Belépés
A galamb kesergése: megbánni bűneinket
... galamb metaforát. Legtöbbször a Szentlelket hasonlítja galambhoz. De nagyon sok helyen a galamb a kesergés, szomorkodás jelképe is.
Ezékiás király nyögött, mint egy galamb, amikor kijelentést kapott korai haláláról, és még nem volt örököse Dávid trónján. (Ézsaiás 38:14)
Ézsaiás próféta is a galamb képét használta, amikor a népe bűne miatt nyögött és kesergett a közelgő í...
2020-05-15 20:31:44
A félelemtől az érett emberségig
... emberséghez" (21), a félelemtől és mások uralásának vágyától mentes élethez akarja elvezetni a teremtettségénél és megváltottságánál fogva csodálatos méltósággal rendelkező embert. Még attól a kijelentéstől sem riad vissza, hogy a kereszténységnek az emberi méltóság ,,feletti csodálat" a lényege (10).
Első pápai lelkigyakorlatán, 1979 márciusában II. János Pá...
2020-04-24 18:29:44
5. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
... csak annyit lehet olvasni, hogy a Színművészeti Főiskolán színpadi beszédet is oktatott! http://hu.wikipedia.org/wiki/Mont%C3 %A1gh_Imre
Montágh Imre elsők között tett olyan kijelentést, ami meg is jelent, hogy: ,,minden rendszer kitermeli a maga ,,elitjét"...
Csakhogy, nálánál - mint a Politikai Főiskola ,,elitképzőjében" oktatóna...
2020-04-02 12:01:41
A távolról érkezett segítség
... problémát, nem éhezni többé, nem élősködni a társadalmon hét ledolgozott év után.
A vége... The End...
Egyszer egy sofőr, akit lestoppoltam a Gyulára tartó utamon, a következő kijelentést tette nekem: ,,Minden vége valaminek a kezdetét jelenti!" Akkor éppen egy szakításon voltam túl. Ez a mondás a jelenben is igaz. Sajnos. A hét éves munkaviszony vége számomra a nyomor k...
2019-12-23 22:08:37
A Lateráni bazilika felszentelése - evangélium 11.09
... esetben annak előcsarnokából eltávolíttat minden olyan tevékenységet, amelyet méltatlannak tart. Amikor kérdőre vonják őt magabiztos és határozott cselekedete miatt, akkor talányos kijelentést tesz: ,,Romboljátok le ezt a templomot, és én három nap alatt fölépítem!" A kérdezők természetesen a kőből épült templomépületre gondoltak, ahol éppen tartózkodtak, de Jézus saját...
2019-11-08 23:47:26
Érdekes előadás - az egészségről
... egy New York-i orvosi egyetem professzora. ,,Minden vitamin, mint táplálékkiegészítő, a vizeletünket teszi drágábbá".
Ha megpróbáljuk emberi nyelvre lefordítani ezt a kijelentést, az jön ki, hogy dollárokat pisilünk, ha vitaminokat és ásványokat szedünk, vagyis hiába költjük a pénzünket vitaminokra és ásványokra. Ezt akarta mondani.

Ha ez nyomtatásba ker...
2019-10-17 00:56:13
A halott orvos nem hazudik...
... egy New York-i orvosi egyetem professzora. ,,Minden vitamin, mint táplálékkiegészítő, a vizeletünket teszi drágábbá".
Ha megpróbáljuk emberi nyelvre lefordítani ezt a kijelentést, az jön ki, hogy dollárokat pisilünk, ha vitaminokat és ásványokat szedünk, vagyis hiába költjük a pénzünket vitaminokra és ásványokra. Ezt akarta mondani.
Ha ez nyomtatásba került, a...
2019-10-03 13:41:59
Gyakorlati keresztény élet
... gyakorlati keresztyénséget mutatja be.

Erre kell gondolnom, amikor tanító könyveket olvasok. Ezekben a könyvekben a szerzők megkísérlik a hitünkre vonatkozó valamennyi bibliai kijelentést rendszerbe foglalni, tehát az Istenről, Krisztusról, a Szentlélekről, az angyalokról, az emberről, a bűnről, a megváltásról stb. szóló tanítást. Mindez önmagában kétségkívül értékes le...
2019-08-31 08:07:46
Ölelés folytatása
... következőt mondta, amikor a megadott címen rátaláltam:
- "Nagyon csúnya-szájú ember volt és megérdemelte a halált!".
A döbbenettől meg sem tudtam szólalni! Hogy tehet ilyen kijelentést egy egészségügyi dolgozó, aki ráadásul nekem mégiscsak az unokatestvérem?
Ekkor már sikerült a polgármestertől megtudnom azt is, hogy az idősek szociális otthonában él a vélelmezett...
2019-08-23 14:26:35
Szent Terézia Benedikta szűz és vértanú
... barátainak a tanítványait, s mindazokat, akik a szeretet parancsa szerint élnek. Szavai nekünk is szólnak: ,,Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek." E kijelentést valójában felszólításként is értelmezhetjük: Legyünk Jézus barátai! Tegyük meg, amit kér tőlünk! Éljünk parancsa, a szeretet törvénye szerint!
Nagyon figyelemreméltó, hogy az Úr ne...
2019-08-08 22:20:00
1 2 3 ........28 29 ....43 44 ....56 57 58 
Címkék: Szent Terézia Benedikta, János Pá, Színművészeti Főiskolán, Montágh Imre, Politikai Főiskola, Legyünk Jézus, galamb kesergése, érett emberségig, távolról érkezett, halott orvos, galamb képét, népe bűne, emberi méltóság, maga &#8222, következő kijelentést, kezdetét jelenti, szakításon voltam, kérdezők természetesen, kőből épült, vizeletünket teszi, pénzünket vitaminokra, szerzők megkísérlik, hitünkre vonatkozó, megadott címen, egészségügyi dolgozó, polgármestertől megtudnom, idősek szociális, szeretet parancsa, szeretet törvénye, kereszténységnek, teremtettségénél, lelkigyakorlatán, keresztyénséget, polgármestertől, templomépületre, felszólításként, figyelemreméltó, értelmezhetjük, unokatestvérem, elitképzőjében, előcsarnokából, tevékenységet, természetesen, felszentelése, szentlélekről, kijelentéstől, színművészeti, munkaviszony, tartózkodtak, megváltásról, méltatlannak, egészségügyi, tanítványait, vizeletünket, megpróbáljuk, lestoppoltam, eltávolíttat, megérdemelte, vitaminokat, társadalmon, lefordítani,
© 2013 TVN.HU Kft.