Belépés
Csaknem ezer helyi közösség jött létre a Cselekvő közösségek projektnek köszönhetően
... ügyvezetője kiemelte többek között az intézmény módszertani központként betöltött funkcióját, míg Fehér Miklós, az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézet igazgatója kiemelte a közösségi alapon működtetett könyvtárak egyre jelentősebb szerepét - olvasható a közleményben.
Az elmúlt három év eredményeiről azt közölték: a Cselekvő közösségek projekt 18 megyére kiterjedő 60...
2019-08-22 18:58:17
Több mint ezer település vett részt a Cselekvő közösségek programban
... 17 megyéjében 25 mintaprojekt zajlott, amelyek során a helyi közösségek szervezői programokat találtak ki és valósítottak meg. Salgótarjánban például a szürke aluljárókat festették ki közösségi együttműködéssel, Varsány pedig saját szokásait elevenítette fel - sorolta Bereczki Ibolya.
A programon a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széché...
2019-08-22 18:50:29
Palóc Hagyományéltető Napok Balassagyarmaton
... plébános végzi az ünnepi szentmise szertartását a szabadtéri színpadon. A szentmise végén a püspök megáldja a családokat.
A Szent Anna-napi Palóc Búcsút, a palóc régió legnagyobb közösségi rendezvényét huszonnegyedik éve szervezik meg Balassagyarmaton, a vallási rendezvény néhány éve népművészeti fesztivállal egészül ki.
A palócok vallási kultúrájában Szent Anna, Szűz M...
2019-07-18 07:20:57
Schanda Tamás: a felzárkózás összefogással lehet sikeres
... édesanyákból.
A szeretetszolgálat munkatársai Tiszabőn segítették a települési könyvtár létesítését a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárral együttműködésben. Tiszaburán a művelődési ház ad teret közösségi programoknak, könyvtár is üzemel.
Mindezek mellett Tiszabőn savanyítóüzem létesült, Tiszaburán asztalosüzem és varroda indult; valamint mosoda is üzemel; támogatják az...
2019-07-12 15:11:41
Úzvölgyi katonatemető - A kormányfő közbelépését sürgette az RMDSZ elnöke
...
Kelemen Hunor közösségi oldalán számolt be a keddi találkozóról, amelyen azt kérte a kormányfőtől: vonják vissza a kulturális miniszternek azt a jóváhagyását, amellyel gyakorlatilag műalkotásnak nyilvánította a moldvai Darmanesti (Dormánfalva) önkormányzata által a sírkertben magyar katonák maradványai fölé önkényesen elhelyezett ortodox emlékművet és a román katonáknak emlék...
2019-07-02 13:21:26
Lezárult az aktív közösségi szerepvállalást célzó Cselekvő közösségek projekt
... fejlesztőprojektbe.
A települési képviselőtestületek tagjai és hivatali munkatársai számára 2017 júliusában kezdődtek azok a műhelynapok, amelyek a közösségfejlesztési folyamatot és a közösségi tervezés lépéseit is áttekintették, 2019 januárjában pedig a megyékben működő aktív közösségek megismerkedését, tapasztalatcseréjét szolgáló szakmai műhelymunka-sorozat indult el....
2019-06-20 21:58:12
Rádiós frekvenciákról is döntött a médiatanács
... is. A frekvencián a Szent István Rádió - Kisújszállás szól majd a Szent István Rádió - Tokajjal hálózatba kapcsolódva - ismertették.
A testület a Győr 88,1 MHz körzeti frekvencia közösségi használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlatok alaki vizsgálata után mindkét pályázót - a Karc FM Média Kft.-t és a Katolikus Rádió Zrt.-t - hiánypótlásra szólította fel.
Tov...
2019-06-13 11:51:35
Költségvetés - Jelentős kulturális beruházások a büdzsében
... Emmi költségvetésében 143 millió forintot rendel a tervezet.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot 229 millió forinttal tervezi támogatni a kormány, míg a kiemelt és/vagy közösségi nemzetközi és hazai kulturális fesztiválok és események 750 millió forint támogatásban részesülhetnek.
Külön soron szerepel a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Budapesti Őszi Fesztivál,...
2019-06-04 21:03:18
A népmesékről rendeztek konferenciát Budapesten
... milliárd forintot fordítottak. Ennek eredményeként a duplájára bővült Mesemúzeumon kívül jelenleg országszerte 14 helyszínen találhatóak Népmesepontok, amelyek egyszerre játszóházak és közösségi terek is, a legmodernebb technikával felszerelve.
Mint fogalmazott: a Népmesepontok a népmesék megélésnek fontos, igényes helyszínei, ahol a gyerekek a különböző meseszerepeken, tört...
2019-05-31 14:55:47
Kormánybiztos: bővül a falu- és tanyagondnoki szolgáltatás
... amelyek közreműködnek az étkeztetésben, házi segítségnyújtást adnak, segítenek az egészségügyi intézmények elérésében, óvodás, iskolás gyereket szállítanak oktatási intézményekbe, valamint közösségi, művelődési, sport- és szabadidős tevékenységek szervezésében vesznek részt, és segítenek az egyéni hivatalos ügyek intézésében is.
Hangsúlyozta: a szolgálatok pótolhatatlan munká...
2019-05-29 15:45:31
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Palóc Hagyományéltető Napok Balassagyarmaton, Schanda Tamás, Fehér Miklós, Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézet, Bereczki Ibolya, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Nemzeti Művelődési Intézet, Országos Széché, Szent Anna-napi Palóc Búcsút, Szent Anna, Szűz, Verseghy Ferenc Könyvtárral, Kelemen Hunor, Szent István Rádió, Karc FM Média Kft, Katolikus Rádió Zrt, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Budapesti Őszi Fesztivál, felzárkózás összefogással, kormányfő közbelépését, aktív közösségi, népmesékről rendeztek, intézmény módszertani, közösségi alapon, elmúlt három, helyi közösségek, szürke aluljárókat, ünnepi szentmise, szabadtéri színpadon, szentmise végén, püspök megáldja, palóc régió, vallási rendezvény, palócok vallási, szeretetszolgálat munkatársai, települési könyvtár, szolnoki Verseghy, keddi találkozóról, kulturális miniszternek, moldvai Darmanesti, sírkertben magyar, román katonáknak, közösségi tervezés, megyékben működő, duplájára bővült,
© 2013 TVN.HU Kft.