Belépés
Átfogó megállapodást kötött a kormány az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel
... szerint Magyarország az állampolgáraival is jót tesz, amikor szerződést köt a zsidó szervezettel, hiszen az emberek azt látják, hogy a régi értékek őrzésének van értelme és célja, egymás kölcsönös elismerése érték, és ezzel egy konfliktusoktól mentes, békés jövőt építését segítik.
David Lau hétfőn megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel. A találkozóról azt mon...
2019-11-18 16:32:45
Szijjártó: 160 millió dolláros programot indítanak magyar cégeknek laoszi fejlesztésekben való részvételre
... magyarországi tanulmányokhoz, és jelenleg 100 laoszi hallgató tanul Magyarországon.
Szonexay Sziphandone hangsúlyozta: a magyar-laoszi kapcsolatok hosszú múltra tekintenek vissza, a kölcsönös előnyökön és tiszteleten alapulnak, és mindkét ország elkötelezett az együttműködés további fejlesztése mellett.
Felidézte: nemrégiben országába látogatott Áder János köztársasági e...
2019-11-18 10:42:01
Soltész Miklós: a magyar kormány a jövőben is támogatni fogja a magyarországi horvátok kulturális, oktatási és
... járuljanak hozzá az adott nemzet értékeihez.
Hangsúlyozta: Magyarország tizenöt, Horvátország pedig hatodik éve tagja az Európai Uniónak. A két nép viszonyát az együttélés során kialakult kölcsönös tisztelet és együttműködés jellemezte, geopolitikai gyökerekből sarjadó közös történelmi, gazdasági, társadalmi kapcsolataik meghatározóak és elszakíthatatlanok - fogalmazott....
2019-11-16 21:42:00
Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával
... legnagyobb vállalatai számára is.
Kitért arra, hogy Magyarország és Malajzia az idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulóját. A két ország együttműködését a kölcsönös tisztelet határozza meg, és a felek készek arra, hogy újabb kölcsönös előnyöket nyerjenek ebből az együttműködésből - jelentette ki a magyar miniszter.
Szijjártó Péter kifejtette: a...
2019-11-15 18:41:44
Székely János: Európának csak addig van jövője,
... valami ebből a történelmi örökségből. Nagyon fontos gyógyítani ezeket a sebeket, megismerni a történelmünk valós tényeit, megismertetni ezeket a fiatalokkal, és építeni a társadalmunkban a kölcsönös tiszteletet, jó akaratot.
A jelen konferencia címe, ,,Minden forrásom belőled fakad" - Az európai kultúra zsidó-keresztény gyökerei arra is utal, hogy a nyugati k...
2019-11-13 08:58:28
Emléktáblát avattak az 575 éve történt várnai csata évfordulóján Bulgáriában
... kormány felmérte azt, hogy ha a szomszédsági és a regionális kapcsolatok jók, akkor az mindenképp hozzájárul a közös európai erőfeszítésekhez is - emelte ki.
Megjegyezte: az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló kiegyensúlyozott kapcsolatok nem csak politikai, hanem gazdasági, kulturális, kisebbségjogi és más területeken is előreviszik az ügyeket.
A magyar kormány és a M...
2019-11-10 16:51:50
Romániai elnökválasztás - Kelemen Hunor: minden romániai magyar szavazó voksoljon!
... állami szervezetek között, valamint a társadalom különböző szegmensei között is közvetít. A két közösség, a román és a magyar között erősek az előítéletek, nincs bizalom, holott fontos a kölcsönös tisztelet, az előítéleteket pedig le kell bontani - mondta.
"Gyakran érezzük úgy, hogy a román többség asszimilálni akarja a nemzeti közösségeket, így a magyarokat is, ezért arról ...
2019-11-10 12:51:20
Romániai elnökválasztás - Kelemen Hunor: minden szavazásra jogosult romániai magyar állampolgár vegyen részt a
... közösségünket ne lehessen megkerülni. Minden magyar szavazat a magyar közösséget erősíti. Hiszek abban hogy ez az ország jobbá tehető. Mi is egy jobb országot szeretnék. És hiszek abban, hogy a kölcsönös tiszteletre és a bizalomra építve a holnapi nap jobb lesz, mint a tegnapi volt" - fogalmazott videoüzenetében az RMDSZ elnöke.
A politikus szavazás utáni nyilatkozatát az RM...
2019-11-10 11:51:55
Orbán: Törökország nélkül nem lehet megállítani a migránsáradatot
... a Berlin-Moszkva-Isztambul háromszögben éli az életét, a magyar kormányoknak pedig az az érdekük, hogy ez a három nagyhatalom érdekelt legyen a magyarok sikerében. Meg kell találni a kölcsönös tisztelet alapján a kölcsönös érdekeket, és jobb olyan államközi viszonyokat kialakítani, hogy mindkét fél úgy érezze, a másik nem fenyegeti az ő biztonságát - tette hozzá.
Úgy értékelt...
2019-11-08 09:31:01
Grezsa: a nyelvtanulás támogatásával Kárpátalján a magyar kormány a magyar-ukrán viszonyt is javítani szeretné
... nyelvének kurzusára. Hangsúlyozta, "a nyelvtanfolyamok résztvevői - magyarok és nem magyarok - jelentkezésükkel jelképesen arra szavaztak, hogy a két nép kapcsolatait a barátságra és kölcsönös tiszteletre kell építeni." Reményét fejezte, ki a kárpátaljai magyar nyelvtanfolyamok támogatását Ukrajnában mindenki a magyar kormány jó szándékának, baráti gesztusának a megnyilvánulásakén...
2019-11-07 17:02:07
1 2 3 .......................74 75 ............111 112 ...........148 149 150 
Címkék: Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel, Soltész Miklós, Székely János, Kelemen Hunor, David Lau, Orbán Viktor, Szonexay Sziphandone, Áder János, Európai Uniónak, Szijjártó Péter, magyar kormány, magyarországi horvátok, nyelvtanulás támogatásával, magyar-ukrán viszonyt, zsidó szervezettel, régi értékek, konfliktusoktól mentes, magyar-laoszi kapcsolatok, kölcsönös előnyökön, együttműködés további, adott nemzet, együttélés során, idén ünnepli, diplomáciai kapcsolatok, kölcsönös tisztelet, felek készek, magyar miniszter, történelmi örökségből, történelmünk valós, kölcsönös tiszteletet, jelen konferencia, európai kultúra, regionális kapcsolatok, mindenképp hozzájárul, közös európai, egymás kölcsönös, társadalom különböző, magyar között, előítéleteket pedig, román többség, nemzeti közösségeket, magyar közösséget, ország jobbá, jobb országot, kölcsönös tiszteletre, bizalomra építve, tegnapi volt, politikus szavazás, magyar kormányoknak, három nagyhatalom, magyarok sikerében, kölcsönös érdekeket,
© 2013 TVN.HU Kft.