Belépés
A szomszéd nénit elnöknek
Olyan régen, hogy akkoriban tán még Hold se volt az égen, szóval hátulgombolós kis srác koromban a Ferencvárosban laktunk, egy régi körfolyosós házban. Emlékszem az egyik szomszéd nénire, én Lujzi néninek szólítottam, de a szomszédoknak csak Lujzi, avagy Lujzácska volt.
Akkoriban nagyon öregnek láttam, pedig valószínűleg fiatalabb lehetett, mint én most. Egyedül élt, azt so...
2023-11-21 05:47:43
Leszakadt egy fővárosi társasház lépcsője egy férfi alatt
...
A helyettes szóvivő elmondta, a Nagy Fuvaros utcában lévő, többemeletes, körfolyosós társasház lakója a földszintről mintegy 3 métert zuhanva esett a pincébe.
A férfit, aki súlyosan megsérült, a tűzoltók hozták fel egy speciális hordágy segítségével.
A katasztrófavédelem honlapján az olvasható, hogy a társasház hátsó lépcsőházának lépcsője szakadt le. A lépcsőházat ...
2018-12-08 11:56:22
Átadták a református egyetem új épületét Budapesten
... kommunizmus idején sokféle célra használták. Közvetlenül a rendszerváltás előtt szociális lakások működtek a Krúdy utca-Horánszky utca sarkán található, addigra teljesen lepusztult körfolyosós bérházban.
Hozzátette: az épületet a Dunamelléki Református Egyházkerület bocsátotta az egyetem rendelkezésére száz évre.
A református püspök reményét fejezte ki, hogy a szakkollé...
2017-12-15 19:10:59
Kihalt szakmákKIHALT SZAKMÁK


Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót.


Villamoskalauz

Akárcsak...
2015-01-26 18:00:28
Anyja szeme láttára dobta halálba Ádámkát az apja
... féléves gyermekével a nagymamánál volt látogatóban. Párja itt támadt rájuk, és egy hangos vita után végzett a babával és önmagával is.

Sikoltozásra lettek figyelmesek egy körfolyosós, budai bérház lakói szombat délelőtt 11 órakor. Az I. kerületi, Attila úti ház egyik belső udvarára két test zuhant: előbb egy baba, majd egy férfi csapódott a betonra. A lakók hívták a men...
2015-01-18 15:30:23
Déva vára
... utcáiból vághatunk neki a turistajelzésekkel ellátott földútnak, ami egyenest a Császár-kapunak vezet. Ez a legkülső védőmű, korabeli feljegyzések szerint, ágyúlőrésekkel ellátott, felső körfolyosós épület volt, ahol mintegy 100 főnyi őrség állomásozott. Ez után kezdődik a 600 méter hosszúságú fal-szoros, amit csak a lovas és gyalogos bejárattal ellátott Alsó-kapu szakít meg. Ez e...
2014-07-18 07:51:00
A belvárosban miért jó és miért nem jó lakni?
...én szeretnék lakni a Budapesten a Corvin negyedben. az jó hely,parkoló, minden más szórakozásra van lehetőség, közlekedés jó.
de a régi körfolyosós házak nem tetszenek, nem mindegy ki a szomszédod, pl. csak az Oktogon környéke, Király utca , Szófia utca, stb.
parkolni lehetetlen saját autóval, sok a csavargó, tolvaj mindenfelé.
besurranók.
nagyon kell védekezni...
2014-06-07 22:19:30
A binokli
... kezelte mindig. Régi Zeiss gyártmány, belevésve a magyar kereskedő és a megvásárló, büszke tulajdonos neve: Dr. Szombathy
Elemér doctor juris. Hajnalban és este tájt, amikor a körfolyosós ház falának
repesz- szaggatta odvának szélére kiültek a kiscsókák, és a padlás-ablak
vakszemein, ki- és benyilallott a vörös vércse, élelmet hozva fiókáinak.
Amikor körülö...
2014-05-12 10:07:01
A bádog kecske
...
A váratlan vendég

Lakásunk bejáratához négy lépcső vezetett.
A vén körfolyosós ház földszintjére - ahol laktunk - nyáron délelőtt odasütött
a Nap.
Szerettem a felső lépcsőfokon ülni, és hagyni, hogy a napfény végig simítson.
Akkor is ezt tettem. Kezemben Daniel Defoe regénye, a Robinson Crusoe.
Elmerülten olvastam.
...
2014-05-12 10:04:59
HATALMAS OLVASD vÉGIG!!
... magánéleti dolgait elemezte bőszen, hogyaszonyga idén jön a nagy változás (gondolom csökken a nyugdíj vagy felfedez egy új hentest, mi más lehet ebben a korban), meghogy költözést lát (körfolyosós szuterénből nyuggerotthonba valószínűleg), DE még az is benne van a pakliban, hogy fellángol egy új szerelem.

Nabazmeg, itt esett ki fater kezéből a realitás meg a Kékfrankos,...
2014-04-27 22:37:05
1 2 3 4 
Címkék: HATALMAS OLVASD, Nagy Fuvaros, Dunamelléki Református Egyházkerület, KIHALT SZAKMÁK, Régi Zeiss, Kezemben Daniel Defoe, Robinson Crusoe, szomszéd nénit, fővárosi társasház, férfi alatt, református egyetem, belvárosban miért, bádog kecske, régi körfolyosós, egyik szomszéd, szomszédoknak csak, helyettes szóvivő, földszintről mintegy, tűzoltók hozták, speciális hordágy, társasház hátsó, rendszerváltás előtt, egyetem rendelkezésére, református püspök, elmúlt évtizedekben, csokorra valót, nagymamánál volt, hangos vita, férfi csapódott, lakók hívták, legkülső védőmű, magyar kereskedő, vörös vércse, váratlan vendég, felső lépcsőfokon, napfény végig, nagy változás, nyugdíj vagy, nyuggerotthonba, villamoskalauz, ferencvárosban, maradéktalanul, rendelkezésére, rendszerváltás, ágyúlőrésekkel, lépcsőházának, szomszédoknak, földszintjére, hátulgombolós, egyházkerület, szórakozásra, benyilallott, feljegyzések, évtizedekben, segítségével, földszintről, többemeletes, sikoltozásra, valószínűleg, állomásozott, hogyaszonyga,
© 2013 TVN.HU Kft.