Belépés
Szálló por - Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten
... riasztási fokozat forgalomkorlátozó intézkedései alól a funkcionális kivételeken túl a további kivételekként meghatározottak közé.
Tehát, csak a következő kedvezőbb tulajdonságú, környezetvédelmi osztályú (a forgalmi engedély szerinti V.9 kódú) gépjárműveket nem érintené a budapesti szmoghelyzet riasztási fokozata során a forgalomkorlátozás: az 5-ös (vegyes hibrid, csak gázüz...
2020-01-10 07:05:50
Nagy mennyiségű higanyt találtak egy családi házban Cereden
... üvegedényekben tárolták, de az egyik edény teteje hiányzott, és a higany egy része a földre folyt. Hozzátette: a katasztrófavédelem munkatársai elvégezték a kármentesítést; értesítették a környezetvédelmi hatóságot és a vízügyi igazgatóságot, valamint a rendőrséget, hogy kiderítsék, hogyan került a házba a mérgező anyag.
A katasztrófavédelmi igazgatóságot a Dózsa György úti h...
2020-01-06 12:31:15
Új fejlesztések indítására korlátozottan lesz lehetőség jövőre Békéscsabán
... hangsúlyozzák az előterjesztésben.
A jövő évre tervezett költségvetés kockázatként leírják, hogy "jelentős fedezetigényt támaszthat a szennyvíztisztító telephez kapcsolódó, a környezetvédelmi hatósági döntések miatt az érintett ingatlanok megszerzésével kapcsolatban tervezendő kiadások összege", ám erről a közgyűlés zárt ülésen tárgyalt.
Fejleszteni főként TOP-os és MVP-...
2019-12-19 15:41:49
Mátrai Erőmű: nem veszélyeztette a környéket a visontai víztározó bomlásterméke
... alapján azóta csökkent a bomlástermék koncentrációja, csütörtökön már az erőmű területén sem volt mérhető - írták.
A bomlás okait az üzem szakemberei a katasztrófavédelem és a környezetvédelmi hatóság illetékeseivel, valamint külső szakértőkkel közösen vizsgálják - olvasható a közleményben.
A Heves megyei katasztrófavédelem kedden közölte, hogy lakossági bejelentés alapj...
2019-11-15 19:11:51
Olasz kormány: az ArcelorMittal 5 ezer dolgozót akar elbocsátani
... kezdeményezésére a parlament a napokban szavazott meg: ez - a korábbi gyakorlattal ellentétben - eltörölte az ipari nagyvállalatok vezetőinek korábban biztosított felmentést az esetleges környezetvédelmi károk következményeiért. Az immunitás megvonását a kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S) szorgalmazta a korábbi munkaügyi miniszter Luigi Di Maio, a párt vezetője személyében....
2019-11-06 23:42:13
A munkások sztrájkolnak, a római kormány egyeztetni próbál az ArcelorMittallal
... kezdeményezésére a parlament a napokban szavazott meg: ez - a korábbi gyakorlattal ellentétben - eltörölte az ipari nagyvállalatok vezetőinek korábban biztosított felmentést az esetleges környezetvédelmi károk következményeiért.
Az "Ilva-törvényként" is ismert intézkedés a legnagyobb olaszországi fémgyár, a déli Tarantóban található Ilva menedzsereinek nyújtott garanciát, hog...
2019-11-06 16:42:02
Krónika 5. rész (magyar-szlovén, öntözés)
... segítségével pontosan meghatározzák, mely területek alkalmasak az öntözésre, és melyek nem. Cél, hogy az öntözésfejlesztési terveknek megfelelő öntözés folytatása esetén ne kelljen környezetvédelmi, természetvédelmi és talajvédelmi hatósági, illetve szakhatósági eljárást folytatni - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a terveket 15 évente kell majd felülvizsgálni.
Hangsúly...
2019-11-05 13:48:45
Az olsz kormány azonnali egyeztetésre hívta az olaszországi acéliparból kivonulni akaró ArcelorMittalt
... kezdeményezésére a parlament a napokban szavazott meg:ez - a korábbi gyakorlattal ellentétben - eltörölte az ipari nagyvállalatok vezetőinek korábban biztosított immunitást az esetleges környezetvédelmi károk következményeiért.
Az "Ilva-törvényként" is ismert intézkedés a legnagyobb olaszországi fémgyár, a déli Tarantóban található Ilva menedzsereinek nyújtott garanciát, hog...
2019-11-04 21:21:54
Háromszázötven dolgozót érintő létszámcsökkentést jelentett be az ISD Dunaferr Zrt.
... nehéz gazdasági helyzete mellett a világgazdaság lassulásával, a csökkenő kereslettel és késztermék árakkal, valamint a hatóságok és az uniós szabályozók által előírt kötelező környezetvédelmi beruházások terheivel indokolták.
Közölték: a cég a törvényi előírásoknak megfelelően tájékoztatta a Központi Üzemi Tanácsot és a szakszervezeteket a munkáltató szándékáról és Fejér Meg...
2019-10-30 16:01:34
Nagy István: az öntözéses gazdálkodást támogatja az agrártárca új törvényjavaslata
... engedélyezési eljárást is a szakhatósági közreműködések átalakításával. Az általuk engedélyezett öntözésfejlesztési terveknek megfelelő öntözés folytatása esetén pedig nem kell majd környezetvédelmi, természetvédelmi és talajvédelmi hatósági eljárásokat lefolytatni.
A jogszabálynak köszönhetően pontosan meghatározzák, hogy mely területek alkalmasak az öntözésre, azokon milyen...
2019-10-30 14:31:27
1 2 3 ...................59 60 ..........89 90 .........118 119 120 
Címkék: Mátrai Erőmű, Dunaferr Zrt, Nagy István, Dózsa György, Csillag Mozgalom, Luigi Di Maio, Központi Üzemi Tanácsot, Fejér Meg, szmogriadó tájékoztatási, családi házban, visontai víztározó, munkások sztrájkolnak, római kormány, olsz kormány, olaszországi acéliparból, öntözéses gazdálkodást, funkcionális kivételeken, további kivételekként, következő kedvezőbb, forgalmi engedély, budapesti szmoghelyzet, egyik edény, földre folyt, környezetvédelmi hatóságot, vízügyi igazgatóságot, mérgező anyag, jövő évre, szennyvíztisztító telephez, környezetvédelmi hatósági, érintett ingatlanok, közgyűlés zárt, bomlástermék koncentrációja, erőmű területén, bomlás okait, üzem szakemberei, környezetvédelmi hatóság, napokban szavazott, korábbi gyakorlattal, ipari nagyvállalatok, esetleges környezetvédelmi, immunitás megvonását, korábbi munkaügyi, párt vezetője, legnagyobb olaszországi, déli Tarantóban, világgazdaság lassulásával, csökkenő kereslettel, uniós szabályozók, törvényi előírásoknak, munkáltató szándékáról,
© 2013 TVN.HU Kft.