államtitkár szerint ez a három pillér a vonzó is...
2019-09-18 18:02:05
Szijjártó: sikeres az átállás a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra
... nagy versenyben azért döntöttek Debrecen mellett első Németországon kívüli európai gyáruk felépítéséről, mert "nagyszerű az infrastruktúra" (repülőtér, autópálya, vasúti átrakó), és jól képzett szakemberek is rendelkezésre állnak.
Tájékoztatása szerint már 450 dolgozót felvettek a debreceni gyárukba, ahol az első gyártósoron már januárban megkezdték a próbatermelést, ezekben ...
2019-09-18 14:01:46
Az osztrák szövetségi hadseregnek több pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy el tudja látni a lakosság védelmét egy
... milliárd eurós beruházásra is. Emellett személyi kérdéseket is meg kellene oldani; az Osztrák Biztonsági Stratégia 55 ezer katonával rendelkezik, míg a célok megvalósításához további 24 ezer képzett katonára és civil szolgálatosra lenne szükség.
Az Osztrák Néppárt (ÖVP) nyilatkozata szerint "nagyon komolyan" veszik a jelentést; szerintük a soron következő kormány feladata les...
2019-09-17 19:52:32
Szijjártó: a magyar gazdaság dimenzióváltáson ment keresztül
... költségvetési támogatásának feltételei között - közölte Szijjártó Péter.
A magyar gazdaság átalakulásában fontos szerep jut a szolgáltatóközponti ágazatnak, amely elsősorban a fiatal, jól képzett, több nyelvet beszélő fiatalok számára kínál versenyképes munkalehetőséget - tudatta a politikus.
A nagyvállalatok eleinte a legegyszerűbb feladatokat látták el magyarországi kö...
2019-09-17 18:52:15
Konferencia: kiemelten fontos a betegbiztonság növelése
... nehézségek akadályozzák a betegbiztonság megteremtését: a kórházak rossz állapota, a klimatizálás hiánya, az eszközhiány, az elöregedett vagy nem jó minőségű műszerek, a nem megfelelően képzett személyzet és a szakemberhiány. Kiemelte: a realitásból kell kiindulni; a kórházszövetség szerint "szükséges, elégséges és minőségi" ellátóhelyeket kell létrehozni, a struktúrát és a finans...
2019-09-17 17:15:19
1 2 3 .......................287 288 ............431 432 ............573 574 575 
Címkék: Madárkórház Alapítvány, Déri János, Palkovics László, Ritter Imre, Osztrák Biztonsági Stratégia, Osztrák Néppárt, Szijjártó Péter, euróövezet magánszektorában, hortobágyi Madárkórház, őshonos nemzetiségek, nyomdaipari szakképzésben, termelésorientált gazdaságról, osztrák szövetségi, lakosság védelmét, magyar gazdaság, betegbiztonság növelése, szolgáltató ágazat, csökkenést elválasztó, euróövezet gazdasága, stagnáláshoz szeptembe, előző havival, vizsgált gazd, egész országban, kezdőknek madármentő, szakképzés vonzerejének, programot óriási, nemzetiségek bizottsága, ipar összegfogásával, munkaerőpiac által, célok megvalósulását, szakképzés három, helyettes államtitkár, három pillér, debreceni gyárukba, első gyártósoron, célok megvalósításához, soron következő, nagyvállalatok eleinte, legegyszerűbb feladatokat, betegbiztonság megteremtését, kórházak rossz, klimatizálás hiánya, elöregedett vagy, realitásból kell, kórházszövetség szerint, magánszektorában, munkalehetőséget, szolgáltatóipari,
© 2013 TVN.HU Kft.