Belépés
A klímaváltozás hatására egyre több gólya marad itthon télen
... Afrikába érve, hogy a vizes élőhelyek az emberi beavatkozásnak köszönhetően eltűnnek. Így még kockázatosabb a vonulás.
Végvári Zsolt beszélt arról is, hogy amennyiben az itthon maradt madarakat emberek etetik és tartják életben, azzal bajt okozhatnak, mivel olyan egyedeket juttathatnak előnyhöz a többiekkel szemben, amelyeknek az utódaik is elpusztulnak majd emberi segítség n...
2019-09-12 12:11:34
Fekete gólya.....
... hogy a háborítatlan erdőrészeket kedvelő fajtársaival ellentétben egy erdészeti telephely közelébe költözött nyolc évvel ezelőtt, és ez lehetővé tette, hogy fészekkamerákkal figyeljék a madarakat. A kamerákat 2013-ban szerelték fel, tavaly közel félmillió alkalommal látogattak el az érdeklődők a Gemenc Zrt. honlapjára, hogy bepillanthassanak a fokozottan védett madarak mindennapja...
2018-03-11 10:28:06
Mindent újra kezdünk
... megszokott munkád kerete szertehullott. Itt állasz puszta kézzel,
egyetlen szál ruhával és nem tudod, mihez kezdhetnél, mert ilyesmi még nem történt Veled.
Nézd a költöző madarakat. Fáradt csapatokban most térnek meg tengeren túlról.
Semmijük sincs, igazán semmijük. Csak az a két kis fáradt szárnyuk. Szinte ájultan hullanak
alá pihenni a bokrok közé. De hol...
2018-03-04 17:19:51
Téli mesék
... elszomorította, hogy meg kell válnia szülőföldjétől, a helytől, ahol felnövekedett; tudta, hogy nem látja soha többé kedves öregebb társait, körül a kis bokrokat, virágokat, talán még a madarakat sem. Bizony, az utazás nem volt kellemes.
Csak akkor tért újra magához, amikor társaival együtt lerakták egy udvaron, s hallotta, hogy egy ember így szól:
- Ez a legszebb! Ezt v...
2018-01-15 20:30:31
Wass AÍbert - Idézetek
... boszorkány

Életed, megszokott munkád kerete szertehullott. Itt állasz puszta kézzel, egyetlen szál ruhával és nem tudod, mihez kezdhetnél, mert ilyesmi még nem történt Veled.
Nézd a költöző madarakat. Fáradt csapatokban most térnek meg teng...
2017-11-13 14:05:07
Wass Albert - Idézetek
... erdőről

Életed, megszokott munkád kerete szertehullott. Itt állasz puszta kézzel, egyetlen szál ruhával és nem tudod, mihez kezdhetnél, mert ilyesmi még nem történt Veled.
Nézd a költöző madarakat. Fáradt csapatokban most térnek meg tengere...
2017-11-09 21:44:05
Tomory Zsuzsa: KORONA
... sorról sorra. A Királyság az égből szállt alá, a magasztos korona, a Királyság trónja.

Mit is mondanak ősi magyar imádságaink?

.......

Abba látok apró madarakat
De nem apró madarak hanem szárnyas angyalok
Szárnyuk alatt korona
Koronába igaz kert
Paradicsomkert

Másutt:

Koronában igaz hit
Igaz hitben Bo...
2017-10-24 22:58:01
Május végéig zajlanak a Fülemülék éjszakája országos sorozat programjai
... lehet figyelni.
A program szerint a települések nagyobb bokros területeire hirdetik meg az eseményeket, és a késő délutáni találkozó után néhány kilométeres sétával "cserkészik be" a madarakat. A programok között sok helyen madárgyűrűzés is szerepel, ilyenkor megpróbálják kézben is bemutatni a fülemüléket.
Orbán Zoltán kiemelte, hogy a hideg tavasz miatt a fülemülék a sz...
2017-05-05 13:22:15
Hans Christian Andersen: PÖTTÖM PANNA
...
Volt egyszer egy asszony, aki hiába sóvárgott gyermek után, pedig beérte volna egy pirinyóval is. Végül elment egy öreg javasasszonyhoz, és azt mondta neki:
- Gyermeket szeretnék, ha akkorkát is, mint a kisujjam fele. Adj tanácsot, mitévő legyek.
- Megmondom én - felelte a javasasszony. - Itt van ez az árpaszem. Nem közönséges árpaszem, ez nem olyan, ami a földeken ...
2017-04-02 17:01:15
Nem vetted észre?
Nem vetted észre?
Naponta mindent újra kezdünk.
Újra mosdunk, újra borotválkozunk, újra fésülködünk, újra öltözünk.
Újra megfőzzük az ételünket. Újra elmegyünk ide vagy oda.
Újra dolgozunk, újra vesződünk, újra bosszankodunk, újra örvendünk, újra hazatérünk, újra lefekszünk. És ez így megy folyton, folyton.
Nem is lehet másként. A nap reggel újra felkel...
2017-03-21 16:09:13
1 2 3 .8 9 .13 14 16 17 18 
Címkék: Wass AÍbert, Wass Albert, Tomory Zsuzsa, Hans Christian Andersen, PÖTTÖM PANNA, Végvári Zsolt, Gemenc Zrt, Orbán Zoltán, klímaváltozás hatására, vizes élőhelyek, emberi beavatkozásnak, itthon maradt, többiekkel szemben, háborítatlan erdőrészeket, erdészeti telephely, kamerákat 2013-ban, fokozottan védett, költöző madarakat, bokrok közé, égből szállt, magasztos korona, program szerint, települések nagyobb, késő délutáni, programok között, hideg tavasz, öreg javasasszonyhoz, kisujjam fele, fészekkamerákkal, javasasszonyhoz, borotválkozunk, elszomorította, beavatkozásnak, szülőföldjétől, paradicsomkert, szertehullott, klímaváltozás, madárgyűrűzés, kockázatosabb, bosszankodunk, felnövekedett, megpróbálják, javasasszony, háborítatlan, fajtársaival, köszönhetően, erdőrészeket, juttathatnak, elpusztulnak, csapatokban, mindennapja, fülemüléket, ellentétben, települések, eseményeket, területeire, kilométeres, fésülködünk, imádságaink, megszokott, többiekkel, boszorkány, amelyeknek, kezdhetnél, okozhatnak, látogattak, amennyiben,
© 2013 TVN.HU Kft.