Belépés
GKI: együtt javult az üzleti és a fogyasztói bizalmi index augusztusban
... kedvezőtlenebb lett.
A kereskedelmi bizalmi index a júliusi csökkenés után tovább esett, s ezzel az elmúlt öt évet jellemző viszonylag keskeny sáv aljához közelít. Az eladási pozíció és a készletszint megítélése jelentősen, a rendelések várható alakulásáról alkotott vélemény (az előző havi drasztikus visszaesés után) kis mértékben lett rosszabb.
A szolgáltatói bizalmi ...
2019-08-26 08:21:00
GKI: márciusban folytatódott a GKI konjunktúraindex lassú romlása
... márciusban négyhavi csökkenés, majd egyhavi stagnálás után emelkedett, s ezzel újra az elmúlt öt évet jellemző viszonylag keskeny sáv felső széléhez áll közel. Az eladási pozíció és a készletszint megítélése jelentősen javult, míg a rendelések várható alakulását némileg pesszimistábban látták a válaszolók.
A szolgáltatói bizalmi index márciusi emelkedése ellenére sem érte el ...
2019-03-25 07:03:45
Júliusban ismét csúcsot döntött a GKI konjunktúraindexe
... rendelésállomány értékelése nem változott.
A kereskedelmi bizalmi index - a júniusi jelentős emelkedés után - júliusban enyhén, de negatívan korrigált. Az eladási pozíció és a készletszint megítélése egyaránt hibahatáron belül változott, a rendeléseké viszont kissé romlott.
A szolgáltatói bizalmi index június után júliusban is nőtt, de még nem érte el a negyedévvel eze...
2018-07-23 07:03:51
GKI: új történelmi csúcsra emelkedett a konjunktúra index februárban
... megtorpanás után februárban tovább emelkedett. Jobb lett a termelési helyzet és kilátások, valamint a rendelésállományok - ezen belül az exportrendeléseké is - megítélése. Egyedül a készletszintet érezték rosszabbnak a válaszolók.
Az építőipari cégek kilátásai továbbra is nagyon kedvezőek, bár az ágazat bizalmi indexe januárhoz képest kissé csökkent. Az előző háromhavi terme...
2018-02-26 07:03:56
Új történelmi csúcson a GKI konjunktúraindexe decemberben
...
Az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint a konjunktúraindex a novemberi 5 pontról 7,9 pontra, az üzleti bizalmi index 11,7 pontról 13,4 pontra javult, a fogyasztói bizalmi index pedig mínusz 14,2 pontról mínusz 7,7 pontra javult egy hónap alatt.
Az üzleti szférán belül az ipari és az építőipari bizalmi index is történelmi csúcsot döntött, a kereskedelmi ped...
2017-12-18 07:03:47
Ismét csúcs közelében a GKI konjunktúraindexe novemberben
... rendelésállomány minősítése is javult.
A kereskedelmi bizalmi index az októberi stagnálás után kissé emelkedett, s megközelítette eddigi csúcsértékét. Az eladási pozíció és a készletszint megítélése valamivel kedvezőbb lett, míg a rendeléseké némileg kedvezőtlenebb.
A szolgáltatói bizalmi index novemberben emelkedett, s nemcsak októberi visszaesését dolgozta le, de meg...
2017-11-27 07:03:50
Csúcsközelben maradt a GKI konjunktúraindexe augusztusban is
... júliusi enyhe csökkenés után jelentősen nőtt és történelmi csúcs közelébe került. Különösen a rendelések várható alakulásáról vélekedtek optimistán a cégek, de az eladási pozíció és a készletszint megítélése is javult.
A szolgáltatói bizalmi index stagnálása az elmúlt három hónap általános üzletmenetének kissé javuló megítéléséből, valamint a forgalmi várakozások kis mértékű...
2017-08-28 07:03:51
GKI: történelmi csúcsára jutott a konjunktúraindex júniusban
... javult.
A kereskedelmi bizalmi index a májusi csökkenés után közel ugyanolyan mértékben nőtt, ezzel bennmaradt az elmúlt 3,5 évet jellemző, viszonylag keskeny sávban. Az eladási pozíció, a készletszint és a várható rendelések megítélését egyaránt növekvő optimizmus jellemezte.
A szolgáltatói bizalmi index júniusban kissé csökkent, de ez májusi, tizennyolc éves csúcsához...
2017-06-26 07:04:03
GKI: üzleti optimizmust tükröz a konjunktúraindex
... érezhetően emelkedett, 9 havi csúcsra jutott. Az elmúlt időszak termelése és a teljes rendelésállomány megítélése kedvezőbb lett - de az exportrendeléseké kissé romlott. Kissé növekvő készletszint mellett a termelési kilátások határozottan javultak.

A márciusi jelentős javulás után az építőipari kilátások áprilisban fékeződtek ugyan, de így is optimisták. Mind a magasép...
2017-04-24 07:03:58
Októberben hároméves mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe
... szeptember után októberben is emelkedett, így visszatért a júniussal záródó több mint két évet jellemző, meglehetős optimizmust jelző, viszonylag keskeny sávba. Az eladási pozíció és a készletszint megítélése erőteljesen javult, a rendeléseké viszont kissé romlott.
A szolgáltatói bizalmi index októberben hibahatáron belül csökkent szeptemberhez képest.
A foglalkoztatási...
2016-10-24 07:03:41
1 2 3 4 5 
Címkék: Európai Unió, fogyasztói bizalmi, konjunktúra index, konjunktúraindex júniusban, kereskedelmi bizalmi, júliusi csökkenés, eladási pozíció, készletszint megítélése, rendelések várható, előző havi, szolgáltatói bizalmi, júniusi jelentős, rendeléseké viszont, termelési helyzet, készletszintet érezték, építőipari cégek, ágazat bizalmi, előző háromhavi, üzleti bizalmi, hónap alatt, üzleti szférán, építőipari bizalmi, októberi stagnálás, rendeléseké némileg, elmúlt három, forgalmi várakozások, májusi csökkenés, várható rendelések, elmúlt időszak, teljes rendelésállomány, exportrendeléseké kissé, termelési kilátások, márciusi jelentős, építőipari kilátások, júniussal záródó, konjunktúraindex, rendelésállomány, pesszimistábban, foglalkoztatási, készletszintet, megközelítette, üzletmenetének, kedvezőtlenebb, megítéléséből, csúcsközelben, támogatásával, szeptemberhez, kereskedelmi, folytatódott, alakulásáról, mélypontjára, szolgáltatói, augusztusban, készletszint, határozottan, visszaesését, csúcsértékét,
© 2013 TVN.HU Kft.