Belépés
Brexit - Theresa May: a Brexit "példátlan" lehetőségeket kínál a brit-japán kereskedelem fejlesztésére
... akadálytalan kereskedelem tette lehetővé, hogy a cég angliai termelőüzeme a brit autóipar egyetemes történetének legnagyobb gyárává fejlődhetett. A Nissan az északkelet-angliai Sunderlandben készülő autóinak több mint a felét az EU-piacra exportálja.
A Toyota nagy-britanniai részlegének vezérigazgatója nemrégiben arra hívta fel a figyelmet, hogy megállapodás nélküli Brexit es...
2019-01-10 19:42:17
ITM: a fuvarozás készülő uniós szabályozása versenyhátrányba hozza az európai cégeket
...
Az ITM felidézte: az uniós közlekedési tanács tavaly decemberi ülésén a mobilitási csomagra vonatkozó általános megközelítést kilenc tagállam, köztük Magyarország ellenszavazata mellett fogadták el.
Az Európai Parlament közlekedési szakbizottsága (EP Tran) csütörtökön, plenáris ülése pedig várhatóan január végén szavaz az I. mobilitási csomagról - ismertették.
A bol...
2019-01-10 09:41:11
Döntött a kormány az új Nemzeti Energiastratégia kidolgozásáról
... miniszter és a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával - az európai uniós kötelezettség alapján készülő Nemzeti Energia és Klíma Tervvel összhangban - szeptember elsejéig kell kidolgoznia az új Nemzeti Energiastratégiát.
Az intézkedések között rögzítik, hogy a rezsicsökkentés eredményeine...
2018-12-22 10:31:12
Az EU intézkedéseket hozott a környezetbarátabb termésnövelő termékek forgalomba hozataláért
...
A tájékoztatás szerint a rendelet harmonizálja a - szerves vagy másodlagos nyersanyagokból készülő - termésnövelő anyagokra vonatkozó előírásokat Unió-szerte és ezzel új lehetőségeket teremt ezen anyagok nagyüzemi termelésére.
Ezen túlmenően harmonizált korlátozásokat vezet be a rendelet az ásványi trágyákban fellelhető szennyező anyagok bizonyos körében.
A rendele...
2018-12-12 17:52:10
Brexit - Theresa May: az új bevándorlási rendszer a szakképzett munkaerőnek kedvez
... országok állampolgárainak, ha ezzel kedvezményeket tud elérni a Brexit-tárgyalások más területein, például az EU-val fenntartott jövőbeni kereskedelmi kapcsolatok szabályozásában.
A készülő szabályozás a brit kormányfő keddi vázlatos ismertetése szerint a Nagy-Britanniában hosszabb távon dolgozni kívánó külföldi munkavállalók számára minimálkeresetet írna elő a letelepedés en...
2018-10-02 13:41:26
Politico: EU-n kívüli országok is részt vehetnek majd egyes közös haderőfejlesztési projektekben
... hírportál arról számolt be, hogy komoly vita volt az ügyben az uniós tagállamok között. Legélesebben Franciaország ellenezte az EU-n kívüli országok, például az Egyesült Államok és a kilépésre készülő Egyesült Királyság részvételét a közös védelmi projektekben, az ellenérdekelt csoport szószólója pedig Hollandia volt.
A kialkudott kompromisszum értelmében harmadik államok had...
2018-10-02 10:11:04
Hitelminősítés - Megerősítette az EU lehetséges legjobb osztályzatát a Moody's
... fizetik be, amelyeknek államadós-osztályzatára a Moody's stabil vagy pozitív kilátást tart érvényben - áll a hitelminősítő elemzésében.
A Moody's szerint jóllehet az EU-ból távozni készülő Egyesült Királyság az uniós költségvetés egyik kulcsfontosságú nettó befizetője - az idei tagállami hozzájárulások teljes összegének 12,5 százalékát adja -, kilépése azonban várhatóan nem l...
2018-09-15 07:04:24
Több mint hatéves csúcsra gyorsult a munkaerőköltségek emelkedésének üteme az eurózónában
... harmadik negyedévében emelkedtek gyorsabban a munkaerőköltségek az euróövezetben. A vártnál gyorsabb emelkedés újabb érvet szolgáltat a gazdasági növekedést ösztönző intézkedések kivezetésére készülő Európai Központi Banknak, amely várhatóan az év végén leállítja eszközvásárlási programját, és jövő ősszel megkezdi a kamatemelési ciklust.
A munkaerőköltség két fő alkotóeleme ...
2018-09-14 15:12:41
Rutte Romániában: a jogállamiság az európai partnerség alapja
... Bizottság küldöttsége, de szerinte az Európa Tanács alkotmányjogászokból álló szakértői testülete "nem bírálni, vagy kioktatni, hanem jóindulatúan segíteni" akarja az igazságügyi reformra készülő román törvényhozókat.
A sajtóértekezleten elhangzottak szerint a holland miniszterelnök romániai látogatásán a küszöbönálló (2019. január elsején kezdődő) román uniós elnökség kiemel...
2018-09-12 20:34:02
Graphisoft: digitalizálni kell az építőipart 2020 utáni versenyképessége érdekében
... Mérnöki Kamara, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és a Magyar Építész Kamara által kidolgozott, és a kormányhoz a múlt héten eljuttatott beruházási kódexet, amely a közpénzből készülő fejlesztéseknél pontosan meghatározza többek között a beruházási lánc résztvevőit, feladataikat, tevékenységi és felelősségi körüket. Reicher Péter szerint ennek a dokumentumnak az elfog...
2018-09-12 15:53:12
1 2 3 .........33 34 ....49 50 .....65 66 67 
Címkék: Theresa May, Nemzeti Energiastratégia, Rutte Romániában, Európai Parlament, Paksi Atomerőmű, Nemzeti Energia, Klíma Tervvel, Nemzeti Energiastratégiát, Legélesebben Franciaország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Európai Központi Banknak, Európa Tanács, Mérnöki Kamara, Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, Magyar Építész Kamara, Reicher Péter, brit-japán kereskedelem, fuvarozás készülő, európai cégeket, környezetbarátabb termésnövelő, szakképzett munkaerőnek, munkaerőköltségek emelkedésének, európai partnerség, építőipart 2020, brit autóipar, uniós közlekedési, mobilitási csomagra, európai uniós, intézkedések között, rezsicsökkentés eredményeine, tájékoztatás szerint, rendelet harmonizálja, ásványi trágyákban, készülő szabályozás, brit kormányfő, uniós tagállamok, kilépésre készülő, közös védelmi, ellenérdekelt csoport, kialkudott kompromisszum, hitelminősítő elemzésében, uniós költségvetés, idei tagállami, vártnál gyorsabb, gazdasági növekedést, kamatemelési ciklust,
© 2013 TVN.HU Kft.