Belépés
Az MTA szabadságáért tüntettek Budapesten
... több száz fős tömeg a Lánchídon át az ITM Fő utcai épületéhez vonult, ahol a tüntetők piros lapot felmutatva tiltakoztak Palkovics László tervei ellen, valamint a miniszter lemondását követelték.
Orosz Ferenc, az MTA Enzimológiai Intézetének tudományos igazgatóhelyettese az ITM előtt tartott beszédében kiemelte, hogy ragaszkodnak eredeti követelésükhöz és elutasítják a polit...
2019-03-21 19:32:23
Március 15. - Rétvári: Közép-Európa népei nem beáldozhatók
...
Rétvári Bence a Bem-szobornál összegyűlt lengyel és magyar ünneplők előtt kiemelte: a lengyelek és a magyarok nem birodalmi alattvalók, hanem szabad polgárok, egyaránt joguk van a szabadsághoz és a függetlenséghez, amit mindig ki is vívott a két nemzet, néha közösen.
A lengyelek és a magyarok nem megalkuvók, hanem szabadságszeretők, nem tűrik az elnyomást, hanem megköve...
2019-03-15 17:42:20
Új-zélandi terrortámadás - Áder János részvéttáviratot küldött Új-Zéland főkormányzójának
... az MTI-hez eljuttatott részvéttáviratban Áder János azt írta: mély megrendüléssel értesült a Christchurchben elkövetett kegyetlen merényletekről, amelyek számos ártatlan ember életét követelték.
"Magyarország népe nevében és a magam részéről is ezúton szeretnék őszinte részvétet nyilvánítani az áldozatok családtagjainak és barátainak, Új-Zéland valamennyi polgárának" - írta a...
2019-03-15 09:11:20
Brexit - Ismét elutasította a londoni alsóház a kilépés feltételeiről szóló megállapodást
... voksolás előtt jelezte, hogy az EU új kötelezettségvállalásait sem tekinti elégséges jogi garanciának, és nem szavazza meg a Brexit-egyezményt.
A Brexit-párti képviselők eleve azt követelték, hogy az unió a Brexit-megállapodásba építse bele a backstop-záradékot ellensúlyozó garanciákat, az EU azonban határozottan elvetette a kilépési megállapodás újbóli megnyitását.
A B...
2019-03-12 21:58:21
Visszavont néhány kifogásolt intézkedést a román kormány a tüntetéseket kiváltó igazságügyi rendeletéből
... kiterjedő tiltakozási hullám kezdődött a bírák és ügyészek között, akik - nem lévén joguk sztrájkolni - a perek elnapolásával, az eljárások felfüggesztésével és karszalagok viselésével követelték a 7-es számú sürgősségi kormányrendelet visszavonását.
A kormány által kedden hatálytalanított intézkedések mellett a romániai igazságszolgáltatás szereplői által elkövetett bűncsele...
2019-03-05 15:56:23
Eljárást indítottak az orosz Távol-Kelet "cetbörtönének" üzemeltetői ellen
... között található Szrednyaja öbölben.
A csendes-óceáni partvidéken létrehozott "cetbörtön" ügyében 2018 utolsó hónapjaiban kongatták meg a vészharangot az állatvédők. Szakemberek követelték, hogy a ketrecben tartott állatokat előzetes akklimatizálás után engedjék vissza természetes közegükbe.
Az aktivisták egyébként az állítják, hogy három fehér delfinborjú elpusztult a f...
2019-02-28 12:01:44
Jogvédő szervezetek arra szólították fel Törökországot, hogy vessen véget az emberi jogi aktivisták megfélemlít
...
A Cumhuriyet című, kormánykritikus napilap beszámolója szerint az Amnesty International (AI), a Riporterek Határok Nélkül (RSF), valamint nyolc török jogvédő szervezet egy közös sajtótájékoztató keretében leszögezte, hogy ellenzi a független civil társadalom felszámolását célzó törökországi törekvéseket. A szervezetek egyúttal az emberi jogi aktivisták megvédésével kapcsolato...
2019-02-27 15:01:26
Ankara: elfogadhatatlan, hogy az EP külügyi bizottsága a török csatlakozási tárgyalások felfüggesztését sürgeti
... k...
2019-02-21 17:31:31
Katalán válság - Sztrájkkal, tüntetésekkel és útlezárásokkal tiltakoznak Katalónia-szerte a függetlenségi vezet
... színnel.
Sajtóbeszámolók szerint több üzlet a tüntetések, utcai megmozdulások miatt kényszerűségből zárt be. Geronában például az egyik országos élelmiszerlánc boltjának bejáratát tömegek állták el és követelték a bezárást.
A politikai tiltakozás mellett a meghirdetett sztrájknak munkaügyi céljai is vannak, egyebek mellett 1200 eurós (380 ezer forint) havi minimálbér bev...
2019-02-21 16:24:20
Atomfegyverek ellen tüntető, zöldpárti EP-képviselőket vettek őrizetbe Belgiumban
...
A képviselők egy civil szervezet aktivistáival együtt behatoltak a támaszpont területére, és szimbolikusan elállták a kifutópályát, amelyet a belga légierő F-16-os vadászgépei használnak, közben "Atomfegyvermentes Európát!" feliratú táblákat tartottak a magasba.
A zöldpárti frakció tájékoztatása szerint a kontinensen "Atomfegyvermentes Európát!" feliratú táblákat tartott...
2019-02-20 11:11:43
1 2 3 ............................180 181 ..............270 271 ..............359 360 361 
Címkék: Áder János, Palkovics László, Orosz Ferenc, Enzimológiai Intézetének, Rétvári Bence, Amnesty International, Riporterek Határok Nélkül, Atomfegyvermentes Európát, londoni alsóház, kilépés feltételeiről, román kormány, tüntetéseket kiváltó, orosz Távol-Kelet, emberi jogi, török csatlakozási, függetlenségi vezet, tüntetők piros, miniszter lemondását, magam részéről, áldozatok családtagjainak, kilépési megállapodás, perek elnapolásával, eljárások felfüggesztésével, 7-es számú, kormány által, csendes-óceáni partvidéken, ketrecben tartott, aktivisták egyébként, közös sajtótájékoztató, független civil, szervezetek egyúttal, egyik országos, politikai tiltakozás, meghirdetett sztrájknak, civil szervezet, támaszpont területére, belga légierő, zöldpárti frakció, részvéttáviratot, hatálytalanított, főkormányzójának, sajtótájékoztató, sajtóbeszámolók, kormánykritikus, függetlenséghez, christchurchben, felfüggesztését, családtagjainak, kényszerűségből, elfogadhatatlan, kormányrendelet, követelésükhöz,
© 2013 TVN.HU Kft.