Belépés
Az olasz és szlovén államfő egymás kezét fogta, amikor megemlékezett háborús áldozatokról
... közösség több tagja jelenlétében egyezményt írtak alá az egykori úgynevezett Narodni Dom (a nép háza) vagy más nevén a volt Hotel Balkan visszaszolgáltatásáról az olaszországi szlovén közösségnek. A Triesztben álló épületet 1930. július 13-án olasz fasiszták gyújtották fel, ez volt az első szervezett fasiszta támadás az akkori Olaszország területén élő szlovénok ellen.
"A tör...
2020-07-13 14:21:37
Soltész Miklós: a hit továbbadása megtartó erő
... főszékesegyháza, a szomszédságában kapott helyet a Hit és kultúra turisztikai látogatóközpont, amely segít megismerni a debreceni görögkatolikusok történetét, találkozóhelyül szolgál a közösségnek, és a térség ezzel a görögkatolikusok hitéleti központja lett - mondta Papp László.
A kormány támogatásával, a hajdúdorogi főegyházmegye és Debrecen önkormányzata által közösen épít...
2020-07-05 22:41:58
Kínában több száz templomról távolították el a keresztet
... Liu Xinhong püspök a Kínai Katolikus Hazafias Szövetség tagja. Kínában minden, Peking által elismert püspök tagja kell hogy legyen ennek a Vatikán által hivatalosan el nem fogadott közösségnek, mely a Kínai Kommunista Párt közvetlen felügyelete alatt áll.
A templomi keresztek eltávolítása 2018 októberében kezdődött. Azóta az Anhuival szomszédos Csöcsiang, Honan, Hopej és Kujc...
2020-07-05 09:12:56
A Twitch felfüggesztette Trump csatornáját, a Reddit pedig törölte egyik támogatói csoportjának oldalát
... inaktív fórumot távolított el, köztük a The Donald nevű, mintegy 790 ezer tagú oldalt is, amelyet az amerikai elnök egyes támogatói használnak.
"A Redditen jelen lévő valamennyi közösségnek jóhiszeműen be kell tartania a tartalomra vonatkozó politikánk előírásait. A The Donald fórumot azért tiltottuk le, mivel minden lehetősége ellenére sem tett ennek eleget" - közölte Steve ...
2020-06-29 23:03:28
Fekete István születésének 100. halálának 50. évfordulója
... az, amit erről oly csodálatosan fogalmazott meg másik legkedvesebb teológus-író-nevelő-pedagógus-lelkip ásztor: RAVASZ LÁSZLÓ:
- "Isten teremtette az egyéniséget...azért, hogy a közösségnek szolgáljon; a közösséget azért, hogy az egyéniséget hordozza, táplálja és kivirágoztassa."

Mindez azért működhetett, a trianoni békediktátum okozta lelki sokk és krízis után is...
2020-06-23 20:33:38
KDNP: van jövője a Vajdaságban a magyaroknak
... választásokon, hogy legyen beleszólásuk a jövőjükbe". Látható, hogy Magyarország és Szerbia kapcsolata kiváló az utóbbi időkben, ami nagyon nagy részben köszönhető a vajdasági magyar közösségnek, ami egyfajta közvetítő- vagy hídszerepet tölt be - fejtette ki a KDNP-s politikus.
Mint hozzátette: Magyarországra és a magyar kormányra mindig számíthatnak a vajdasági magyarok, ez ...
2020-06-11 15:44:26
Amerikai tüntetések - Az amerikai demokraták átfogó rendőrségi reformra készülnek
... hivatás esetében, amelynek gyakorlása során valakinek megvan a lehetősége, hogy öljön, szakmailag nagyon magasan képzett tisztségviselőkre van szükség, akik felelősséggel tartoznak a közösségnek" - nyilatkozta Karen Bass, kaliforniai demokrata párti képviselő, a kongresszusi Black Caucus (afroamerikai lobbicsoport) elnöke.
Azt követően, hogy május 25-én Minneapolisban a durv...
2020-06-08 23:13:57
Trianon 100 - A szlovák külügyminiszter szerint az MKP memoranduma nem segíti a szlovák-magyar jó kapcsolatokat
...
A memorandumban a szlovákiai magyar közösség fennmaradásának és gyarapodásának elősegítését kérte az MKP, rámutatva a közösségnek az elmúlt évtizedekben tapasztalt jelentős létszámbeli fogyására, és arra is, hogy a közösség megmaradását milyen lépések segíthetnék elő. Ezek között szerepel egyebek mellett az is, hogy a szlovák alkotmány preambuluma államalkotó közösségként ism...
2020-06-04 23:23:35
Trianon 100 - Erdélyben megkondultak a harangok a magyar egyházak templomaiban
... hogy a magyar közösség 100 évvel a tragédia után is ott van a szülőföldjén, él és tervez, építkezik, újrateremti az otthonát.
"Ez csakis azért történhetett meg, mert volt ennek a közösségnek hite, kitartott a remény, és meg akart maradni" - tette hozzá.
A politikus szerint Trianon megtanította az erdélyi magyarságot arra, hogy akkor is tudjon boldogulni, amikor magára ma...
2020-06-04 20:43:30
Isten éltesse a ma nyolcvanéves Kozma atyát!
... teljesítettem: én temethettem el. A párttitkár asszony pedig a tiszteletével ajándékozott meg.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is ennek a bátor, harcos, kockázatvállaló keresztény közösségnek a szülötte. Ez a közösség fogadta a nyugat-európai, elsősorban németországi segélyszállítmányokat. Aztán következtek a világtörténelmi események: a keletnémet menekültek érkezése és be...
2020-06-04 16:20:28
1 2 3 ......................136 137 ...........204 205 ..........271 272 273 
Címkék: Soltész Miklós, Fekete István, Narodni Dom, Hotel Balkan, Papp László, Kínai Katolikus Hazafias Szövetség, Kínai Kommunista Párt, RAVASZ LÁSZLÓ, Karen Bass, Black Caucus, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amerikai demokraták, szlovák külügyminiszter, magyar egyházak, egykori úgynevezett, volt Hotel, olaszországi szlovén, első szervezett, akkori Olaszország, szomszédságában kapott, debreceni görögkatolikusok, térség ezzel, görögkatolikusok hitéleti, kormány támogatásával, hajdúdorogi főegyházmegye, templomi keresztek, amerikai elnök, tartalomra vonatkozó, közösségnek szolgáljon, közösséget azért, egyéniséget hordozza, trianoni békediktátum, utóbbi időkben, vajdasági magyar, magyar kormányra, vajdasági magyarok, kongresszusi Black, szlovákiai magyar, elmúlt évtizedekben, közösség megmaradását, szlovák alkotmány, magyar közösség, tragédia után, közösségnek hite, politikus szerint, erdélyi magyarságot, párttitkár asszony, tiszteletével ajándékozott, közösség fogadta, világtörténelmi események,
© 2013 TVN.HU Kft.