Belépés
Hamarosan munkához látnak a honvédségi tűzszerészek Bükön
... idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat pedig elterelték.
Az MTI tudósítója úgy tudja, az üzemet a tűzszerészeti munkálatok idejére elővigyázatosságból kiürítették, a környéken lakóházak nincsenek.
Rázó László, a GYSEV szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy szerda este 18 órától éjfélig Bük és Lövő között a vonatközlekedés is szünetel, az utasokat vonatpótló a...
2020-07-15 18:57:09
A lengyeli kultúrából származó 6500 éves idolt találtak a zalaegerszegi régészek
...
Az őskori kultúrák egyik különleges alkotását Egerszegi Vénusznak nevezték el: a finoman megformált agyagszobrocska lesz majd a zalai megyeszékhely őskorát bemutató virtuális kiállítás legimpozánsabb darabja - mondta el az MTI-nek Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum megbízott igazgatóhelyettese.
A múzeum munkatársai 2017-óta folyamatosan figyelemmel kísérik a tesztpálya épít...
2020-07-15 08:11:12
Épségben olvadtak ki a francia Alpokban több mint ötven éve a jég alatt rejtőző indiai újságok
... 1350 méteres magaságban.
"Száradnak, de nagyon jó állapotban vannak, el lehet őket olvasni" - mondta el a 33 éves Mottin hozzátéve, hogy azért találhatta meg a lapokat, mert azon a környéken elolvadt a jég.
A kávézó 45 perces sétára található a Bossons-gleccsertől, ahol az Indiából érkezett repülő rejtélyes körülmények között lezuhant.
Az újságok a kávézó tulajdonos...
2020-07-13 10:11:12
Illegális bevándorlás - Afgán, marokkói és tunéziai embercsempészeket ítéltek el Pécsen
... kisteherautóval az országhatáron, de a budapesti indulás után nem sokkal defekt miatt egy benzinkúton meg kellett állniuk. A hatóságok a szétszéledt menekülteket az afgán vádlottal együtt a környéken találták meg.
Az embercsempészek két hónap alatt több millió forint haszonra tettek szert a vádhatóság közleménye szerint.
Az ítélőtábla a vádlottakat folytatólagosan, társt...
2020-07-10 11:22:07
Solt 11. századig visszavezethető története tárul fel a régészek előtt
...
A Kecskeméti Katona József Múzeum régészeti osztályvezetője elmondta: Solt belvárosában, az iskola szomszédságában nemrégiben kezdődött meg a városi sportcsarnok építése. Ennek első lépéseként május elején indult el a mintegy háromezer négyzetméteres beruházási területen található régészeti lelőhely kutatása.
Wilhelm Gábor szerint a solti ásatás azért nagyon izgalmas, me...
2020-05-21 11:01:25
Még ma is időszerű! A történelem néha ismétli önmagát
Még ma is időszerű! A történelem néha ismétli önmagát. Ezt a verset 1869-ben írták, amit a 1919-es világjárvány (spanyolnátha) idején nyomtattak újra.

És az emberek otthon maradtak...
Olvastak és elméláztak rajta,
pihentek és gyakoroltak,
elmélyültek valamely művészetben és játszottak,
tanulták a létezés egy új módját...
Megálltak
és befelé ...
2020-05-06 21:44:19
Az első csatát megnyertük a vírussal szemben
Az első csatát megnyertük a vírussal szemben
2020, május 1 - 09:49


Magyarország az első csatát megnyerte a koronavírussal szemben, de a szakemberek szerint a vírus várhatóan októberben, novemberben második hullámban újra támad majd - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A vírus...
2020-05-01 17:21:58
Koronavírus - Orbán: az első csatát megnyertük a vírussal szemben
...
A vírus nem szabadult el, sikerült kialakítani a védekezés módszereit, "időt nyertünk", és sikerült felkészíteni az egészségügyet a védekezésre, így ha mostantól bármilyen okból hirtelen nagy hullámban támadna a járvány, akkor sem maradna ellátás nélkül senki - fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: az egészségügyben most egyszerre kell járványügyi készenlétet tartani és végezni...
2020-05-01 09:51:08
Koronavírus - Ellenőrzik az idősotthonokat és fertőtlenítenek a vidéki településeken is
... ők februárban érkeztek egy tíz hónapos program keretében. Kolosi Orsolya programszervező elmondta: az Egyesek Ifjúsági Egyesület pályázat keretében évek óta foglalkoztat önkénteseket a környéken. A jelenlegi hét külföldi önkéntes (török, orosz, belga, lett, grúz) eredetileg iskolákban, idősotthonban dolgozott volna. A járvány kitörése után is maradtak, segítenek a diákoknak az onl...
2020-04-20 18:11:55
Halálra vertek egy férfit Tatabányán
...
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 35 éves feltételezett elkövetőt a közelben elfogták, és halált okozó testi sértés miatt eljárást indítottak ellene.
A rendőrség a környéken lakóktól kapott bejelentést a verekedésről, a kiérkező járőrök találtak rá a földön fekvő áldozatra, akit már nem lehetett újraéleszteni....
2020-04-19 08:30:53
1 2 3 ...................119 ..........178 179 ..........237 238 
Címkék: Rázó László, Egerszegi Vénusznak, MTI-nek Havasi Bálint, Göcseji Múzeum, Kecskeméti Katona József Múzeum, Wilhelm Gábor, Orbán Viktor, Kolosi Orsolya, Egyesek Ifjúsági Egyesület, Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, honvédségi tűzszerészek, lengyeli kultúrából, zalaegerszegi régészek, francia Alpokban, régészek előtt, történelem néha, első csatát, vírussal szemben, vidéki településeken, férfit Tatabányán, forgalmat pedig, tűzszerészeti munkálatok, környéken lakóházak, utasokat vonatpótló, őskori kultúrák, finoman megformált, zalai megyeszékhely, múzeum munkatársai, tesztpálya épít, környéken elolvadt, kávézó tulajdonos, budapesti indulás, szétszéledt menekülteket, afgán vádlottal, környéken találták, vádhatóság közleménye, vádlottakat folytatólagosan, iskola szomszédságában, városi sportcsarnok, mintegy háromezer, solti ásatás, verset 1869-ben, 1919-es világjárvány, emberek otthon, koronavírussal szemben, szakemberek szerint, vírus várhatóan, védekezés módszereit, egészségügyben most,
© 2013 TVN.HU Kft.