Belépés
Krónika 11. rész (bizottsági jelentések vitája)
... hogy a jövő évi költségvetést hamarabb fogadták el, mint a tavalyi zárszámadást.
Csárdi Antal (LMP) azt mondta: a tavalyi büdzsé nem költött eleget a "jövőre", például a környezetvédelemre vagy az oktatásra.
Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára a vitára úgy reagált: az államadósság a tervezettnél nagyobb arányban csökkent, a GDP a tervezettnél nagyobb a...
2019-11-18 21:12:53
A Mátrai Erőmű bezárását sürgeti az LMP
... 21. század irányába", a megújuló energiaforrások felé nyitva a szén- és az atomenergia helyett.
Csárdi Antal szerint a magyar kormány számára mindig sokadik szempont csak a környezetvédelem ügye, holott nem kellene olyan technológiák használatát engedni, amelyek egyértelműen veszélyesek az egészségre.
Kérdésre válaszolva azt közölte: van elgondolásuk arról, miként lehet ...
2019-11-18 13:22:10
Orbán Balázs: a nemzeti érdek a döntő a tagállamok és az EU viszonyában
... esetében a tagállam és az un...
2019-11-14 22:35:52
Turisztikai szakértő: a Balaton partvonalának szabályozásánál fontos szempont a környezetvédelem és a tájrendez
...
Ehhez kikérik a települések véleményét, és a Balatonon bármi módon befektetni vágyók érdekeire is figyelemmel vannak. Negyvennégy települési önkormányzat mondhatja el álláspontját, az egyeztetések november 10-én zárulnak.
Az az elsődleges cél, hogy maradjanak olyan területek, ahol meg lehet közelíteni a Balatont, lehet strandolni, és megmaradjanak a kempingek is. Legyen...
2019-11-04 20:22:02
Közös nyilatkozatot írtak alá Budapesten a V4-államok autós szövetségei
... a mobilitás egészét érinti, előtérbe kerül a járműmegosztás és az autóbérlés, a mobilitás fenntarthatósága ugyanakkor nem hagyhatja figyelmen kívül a gyártás, felhasználók és a környezetvédelem érdekeit sem - tette hozzá.
A cseh autós szervezet nevében Lucie Krcmárová arra hívta fel a figyelmet, hogy a visegrádi államok kihívásai az automobilitásban is hasonlóak, és együttmű...
2019-10-30 17:52:34
Megkezdődött a téli időszámítás
... rendszer segítségével eddig csaknem 4000 gigawattórára becsülhető az energiamegtakarítás, amely az ország közel 5 heti átlagfogyasztásával egyenlő. Az óraátállítás haszna ugyanakkor a környezetvédelem területén is megmutatkozik: az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.
A megtakarítás jellemzően a háztartásokban, az építkezéseken, a hosszan nyitva tartó...
2019-10-27 07:04:15
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás
... rendszer segítségével eddig csaknem 4000 gigawattórára becsülhető az energiamegtakarítás, amely az ország közel 5 heti átlagfogyasztásával egyenlő. Az óraátállítás haszna ugyanakkor a környezetvédelem területén is megmutatkozik: az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.
A megtakarítás jellemzően a háztartásokban, az építkezéseken, a hosszan nyitva tartó...
2019-10-25 22:01:42
Krónika 4. rész (zárszámadás)
... nemzeti parkok finanszírozásával kapcsolatban, majd hozzátette, csupán a vízügyi igazgatóságok kaptak némi pluszpénzt.
A helyzet nem csupán az, hogy a kormány nem áldoz a környezetvédelemre. A helyzet sokkal rosszabb. Mert a kormány igen jó pénzt húz évente az ökoadókból és a kvótabevételekből, csak éppen lenyeli és másra költi el - fogalmazott az ellenzéki képviselő.
Fr...
2019-10-24 13:51:42
Kövér: kiemelt szerepük volt a szakkollégiumoknak a rendszerváltás előkészítésében
... körök, egyre több diáklap jelent meg. 1985-ben döntöttek úgy, hogy tartsanak egy diáktalálkozót, amelynek témái feszegették az akkori nyilvánosság határait. Ezek között szerepelt a környezetvédelem, Bős-Nagymaros, a határon túli magyarok, a szegénység, a technológiai elmaradás, a jog és autonómia kérdésköre - emlékezett vissza.
Hozzátette: 1956 óta egyetlen diákösszejövetelr...
2019-10-22 22:02:56
Krónika 10. rész (azonnali kérdések)
... azt mondta, hogy aki szerint a klímaváltozás kommunista trükk, az nem normális. Ott nézzen körül, legyen kedves - utalt az ellenzéki sorokra.
Magyarország számára fontos a környezetvédelem, a klímaváltozás elleni küzdelem, mindannyian tiszta vizet, tisztább levegőt és elviselhetőbb klímát szeretnék - jelentette ki.
A kormányfő jelezte: arról kapott tájékoztatást Szabó T...
2019-10-21 20:11:58
1 2 3 ...............................95 96 ...............142 143 ...............189 190 191 
Címkék: Mátrai Erőmű, Orbán Balázs, Csárdi Antal, Banai Péter Benő, Lucie Krcmárová, Szabó, nemzeti érdek, téli időszámítás, rendszerváltás előkészítésében, tavalyi zárszámadást, tavalyi büdzsé, tervezettnél nagyobb, megújuló energiaforrások, atomenergia helyett, magyar kormány, környezetvédelem ügye, települések véleményét, egyeztetések november, mobilitás egészét, mobilitás fenntarthatósága, környezetvédelem érdekeit, cseh autós, visegrádi államok, ország közel, óraátállítás haszna, környezetvédelem területén, alacsonyabb fogyasztás, megtakarítás jellemzően, hosszan nyitva, vízügyi igazgatóságok, helyzet sokkal, kormány igen, ellenzéki képviselő, akkori nyilvánosság, határon túli, technológiai elmaradás, klímaváltozás kommunista, ellenzéki sorokra, klímaváltozás elleni, kormányfő jelezte, környezetvédelem, fenntarthatósága, automobilitásban, szabályozásánál, előkészítésében, energiaforrások, rendszerváltás, háztartásokban, diáktalálkozót, járműmegosztás, nyilatkozatot, építkezéseken, igazgatóságok,
© 2013 TVN.HU Kft.