Belépés
Halasztható műtétek felfüggesztéset keddtől
... közleményben.
A miniszteri utasítás szerint valamennyi közfinanszírozott, aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény - kivéve a korábban mentesítetteket - köteles ellátni a középsúlyos és súlyos, igazolt Covid-fertőzött, valamint gyanús betegeket.
Ennek érdekében az intézmények hétfőtől kötelesek elkülöníteni a Covid-betegek ellátására a Nemzeti Egés...
2020-11-07 16:39:15
Aki kórházba kerül, erre számítson
...

Aki kórházba kerül, erre számítson:
Mivel középsúlyos, súlyos az állapota, hiszen ezért került kórházba, várhatóan hetekig tarthat a kezelése.
Legyen nála egy összekészített kórházi csomag a dokumentumaival: személyi okmányok, TAJ-kártya, korábbi zárójelentések, leletek.
Legyen egy lista nála a rendszeresen szedett gyógyszerekről. Amikor kórházba kerül az...
2020-11-05 16:03:11
Hétfőtől szigorítunk
... laboratóriumi vizsgálatok. Ezzel egyenes arányban nő a kórházi kezelésre szorulók száma is. Felhívta a figyelmet, hogy nem csak a valamilyen alapbetegségben szenvedők, illetve idősek kerülnek középsúlyos, súlyos állapotba. Vannak fiatalabbak is, akiknek immunrendszere úgy reagál a fertőzésre, hogy sürgős ellátásra, kórházi kezelésre van szükségük - mondta.
Nyomatékosan ki...
2020-11-02 10:40:18
A második hullám meredeken emelkedő szakasza
... regisztráltak - közölte.
Kiemelte, jelenleg 2209 beteget ápolnak kórházban, 200-an vannak lélegeztetőgépen. Müller Cecília elmondta, a kockázati csoportokba tartozó betegeknél már középsúlyos esetekben is javasolják a kórházi kezelést, bizonyos alapbetegségek esetén ugyanis akár óráról órára romolhat a fertőzöttek egészségi állapota.
A tisztifőorvos arra kérte a kórházba...
2020-10-26 09:52:19
Megkapta az engedélyt a gyógyszer
... tesztek alatt is eljuthat a készítmény a magyar betegekhez - fogalmazott Keserű György Miklós.

Kifejtette, hogy az eredetileg Japánban kifejlesztett favipiravir enyhe és középsúlyos koronavírus-fertőzéssel küzdő betegek kezelésére alkalmas. A Japánban elvégzett kutatások megerősítették, hogy még a kezdődő tüdőgyulladással küzdő koronavírusos betegek esetében is hatékony...
2020-10-02 18:15:21
Hatékony a favipiravir a Covid ellen
... meg a széles spektrumú, japán antivirális gyógyszer, a favipiravir magyarországi fejlesztése.
A favipiravir hatóanyag-tartalmú Avigan tabletta a kezdődő tüdőgyulladással kezelt, középsúlyos állapotú koronavírusos betegekben megakadályozta a vírus szaporodását, és 12 nap alatt enyhítette az olyan klinikai tüneteket, mint például a láz vagy a légzészavar.
Ezzel a korábban...
2020-09-30 15:41:04
A járvány felszálló szakaszában vagyunk
... betegutakat pontosan kijelölték. Jelenleg három budapesti kórház, a Dél-Pesti Centrumkórház, a Szent János Kórház, illetve az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet van kijelölve a középsúlyos, illetve súlyos, bizonyítottan koronavírusos betegek ellátására. Amennyiben szükséges, további intézményeket vonnak be a fertőzött betegek ellátásába.
Az ellátás centralizálá...
2020-09-24 10:51:11
Értékesítési megállapodást kötött a Richter és a Myovant
... kitérnek arra, hogy 2020 márciusában a Myovant törzskönyvezési kérelmet nyújtott be az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) a relugolix kombinációs készítménynek a méhmiómához kapcsolódó középsúlyos és súlyos tünetek kezelésére. A kérelem validálása megtörtént és jelenleg annak értékelése folyik.
A közlemény szerint Bogsch Erik, a Richter elnöke hangsúlyozta, hogy a gyógyszer...
2020-03-31 09:53:29
Új szinttel bővítették a hódmezővásárhelyi Aranyossy-iskolát
... át az Aranyossy Ágostonról (1897-1973), a dél-alföldi város első gyógypedagógiai iskolájának megszervezőjéről és igazgatójáról elnevezett oktatási intézmény fenntartását. Az enyhe és középsúlyos fogyatékos fiatalokkal foglalkozó - köztük leginkább a beszédhibás és autizmussal küzdő gyerekek fejlesztésében végzett munkájáért elismert - intézmény tanulói létszáma az elmúlt fél évtiz...
2019-12-13 19:02:27
Gingko Biloba az agy csiszolója
... jellemzője).

- Csökkenti az agyi vizenyőt.

Miben segít a Gingko Biloba?

- Öregkori elbutulás (demencia). A ginkót hatásosnak találták enyhe és középsúlyos esetekben. Súlyosabb kórképekben és Alzheimer-kórban hatásossága vitatott. Adag: 150 mg/nap legalább 6 hétig.

- Perifériás artériás vérellátási zavar. Oka le...
2019-06-06 13:43:12
1 2 3 7 8 .11 12 13 14 15 
Címkék: Gingko Biloba, Nemzeti Egés, Müller Cecília, Keserű György Miklós, Dél-Pesti Centrumkórház, Szent János Kórház, Országos Korányi TBC, Pulmonológiai Intézet, Európai Gyógyszerügynökséghez, Bogsch Erik, Aranyossy Ágostonról, második hullám, járvány felszálló, hódmezővásárhelyi Aranyossy-iskolát, miniszteri utasítás, korábban mentesítetteket, intézmények hétfőtől, összekészített kórházi, lista nála, rendszeresen szedett, kórházi kezelésre, valamilyen alapbetegségben, kockázati csoportokba, kórházi kezelést, fertőzöttek egészségi, tisztifőorvos arra, magyar betegekhez, eredetileg Japánban, kezdődő tüdőgyulladással, széles spektrumú, favipiravir magyarországi, vírus szaporodását, olyan klinikai, fertőzött betegek, ellátás centralizálá, relugolix kombinációs, méhmiómához kapcsolódó, kérelem validálása, közlemény szerint, dél-alföldi város, agyi vizenyőt, ginkót hatásosnak, lélegeztetőgépen, tüdőgyulladással, megszervezőjéről, gyógypedagógiai, felfüggesztéset, mentesítetteket, alapbetegségben,
© 2013 TVN.HU Kft.