Belépés
Jó ütemben halad a Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszintrehabilitációja
... emellett egész évben csaknem egységes ví...
2020-08-12 07:06:23
Elemzők: a vállalkozások nem bércsökkentéssel reagáltak a járványhelyzetre
...
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki jelentése szerint májusban a bruttó átlagkereset 398 800 forint volt, 9,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Májusban a keresetek emelkedése az év első négy hónapjának átlagát is meghaladta. Az adatot azonban óvatosan kell kezelni, a makroszinten keletkező kép csalóka, figyelmeztet Regős Gábor, a Századvég ...
2020-07-31 12:52:49
Koronavírus - Merkel: Németország hajlandó kompromisszumokra a rendkívüli uniós csúcson
...
Angela Merkel sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy a 750 milliárd eurósra tervezett helyreállítási alapot és a hozzávetőleg ezermilliárd eurós költségvetést egységesen kell kezelni, egyszerre kell megállapodni mindkét ügyben. Az idő sürget, mert nemcsak megegyezni kell, hanem a tervezhetőség biztosításához ki kell dolgozni a források felhasználásról szóló programokat is.
...
2020-07-14 20:33:39
Koronavírus - Michel: kompromisszumkészségre van szükség az EU-költségvetés elfogadásához
... amelyekre nem lehetett előre felkészülni, az ezekre adott válaszokat viszont meg lehet tervezni.
Rámutatott, hogy a tagállamok álláspontjai továbbra is nagyon eltérőek a hétéves keretköltségvetést és a helyreállítási alapot illetően.
Elmondta, hogy a legutóbbi EU-csúcson több vezető "húzódozott" az európai bizottsági javaslattól, mivel az a válság előtti helyzethez igazo...
2020-07-08 20:23:11
Újraindítás konferencia - Palkovics László: a hazai kutatás-fejlesztési rendszer jól működik
... miniszter kiemelte: jövőre tovább emelkedik a kutatás-fejlesztési és innovációs forrás, példaként említette, hogy 22 milliárd forinttal növekszik az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat költségvetése.
Palkovics László rámutatott, hogy a felsőoktatási intézményekben modellváltás valósul meg, az egyetemek köré tudományos és innovációs parkok szerveződnek, a már létrejöttek helyzetét...
2020-07-07 12:51:24
Koronavírus - Költségvetési Tanács: a költségvetés megalapozott, de nagyobb kockázatokat is tartalmaz
...
Az elnök kifejtette, a költségvetést konzervatív becslések alapján alakították ki, ami azt jelenti, hogy visszatükrözi a koronavírus-járvány okozta bizonytalanságot.
Hozzátette, a költségvetés 3,3 százalékos GDP arányosállamadósság csökkenéssel számol, ami azt jelenti, hogy a stabilitás akkor is biztosított, ha nem annyira "fényesen alakul a program".
Elmondta azt ...
2020-07-06 09:21:02
Krónika 3. rész (költségvetés)
... kondícióban érte az országot - jelentette ki. Megjegyezte: képzeljünk el egy baloldali kormány által vezetett, csőd szélén lévő ország és a koronavírus-járvány találkozását.
A költségvetési javaslatból kiemelte a családok támogatását, valamint a köznevelési rendszerre, a kultúrára és a nemzetpolitikai programokra fordított forrásokat. Hangsúlyozta: jövőre tovább nő a gyermek...
2020-06-11 12:32:30
Krónika 4. rész (költségvetés, vezérszónokok)
... vezérszónoka.
A pártelnök-frakcióvezető szerint a büdzsé alapján fáradtnak, elképzeléshiányosnak, intellektuálisan és politikailag is gyengének mutatkozik a kormány.
Azt mondta: a költségvetés mindig lehetőséget ad arra, hogy a kormányzók szembenézzenek az ország valóságos állapotával, a mélyben lévő konfliktusokkal, de nem látja, hogy a kabinet ezt tenné. "Gyávák a szem...
2020-06-10 14:01:57
Krónika 6. rész (kártalanítás, sport)
... megtérüljön.
A politikus a javaslatot megköszönte, és közölte, azt megfogja szavazni.
Államtitkári zárszó
Hajas Barnabás államtitkár zárszavában kiemelte: már korábban is a költségvetés számára egyszerűbb eljárásrendet alkottak meg, a megítélt kártérítés jelentős része azonban nem az áldozatokhoz jutott.
A büntetőeljárások gyorsítása megtörtént - mutatott rá...
2020-06-09 14:32:47
Átfogó elemzés küszült a szlovén kreatív és kulturális ágazatról
... igazgatója megjegyezte: a kultúra a koronavírus-járvány gazdasági hatása által leginkább sújtott ágazatok egyike, ezért a 2021-2027 közötti időszakra szóló következő hosszú távú uniós költségvetés a turizmus mellett a kulturális és a kreatív szektorra is nagyobb hangsúlyt fektet.
A tanulmányt a Kreatív Központ megbízásából a Gazdaságkutató Intézet készítette. A kutatók szerin...
2020-06-05 15:22:37
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 .....70 71 72 
Címkék: Palkovics László, Költségvetési Tanács, Központi Statisztikai Hivatal, Regős Gábor, Angela Merkel, Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Hajas Barnabás, Kreatív Központ, Gazdaságkutató Intézet, rendkívüli uniós, költségvetés megalapozott, szlovén kreatív, bruttó átlagkereset, évvel korábban, keresetek emelkedése, adatot azonban, makroszinten keletkező, hozzávetőleg ezermilliárd, tervezhetőség biztosításához, források felhasználásról, ezekre adott, tagállamok álláspontjai, helyreállítási alapot, legutóbbi EU-csúcson, európai bizottsági, felsőoktatási intézményekben, egyetemek köré, elnök kifejtette, költségvetést konzervatív, stabilitás akkor, baloldali kormány, költségvetési javaslatból, családok támogatását, köznevelési rendszerre, nemzetpolitikai programokra, büdzsé alapján, költségvetés mindig, kormányzók szembenézzenek, ország valóságos, mélyben lévő, javaslatot megköszönte, költségvetés számára, megítélt kártérítés, áldozatokhoz jutott, büntetőeljárások gyorsítása, 2021-2027 közötti,
© 2013 TVN.HU Kft.