Belépés
Kutatás: a V4-ek nem csak az illegális migráció elutasításában értenek egyet
...
A Visegrádi identitás - Vízió vagy valóság? című eseményen Lajtai Márk, a Central European Perspectives (CEPER) Zrt. vezető elemzője a négy visegrádi államban, országonként ezer ember telefonos megkérdezésével készült kutatás eredményét ismertetve közölte: a V4-es országok népességének kétharmada szerint vannak közös jellemzői az együttműködésben részt vevő államoknak.
A...
2020-01-22 18:23:39
A humán tudományok hétköznapi alkalmazásáról indul előadás-sorozat Szegeden
... mutat be, Hubbes Attila László a csíkszeredai Sapientia Egyetem oktatója, a Kor...
2019-11-11 10:01:24
Budapestre érkezett az Élet és halál között című tárlat
... azokról, akik zsidókat mentettek, tárgya az ember és minden, ami emberi.
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a Hálózatot a közös emlékezetpolitika kialakítására hozták létre, amelynek középpontjában a totalitárius rendszerek, a nácizmus és a kommunizmus bűneinek a feldolgozása áll.
Az államtitkár elmondta, hogy a tárlat a lá...
2019-11-06 18:42:14
Lesz emlékhelye a hortobágyi deportálásoknak
... hogy a kommunista diktatúra áldozatai ellen elkövetett törvénytelenségek kiemelt helyszínén, a hortobágyi zárt táborok egykori területén a méltó megemlékezés, a közös nemzeti emlékezetpolitika formálása és a jövő nemzedék oktatása-nevelése céljával látogatóközpont, továbbá egy interaktív és a modern technológiát felhasználó kiállítás létesüljön 2022 végéig.
A beruházásra az i...
2019-05-01 19:45:59
A Fidesz nem támogatta 2020 Trianon Emlékévvé nyilvánítását
... megemlékezni. A tágabb kontextusba helyezés azonban pontosan a nemzeti minimum megteremtését teszi lehetetlenné, a közös, felelősségteljes megemlékezés helyett felesleges, megosztó emlékezetpolitikai háborúskodást szül majd. Az a Fidesz tehát, amely a rendszerváltást követően még kivonult a Parlamentből Trianon évfordulóján, majd a korábbi években örömünnepet csinált a június 4-i ...
2017-05-30 20:57:33
1956 - Vargha: a forradalom napjai alapjaiban rengették meg a rendszert
... Emlékezet Bizottsága nevében ...
2016-11-04 16:44:14
Molnár Gyula: a Fidesz átverte az embereket
... igazságosabb Magyarország, egy új, a negyedik köztársaság megteremtését akarják.
Hiller István szerint a politikában érzelmekre is szükség van, ezért egy modern, baloldali emlékezetpolitika mellett foglalt állást. Azt mondta, büszkén vállalják Nagy Imre, Horn Gyula és Fejtő Ferenc szellemi örökségét.
A rendezvény előtt bemutatták az MSZP népszavazási plakátjait is.
...
2016-09-03 12:21:30
Emléknap - Megemlékezés a rákoskeresztúri Újköztemetőben, a nemzeti emlékhelyen
... főigazgatója.
A X. kerületi önkormányzat nevében koszorút helyezett el Dániel Zoltán közbiztonságért és katasztrófavédelemért felelős referens. Az LMP képviseletében Hajdú Mária emlékezetpolitikai szakszóvivő koszorúzott.
A politikai elítéltek szervezeteinek nevében közös koszorút helyezett el Petrusz Tibor, az 1945-56 közötti Magyar Politikai Elítéltek Közösségének elnö...
2016-06-16 14:30:48
1956 - NEB: a forradalom nemzetközi presztízsét újra kell építeni
...
Az 1956-os forradalomnak a maga korában jelentős visszhangja volt világszerte, majd a rendszerváltás időszakában, amikor az archívumok kutathatóak lettek, ismét ráterelődött a figyelem a hazai és nemzetközi tudományos életben és a közbeszédben, azóta viszont érezhetően elhalványult az emléke, pedig a tanulságai ma is időszerűek - mondta a NEB elnöke.
Az 56-os magyar esem...
2016-05-22 10:11:22
Konferenciákkal emlékeztek a kárpátaljai magyarok és németek 1944-es deportálására Beregszászon
... feladatunk és felelősségünk múltunk feldolgozása, halottaink és hőseink emlékének ápolása".
A kormány a célja 2015 Gulag-emlékévvé történő nyilvánításával az is, hogy az emlékezetpolitika eszközével hozzájáruljon a magyar közösségek identitásának megerősítéséhez, egészséges önbecsülésének kimunkálásához, ezáltal lelki egészségének megőrzéséhez - fogalmazott Latorcai Csaba....
2015-11-20 16:24:58
1 2 3 4 
Címkék: Trianon Emlékévvé, Molnár Gyula, Lajtai Márk, Central European Perspectives, Hubbes Attila László, Sapientia Egyetem, Maruzsa Zoltán, Parlamentből Trianon, Emlékezet Bizottsága, Hiller István, Nagy Imre, Horn Gyula, Fejtő Ferenc, Dániel Zoltán, Hajdú Mária, Petrusz Tibor, Magyar Politikai Elítéltek Közösségének, Latorcai Csaba, illegális migráció, humán tudományok, hortobágyi deportálásoknak, forradalom napjai, rákoskeresztúri Újköztemetőben, nemzeti emlékhelyen, forradalom nemzetközi, kárpátaljai magyarok, négy visegrádi, együttműködésben részt, csíkszeredai Sapientia, közös emlékezetpolitika, totalitárius rendszerek, kommunizmus bűneinek, államtitkár elmondta, kommunista diktatúra, hortobágyi zárt, méltó megemlékezés, közös nemzeti, jövő nemzedék, modern technológiát, tágabb kontextusba, nemzeti minimum, rendszerváltást követően, korábbi években, negyedik köztársaság, politikában érzelmekre, rendezvény előtt, politikai elítéltek, 1945-56 közötti, 1956-os forradalomnak, maga korában,
© 2013 TVN.HU Kft.