Belépés
Kultúrházak éjjel-nappal - Ezer ingyenes program az idei rendezvénysorozaton
... rendelkezik.
Elmondta, hogy Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozatára eddig 400 szervezet regisztrált mintegy ezer programmal.
A programsorozat célja megmutatni a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenységének sokszínűségét és közösségépítő munkáját - hangsúlyozta Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke.|...
2020-02-04 14:31:47
Két Sri Lanka-i vendégmunkás tartja lázban a székelyföldi Ditró közösségét
... megfelelő munkaerőt. A római katolikus vallású, de sötét bőrű pékeket bevándorlóknak tekintette a község lakossága, és ellenségesen viszonyult hozzájuk.
Helyi kezdeményezők az egyik közösségi portálon "Migránsmentes Ditrót akarunk" elnevezéssel hoztak létre csoportot, amelyben indulatos vita kezdődött az idegenek ditrói jelenlétéről. Olyan is volt, aki azt kívánta, hogy "irts...
2020-01-29 18:52:18
Hogyan lehet az idős-kort a panelban elviselni 2. rész
LAKÓHELYI- KÖZÖSSÉGI HELYEKET KELLENE LÉTREHOZNI (2. rész)
"...HOGYAN LEHET PANELBAN AZ ÖREGKORT ELVISELNI?"
Itt ahol én lakom, Bp. XX. kerületében, Pesterzsébeten - még 1945 ELŐTT - VIRÁGZÓ EGYLETI ÉLET volt! Többféle egyletben találhatták meg az itt élő emberek a közösségi segítséget és a barátságos együttélés formáit! Voltak:
1. jótékonysági egyletek....
2020-01-27 13:50:37
A magyar kultúra napja - Programok Komárom-Esztergom megyében
...
Komáromban hétfőn a Magyar Népmese Színház Mirkó királyfi című darabját nézhetik meg a gyerekek a Közösségi Házban. Kedden a Jókai Moziban Udvaros Dorottya felolvasószínházi estet tart Ady és Pilinszky műveiből, majd szerdán a városháza dísztermében a helyi művészeti egyesületek adnak gálaműsort.
Tatabányán szerdán adják át a Jászai Mari Színházban a Tatabánya Kultúrájáé...
2020-01-19 14:51:29
A magyar kultúra napja - Koncertek, filmvetítések és kiállítások Fejér megyében
... Tamás zongoraművész és karmester Oláh Vilmos hegedűművésszel beszélget közös élményekről, emlékekről és kulisszatitkokról a Halász-kastélyban.
Székesfehérváron, kedden az Öreghegyi Közösségi Házban Szép szerelmem, Magyarország címmel Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla pódiumestjére kerül sor, utána Szakál Antal, Szakál Györgyi és Horváth Barbara Henrietta Három generáció című ki...
2020-01-19 11:31:11
A magyar kultúra napja - Már a hétvégén elkezdődnek a programok Békés megyében
... a Sárik Péter Trió Bartók Béla műveinek jazzes feldolgozásával.
Csütörtökön a múzeumban régészeti előadás; a Csabagyöngye Kulturális Központban pedig az 50 éves Ifiház alkalmából közösségi gála lesz. Szombaton helyi amatőr költők mutatkoznak be a Lencsési Könyvtárban, hétfőn pedig a Radnóti és Kosztolányi vonzásában című elődással zárul az ünnepi hét Békéscsabán.
Gyulán ...
2020-01-16 13:01:18
A magyar kultúra napja - Programok Vas megyében
... prózarészletekkel bemutatni - tájékoztatott Bozzai Judit, a könyvtár munkatársa. A filmet január 22-től az intézmény hivatalos honlapján teszik majd elérhetővé, valamint felkerül majd a legnagyobb közösségi portálra is.
A magyar kultúra napján mutatják be Kőszegen Tóthárpád Ferenc A kultúra kőszegi fellegvára - Egy kisváros művelődéstörténetéből című könyvet - közölte Pócza Z...
2020-01-16 10:11:15
Novák Katalin: Magyarország kötött segélyhitelekkel támogatja Vietnam gazdasági és szociális fejlődését
... alkalmából a hanoi magyar na...
2020-01-06 15:41:39
Elindult a Kárpátaljai KultúrKaraván színházi és zenei programokkal
... művelődési házak, s mostanra jószerivel csak a nagyobb városokban vannak színházi előadásokra alkalmas helyek. Ezért is óriási dolog - folytatta -, hogy a magyar állam felvállalta a méltó közösségi kulturális terek megteremtésének feladatát. A kulturális programok Kárpátaljára vitele minden bizonnyal segíti majd a magyarság megmaradását szülőföldjén.
Szamosi Szabolcs, a Filha...
2019-11-22 19:12:40
Országos Rajzfilmünnep - Nepp József és a Mézga család a fókuszban
...
A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egy hétvégén keresztül kilencven település több mint száztíz helyszínén, mozikban, művelődési és közösségi házakban, könyvtárakban, iskolákban a magyar és a nemzetközi animációé lesz a főszerep.
Idén fél évszázada, hogy a Mézga család megszületett, a sorozat munkálataiban rendezőként és íróként is részt vett a 2017-ben e...
2019-11-09 09:21:00
1 2 3 ......22 23 ...33 34 ..43 44 45 
Címkék: Programok Komárom-Esztergom, Programok Vas, Novák Katalin, Kárpátaljai KultúrKaraván, Országos Rajzfilmünnep, Nepp József, Bordás István, Magyar Népművelők Egyesületének, Migránsmentes Ditrót, LAKÓHELYI- KÖZÖSSÉGI HELYEKET KELLENE LÉTREHOZNI, HOGYAN LEHET PANELBAN AZ ÖREGKORT ELVISELNI, VIRÁGZÓ EGYLETI ÉLET, Magyar Népmese Színház Mirkó, Közösségi Házban, Jókai Moziban Udvaros Dorottya, Jászai Mari Színházban, Tatabánya Kultúrájáé, Oláh Vilmos, Öreghegyi Közösségi Házban Szép, Nemcsák Károly, Tolcsvay Béla, Szakál Antal, Szakál Györgyi, Horváth Barbara Henrietta Három, Sárik Péter Trió Bartók Béla, Csabagyöngye Kulturális Központban, Lencsési Könyvtárban, Bozzai Judit, Kőszegen Tóthárpád Ferenc, Pócza, Szamosi Szabolcs, székelyföldi Ditró, panelban elviselni, magyar kultúra, hétvégén elkezdődnek, programok Békés, programsorozat célja, közösségi művelődést, római katolikus, község lakossága, egyik közösségi, idegenek ditrói, közösségi segítséget, barátságos együttélés, városháza dísztermében,
© 2013 TVN.HU Kft.