Belépés
Advent - Ünnepváró program és vásár a Hagyományok Házában és a budai Corvin téren
... utána táncházzal várják a közönséget, hogy megismerkedjenek a szlovéniai magyarság hagyományaival.
A vásár ideje a "Légy te is őrangyal!" című baba- és nemezállatka-készítő foglalkozásokon a résztvevők, az általuk készített két nemezállatka közül az egyik rászorulókhoz kerül, de az ajándékkészítő műhelyekben elkészített medálokat, kendőket, ékszereket vagy akár a kézművesekt...
2018-12-04 16:52:22
Tekintsünk elhivatásunkra!
... volt. Nem lenne szabad szem elől tévesztenünk, hogy milyen munkát végzett Jézus. Az iskolában, ahova diákkoromban jártam, csak azok végeztek famunkát és azok vettek részt a kézműves foglalkozásokon, akik az elméleti tárgyakból megbuktak. Voltak köztünk, akik az ,,eszükkel" dolgoztak, mások a ,,kezükkel". Legalábbis ezt gondoltuk. De valójában mindkettőre szük...
2018-11-13 15:24:54
NKA 25 - Szent Mihály-napi fesztivált rendeznek a Szentendrei Skanzenben
... fafaragó, Farkas Gergely nemezkészítő, Sipos Tamás bőrműves, a Magyarországi Kovácsműves Céh kovácsai, Legeza Márta kosárfonó, valamint Dede Orsolya gyapjúszövő is.
A kézműves foglalkozásokon lehet majd pásztorbotot faragni, nemezelni, ujjbábot és csuhéállatot készíteni, gyertyát mártani vagy fazekas mesterség fortélyait elsajátítani.
A meghívott előadók pásztoros meséke...
2018-09-25 08:22:04
Több mint félszáz program a kaposvári Miénk a város fesztiválon
... Step by Steph, az ír, svéd és magyar zenész alkotta Mongooz and the Magnet is, továbbá lemezbemutató koncertet ad a Ligeti Gyuri álomgyára.
A gyermekek kézműves és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, szórakoztatásukról emellett az Eleven gyerekzenekar, a Füred-Rock-Szín-Kör és a Rutkai Bori Banda gondoskodik - közölte.
Szalay Lilla szólt arról, hogy a fesztivál minde...
2018-09-03 13:12:30
A hétvégén rendezik meg az Őszi Etyeki Pikniket
... programok mellett kézműves vásárral és gyermekprogramokkal is készülnek.
Rókusfalvy Pál a programok között említette a Kutyaovit, ahol a gyerekek kiskutyákkal játszhatnak, kézműves foglalkozásokon, köztük polófestésen vehetnek részt és népi játszótér is várja őket. Kiemelte az óránként induló szőlőtúrát, a Gingalló csokiműhely és a Rezeda Terasz kínálatát, valamint a Gombai p...
2018-08-31 12:43:52
Európai kerti vasutak találkozója a Vasúttörténeti Parkban
... interaktív modellvasút- és terepasztal kiállítója, a Miniversum. Utóbbi sátrában nemcsak a minivilágról kaphatnak ismertetőt az érdeklődők, hanem a gyerekek megtanulhatják a kézműves foglalkozásokon, milyen sokféle módon és alapanyagból tudnak vonatokat készíteni, valamint lufifújó versenyen is kipróbálhatják ügyességüket.
A szervezők idén szombati meghosszabbított nyitva tar...
2018-08-18 11:36:42
Megnyílt a magyarok nyugat-európai családi népművészeti tábora
... neves magyar előadóművészek, népzenészek léptek és lépnek még fel, a hat országból érkezett résztvevőknek pedig lehetőségük van tánc- és énektanulásra, furulyaoktatásra, kézműves foglalkozásokon való részvételre es a magyar tájegységek folklórjának megismerésére.
Az összegzés szerint a tábor szervezői külön gondot fordítottak arra, hogy minden korosztály tartalmas programoko...
2018-05-01 07:16:47
Húsvét - Palóc húsvét a füleki várban
...
Illésné Kósik Andrea elmondta: a látogatók a kézműves foglalkozásokon kipróbálhatják a tojásdíszítést, a gyékényezést, a mézeskalács-díszítést, vagy a népihangszer-készítést, de arcfestés, kézzel hajtott körhinta, különféle ügyességi versenyjátékok, lovagoltatás, gyermek íjászverseny és mesekuckó vár rájuk.
A várudvarban és a Várfelső utcában kirakodóvásár, a rendezvény ...
2018-03-30 07:10:49
Március 15. - Számos programra várják a családokat
... lehet, hanem meg is lehet tanulni a nemzeti ünnepen.
A Szentháromság téren 10 órától koncertek és gyermekprogramok lesznek, a Táncsics-börtönben különböző vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon lehet részt venni.
A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban idén is Forradalmi forgatag címmel rendezik meg az ünnepi programokat. Ott is lesz táncház, színházi előadást, csatabemutató...
2018-03-15 07:04:38
Speciális vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány
... foglalkoztatnak majd, elsősorban a vendégfogadásban, az étkeztetésben, az állattartásban, vendégváró aszalványok, lekvárok, befőttek készítésében, kézműves hagyományőrző és terápiás foglalkozásokon, valamint a Miskolc és környékbeli turisztikai látványosságok megismertetésében vállalnak szerepet.
A farm terápiás jelleggel működik majd, ezért szemléletformáló rendezvények is s...
2018-03-13 12:41:39
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Hagyományok Házában, Szent Mihály-napi, Szentendrei Skanzenben, Őszi Etyeki Pikniket, Vasúttörténeti Parkban, Miskolci Autista Alapítvány, Farkas Gergely, Sipos Tamás, Magyarországi Kovácsműves Céh, Legeza Márta, Dede Orsolya, Ligeti Gyuri, Rutkai Bori Banda, Szalay Lilla, Rókusfalvy Pál, Rezeda Terasz, Illésné Kósik Andrea, Hadtörténeti Intézet, budai Corvin, kaposvári Miénk, város fesztiválon, hétvégén rendezik, magyarok nyugat-európai, füleki várban, szlovéniai magyarság, vásár ideje, általuk készített, egyik rászorulókhoz, ajándékkészítő műhelyekben, kézműves foglalkozásokon, elméleti tárgyakból, meghívott előadók, gyermekek kézműves, fesztivál minde, programok között, gyerekek kiskutyákkal, óránként induló, minivilágról kaphatnak, gyerekek megtanulhatják, szervezők idén, magyar tájegységek, összegzés szerint, tábor szervezői, nemzeti ünnepen, ünnepi programokat, farm terápiás, gyermekprogramok, vendégfogadásban, megismerkedjenek, szemléletformáló, furulyaoktatásra, meghosszabbított,
© 2013 TVN.HU Kft.