Belépés
Rétvári Bence: cél, hogy évről évre egészségesebb ételeket tálaljanak a közétkeztetésben
... egészségesebb étkezést szolgálta az iskolagyümölcs, illetve az iskolatej program is, amelynek megkilencszereződött a támogatása - mondta.
Az államtitkár szerint ebbe a sorba illik a közétkeztetési szakácsverseny is, amely abban segít minden közétkeztetőnek, hogy adott költségvetési forrásból és nyersanyagkeretből minél egészségesebb és finomabb ételeket készítsen.
Rétvá...
2019-11-18 12:32:14
Hétvégén megkezdődnek a közétkeztetési szakácsverseny elődöntői
...
A versenyzőknek a témához illő 3 fogásos felnőtt ebédet kell nettó 550 forintos keretből kigazdálkodniuk, és 3 óra alatt elkészíteniük. Az ételek kötelező eleme a hazai friss alapanyagokból készült lecsó és a méz.
Az immár hetedik alkalommal kiírt verseny szervezői - a Nébih mellett - a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) valamint a Magyar Ne...
2019-10-11 07:04:38
Zöldségarc
... lenyomni a gyerekek torkán az egészséges étkezést. Egyesek szerint ebben nagy szerepet játszott az önkormányzati választások közelsége, az Emmi azonban egyszerre fogta a csúszást a közétkeztetési szolgáltatókra, a közintézményekre és a szülők elvárásaira.

2015. január elsején harmadjára sem sikerült bevezetni a Balog Update csomagot, az újfent szeptemberre halasztott re...
2018-12-16 10:48:29
Három céggel bővült a Hazai alapanyagok a magyar menzán program
... célkitűzését, hogy a közétkeztetést jó minőségű, biztonságos hazai alapanyagokkal kell ellátni. A Nébih elnöke kiemelte, naponta 1,5-2 millió magyar ember életminőségét befolyásolja a közétkeztetési szolgáltatás színvonala.
Enyedi Csaba, a Hungast-csoport kommunikációs igazgatója szerint a társaság naponta 200 ezer fogyasztónak ad el ételt, valamennyi megyében és a fővárosban...
2018-11-27 17:19:49
Nagy Anikó: a magyar kormány az egészségügyben is figyel az esélyegyenlőségre
... egyformán hozzáférhessen az egészségügyi szolgáltatásokhoz és mindenki egészséges életkörülmények között élhessen.
Ezt a célt szolgálják az elmúlt időszak olyan intézkedései, mint a közétkeztetési rendelet, amelynek alapján közpénzből biztosítják, hogy a gyerekek egészséges élelmiszert kapjanak. Szintén jó gyakorlat a mindennapos testnevelés, valamint a népegészségügyi termék...
2018-09-18 20:14:46
Helyettes államtitkár: a kormány számos feltételt biztosít a jó közétkeztetéshez
...
Sölch Gellért felidézte, az egységes közétkeztetési rendelet 2015-ös bevezetése előtt szigetszerű kísérletek voltak az iskolai (óvodai) közétkeztetés megreformálására, a rendelet azonban kimondja azokat a minimumokat, amelyeket minden főzőkonyhának be kell tartania.
A rendelettel a cél az volt - emlékeztetett -, hogy a közétkeztetésre szánt ételek kevesebb só, cukor és z...
2018-09-13 13:21:54
Új főzőkonyhát adtak át Miskolcon
... képes kiszolg...
2018-08-29 20:33:56
Melyiket válasszuk?
... lehet" - ez azokra az élelmiszerekre értendő, melyek 10%-nál nagyobb arányban tartalmaznak hozzáadott cukoralkoholt.

A szigorú EU-s jogszabályok mellett, hazánkban a közétkeztetési rendelet (37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet) is kitér az édesítőszerek használatára. Közétkeztetésben a három év alatti korcsoportnak nem adható édesítőszer, kivéve a szénhidrátanya...
2018-04-29 13:10:20
Cukor helyett édesítőszert : Melyiket válaszuk?
... lehet" - ez azokra az élelmiszerekre értendő, melyek 10%-nál nagyobb arányban tartalmaznak hozzáadott cukoralkoholt.

A szigorú EU-s jogszabályok mellett, hazánkban a közétkeztetési rendelet (37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet) is kitér az édesítőszerek használatára. Közétkeztetésben a három év alatti korcsoportnak nem adható édesítőszer, kivéve a szénhidrátanya...
2018-04-29 10:34:46
Rétvári: még több természetes alapanyagot használjanak a közétkeztetésben!
... egységek számára, amelyek a győztes ételt június 10-től árusíthatják.
A rendezvényen kiadott sajtóanyag szerint továbbá immár hetedik alkalommal rendezik meg az "OKÉS" Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt - Rétvári Bence fővédnöksége alatt - az ÉTREND és az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége szervezésében.
A verseny kiemelt célja az ételek modernizálása mellett az...
2018-01-11 16:18:11
1 2 3 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: Rétvári Bence, Nagy Anikó, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, Magyar Ne, Balog Update, Enyedi Csaba, Sölch Gellért, Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt, közétkeztetési szakácsverseny, magyar menzán, magyar kormány, kormány számos, iskolatej program, államtitkár szerint, sorba illik, témához illő, ételek kötelező, hazai friss, immár hetedik, gyerekek torkán, egészséges étkezést, önkormányzati választások, közétkeztetési szolgáltatókra, szülők elvárásaira, újfent szeptemberre, közétkeztetési szolgáltatás, társaság naponta, egészségügyi szolgáltatásokhoz, célt szolgálják, elmúlt időszak, közétkeztetési rendelet, gyerekek egészséges, mindennapos testnevelés, népegészségügyi termék, egységes közétkeztetési, rendelet azonban, közétkeztetésre szánt, élelmiszerekre értendő, szigorú EU-s, édesítőszerek használatára, győztes ételt, rendezvényen kiadott, verseny kiemelt, ételek modernizálása, élelmezésvezetők, közétkeztetéshez, közétkeztetésben, közintézményekre, megreformálására, életkörülmények,
© 2013 TVN.HU Kft.