Belépés
Berlinben mutat be új zeneműveket Eötvös Péter alapítványa
... karmestere, Horváth Balázs bevezető előadása után hangzanak el.
A sorozat első hangversenyét decemberben tartották a Budapest Music Centerben (BMC). Berlin után a tajvani Kaohsiung következik, ahol a nemzeti művészeti és kulturális központban koncerteznek áprilisban.
Eötvös Péter 2004-ben hozta létre alapítványát - hivatalos nevén az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítván...
2020-01-21 16:21:47
A brit rendőrség az ukrán állam címerét a szélsőséges szervezetek jelképei közé sorolta, Kijev tiltakozik
... azzal a céllal, hogy az egészségügyi dolgozók felismerjék az ilyen tetoválásokat.
Az ukrán állami jelkép, az úgynevezett "trizub", azaz háromágú szigony egy neonáci jelkép után következik, azzal a megjegyzéssel, hogy "nacionalista" szimbólum.
A segédanyagot a The Guardian című brit lap hozta nyilvánosságra a múlt héten. Kiderült, hogy nemcsak az ukrán címer, de a Donyec...
2020-01-21 12:11:41
Juhász Roland az idény végén visszavonul
... nyáron tovább folytatnám. Április környékén biztos felerősödnek majd bennem az érzelmek, amikor azzal találom magam szemben, hogy az utolsó hónapom, hetem, majd pedig az utolsó meccsem következik. Egyszer minden véget ér, de egyelőre ez most még távolinak tűnik, pedig igazából nagyon közel van".
A 95-szörös válogatott futballista azt is elárulta, hogy nem egyik napról a másik...
2020-01-21 11:21:18
Felfedeztek egy fotógyűjteményt a lengyelországi zsidóság megsemmisítésére indított náci műveletről
... németországi felelősségre vonásában. A vádlott aktív közreműködése a gyilkosságokban ugyan nem nyert bizonyítást, de a bíróság megállapította, hogy felvigyázói munkaköréből szükségszerűen következik, hogy köze volt foglyok halálához. Ez az ítélet szemléletváltáshoz vezetett a német igazságszolgáltatásban, időközben valamennyi még élő egykori náci lágerőr ellen eljárást indítottak,...
2020-01-20 19:02:32
Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban
... idejét, 191 ezer turista csaknem 916 ezer éjszakát. A második legnépszerűbb úti cél az Isztriai-félsziget volt, a harmadik pedig Split térsége, amitől alig lemaradva Zára (Zadar) térsége következik a sorban.
Településekre lebontva a legtöbben a magyarok közül Crikvenicát keresték fel, ahol 36,1 ezer vendég 170,1 ezer éjszakát tartózkodott. A vendégszámot tekintve Rovinj szere...
2020-01-17 15:31:28
KDNP: a környezeti problémák eredete és megoldása is az emberben kereshető
... mellett.
Hangsúlyozta, a teremtésvédelem nem csupán az aktuális problémára adott válasz, hanem egy alapvető emberi magatartás, ami a teremtett világ rendjéből és benne az ember szerepéből következik, vagyis a természethez való viszonyt írja le.
"A gond nem pusztán gazdasági és technológiai, elsősorban erkölcsi és lelki" - idézte a kereszténydemokrata politikus a nyugat...
2020-01-16 14:41:26
Táncfarsang négy előadással a nyíregyházi színházban
... táncosai az Akármerre visz az utad, illetve a Székelyföld táncait bemutató Szépanyám szőtte című előadásaikat mutatják be a közönségnek.
Másnap a Feledi Project Psyché című bemutatója következik, a Weöres Sándor-mű ihlette táncelőadás egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott, a szerelem és az élet teljességéért harcoló nő küzdelmét mutatja be.
Február 18-án a G...
2020-01-16 14:11:30
Merkel: az EU Németország életbiztosítása
... hozzá.
Merkel szerint eltolódás tapasztalható az Egyesült Államok politikájában, mivel már Donald Trump elődje, Barack Obama is arról beszélt, hogy Amerika szemszögéből nézve Ázsia évszázada következik.
Az Egyesült Államok egyre kevésbé összpontosítja figyelmét Európára, és ez így marad, bárki legyen is az amerikai elnök - mondta a német kancellár.
Véleménye szerint...
2020-01-16 07:04:11
A szív változásai 50 éves kor után
A szív testünk motorja. Nemhiába kell óvnunk, hiszen az életünk múlik azon, hogy mennyire egészséges ez a szervünk. 50 éves kor után sok változás következik be az emberi szervezetben. Mindkét nemnél csökkennek a hormonok, amelyek hatással vannak a szív működésére. De nem csak a hormonok működésének megváltozására kell figyelnünk.

A szívroham kockázata rohamosan nőni kezd...
2020-01-16 00:08:43
Már több mint 2500 évvel ezelőtt laktak emberek a szlovén hegyvidéken
... ezelőttre datálták.
A Bohinji-tó és környéke élénk bányászati és gazdálkodási központ volt abban a korban, számos lelet mutat arra, hogy azóta folyamatosan lakott terület volt. Ebből az következik, hogy a Triglav 1778-as első, írásban dokumentált megmászása előtt is éltek már a térségben emberek.
Janez Bizja, a szlovén Alpok úttörő régésze egyetért azzal, hogy a hegyvidé...
2020-01-15 18:23:43
1 2 3 ...........1158 1159 ......1737 1738 ......2316 2317 2318 
Címkék: Eötvös Péter, Juhász Roland, Horváth Balázs, Budapest Music Centerben, Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítván, Feledi Project Psyché, Weöres Sándor-mű, Egyesült Államok, Donald Trump, Barack Obama, Janez Bizja, brit rendőrség, ukrán állam, szélsőséges szervezetek, idény végén, lengyelországi zsidóság, magyar turisták, környezeti problémák, emberben kereshető, nyíregyházi színházban, szív változásai, szlovén hegyvidéken, sorozat első, tajvani Kaohsiung, nemzeti művészeti, egészségügyi dolgozók, ilyen tetoválásokat, ukrán állami, neonáci jelkép, múlt héten, ukrán címer, utolsó hónapom, utolsó meccsem, 95-szörös válogatott, vádlott aktív, gyilkosságokban ugyan, bíróság megállapította, második legnépszerűbb, harmadik pedig, magyarok közül, vendégszámot tekintve, aktuális problémára, alapvető emberi, teremtett világ, ember szerepéből, természethez való, élet teljességéért, amerikai elnök, német kancellár, szív testünk, életünk múlik, emberi szervezetben, szív működésére, hormonok működésének, szívroham kockázata,
© 2013 TVN.HU Kft.