Belépés
Rejtett történetek - Kiállítás az életreform-mozgalmak és a művészet kapcsolatáról
... iskoláknak, elképzeléseknek a jelentős része a művészetek különböző ágaira is hatással voltak; a képzőművészeten túl a kórusmozgalom, az építészet és urbanisztika, a mozdulatművészet, a kézműipari mozgalom vagy az irodalom mind sokat merített ezekből az ideákból.
A több mint egy évtizede zajló tudományos kutatáson alapuló kiállítás a kezdetektől az 1930-as évekig követi végig...
2018-10-05 18:42:12
Iposz: a Magyar falu program az iparosok célkitűzését tükrözi
... pillérre: a lakhatásra, a közlekedésre, a közszolgáltatásokra és a helyi identitásra épül majd.
Az ünnepségen az Iposz elnöke rámutatott arra, a magyar iparosság az összes olyan kézműipari szakmában, kistelepülésen is jelen van, amelyek fejlesztését a Magyar falvak program célul tűz ki. Példaként említette, hogy a szolgáltató, javító és építő tevékenységek megléte a település...
2018-09-05 14:32:53
Kozma Klasszik - Kozma Lajos-kiállítás a Műcsarnokban
... Építészeti Múzeum és a Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium nagyszabású programsorozatot indít, melynek célja Kozma sokszínű munkásságának bemutatásán keresztül a művészeti szakképzés, a kézműipari tradíciók jelentőségének hangsúlyozása - jelentette be a kiállítás keddi sajtótájékoztatóján a Műcsarnok művészeti igazgatója.
Szegő György elmondása szerint az emlékévet különösen ak...
2018-09-04 22:13:29
Cserszömörce, az egészséges száj őre
... ugyanis finom bőrök cserzésére, vagyis kikészítésére és tartósítására alkalmazták. A cserszömörce szóban a cser szó arra utal, hogy a növény kérgéből és leveléből cserzőanyagot vontak ki, a kézműipar pedig kelmefestőszerként használta. A növényből ma is készítenek ipari bőrcserző anyagot és sárga festékanyagot.

Nevezik még szömörcefának, sárga cserszömörcének, szkompián...
2018-06-20 17:29:41
Elment az utolsó címfestőmester
Ismerőseimtől tudom, hogy elhunyt Németh Miklós Mosonmagyaróvár ismert és elismert utolsó címfestőmestere. Arany - ezüstgyűrűs, aranykoszorús mesterember volt, még néhány éve is kitüntették: a Kézműipar Szolgálatáért kitüntető oklevelet adományozott neki a az Ipartestületek Országos Szövetsége. A helyi és a megyei sajtó tudósítója, levelezője volt. Sok-sok cikkével őrizte a múltat,...
2018-06-12 05:05:20
Debrecen környéke már az ókorban is lakott hely volt
... találkozásánál több falu összeolvadásából jött létre. Nagy Lajos király 1361-ben mezővárosi rangra emelte, ami által fejlődésnek indult a gazdaság a marhakereskedés, az állattenyésztés, a kézműipar és a város vásárközponti szerepe révén. Főutcáján több mint 300 évig tartották a híres debreceni vásárokat, melynek emlékét az utca neve - Piac utca - a mai napig őrzi....
2018-04-04 07:02:36
GYORSKAPCSOLÓ TÖMLŐELEM 1"


A GYORSKAPCSOLÓ TÖMLŐELEM 1" leírása:A gyorskapcsoló tömloelem a tömlo bármely végének stabil csatlakoztatására szolgál. Mivel minoségi sárgarézbol készül, ideális a mezogazdaság, ipar és kézmuipar területén. 25 mm-es (1") tömlohöz.
...
2018-02-02 06:20:17
GYORSKAPCSOLÓ TÖMLŐELEM 3/4"


A GYORSKAPCSOLÓ TÖMLŐELEM 3/4"  leírása:A gyorskapcsoló tömloelem a tömlo bármely végének stabil csatlakoztatására szolgál. Mivel minoségi sárgarézbol készül, ideális a mezogazdaság, ipar és kézmuipar területén. 19 mm-es (3/4") tömlohöz.
...
2018-02-02 06:20:02
Advent - Betlehemi jászolkiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban
... láthatók az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó egyéb alkotások is - számolt be.
A megnyitón köszöntőt mondott László Sándor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműipari Tagozatának alelnöke, valamint Brückner Ákos Előd ciszterci plébános is.
A kiállításon való részvételre a Magyar Kézművességért Alapítvány - az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatáva...
2017-12-15 15:55:35
Iposz: nem foglalkoznak a negyedik ipari forradalommal a mikrovállalkozások
... előadónak a konferencián.
A robottechnikák robbanásszerű fejlődése szinte minden szakmában gyökeres változásokat hoz - vélekedett Németh László. A felkészülésre az alkalmazkodáshoz a kézműipari területen dolgozóknak kicsit több idejük maradt, miközben a digitalizációs folyamatokban való jártasság megszerzése legjobban a nagyipar beszállítóit sürgeti.
Németh László úgy ...
2017-11-17 14:13:42
1 2 3 7 8 .11 12 13 14 15 
Címkék: Kozma Klasszik, Kozma Lajos-kiállítás, GYORSKAPCSOLÓ TÖMLŐELEM, Mezőgazdasági Múzeumban, Építészeti Múzeum, Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium, Szegő György, Németh Miklós Mosonmagyaróvár, Kézműipar Szolgálatáért, Ipartestületek Országos Szövetsége, Nagy Lajos, László Sándor, Budapesti Kereskedelmi, Kézműipari Tagozatának, Brückner Ákos Előd, Magyar Kézművességért Alapítvány, BKIK Kézműipari Tagozatáva, Németh László, művészet kapcsolatáról, iparosok célkitűzését, egészséges száj, utolsó címfestőmester, negyedik ipari, jelentős része, művészetek különböző, kézműipari mozgalom, irodalom mind, több mint, évtizede zajló, 1930-as évekig, helyi identitásra, magyar iparosság, összes olyan, művészeti szakképzés, kézműipari tradíciók, kiállítás keddi, emlékévet különösen, cserszömörce szóban, növény kérgéből, kézműipar pedig, megyei sajtó, város vásárközponti, híres debreceni, utca neve, gyorskapcsoló tömloelem, tömlo bármely, megnyitón köszöntőt, kiállításon való, robottechnikák robbanásszerű,
© 2013 TVN.HU Kft.