Belépés
Hűtős lángos
... élesztő,1,5 dl tej
1 mk cukor,3 db 175 g-os kefir

A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és a kefireket is hozzáadjuk. A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük és kézzel egynemű, puha tésztává dagasztjuk.
Egy tálba tesszük, folpackkal lezárjuk és hűtőbe t...
2018-08-23 10:56:02
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
... liszt
2 tojás
2 dl tej
1 kk élesztőpor
2 alma
3 ek cukor
csipetnyi só
a sütéshez: vaj

A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojásokat. A tejben simára keverjük az élesztőt, és apránként ezt is a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A meg...
2018-01-05 16:28:45
Karácsonyi receptek
... (kb. 30 perc), majd a sütőlemezt az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél kb. 180 C, gázsütőnél kb. 3-as fokozat.
Hótallér
30 dkg lisztet gyúródeszkára szitálunk, közepébe mélyedést nyomunk. 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 10 dkg hámozott, őrölt mandulát beleszórunk. 27,5 dkg hideg margarint kis darabokra vágunk, a mandulára tesszük, liszttel letak...
2017-12-12 10:23:28
Lekváros kelt kifli
... db tojássárgája
1 ek tej

ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben, és letakarva felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd a közepébe ütjük a tojássárgáját. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az olvasztott vajat, végül a maradék tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Ezután könnyedén átgyúrjuk, és 2 c...
2017-05-26 09:29:53
Ízőrzők - Boldog
... zsírt is, és felforrósítjuk.
A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, és rózsa formájú szaggatóval kiszúrjuk. A megmaradt tojásfehérjébe belemártjuk az egyik ujjunkat, és a rózsa közepébe lyukat nyomunk. Ráhelyezünk még egy kiszaggatott formát, és lisztes kézzel középen összenyomjuk a kettőt. A fehérje összeragasztja a tésztákat. Forró zsiradékban kisütjük. Késre felszúrunk e...
2017-04-27 07:25:32
Lekváros kelt kifli
... db tojássárgája
1 ek tej

ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben, és letakarva felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd a közepébe ütjük a tojássárgáját. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az olvasztott vajat, végül a maradék tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Ezután könnyedén átgyúrjuk, és 2 c...
2017-02-24 17:28:10
csöröge fánk videó
... kell lennie.
Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
Ha kész, vastagon lisztezett deszkán 1-2 cm-re nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A nagyobbaknak a közepébe szintén ejthetünk egy kis bemetszést.
Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2 perc alatt roppanósra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Langyosan a legfinomabb!
költsé...
2017-02-04 12:47:55
Pusztamagyaródi szalagos fánk
... porcukor
lekvár

Elkészítés
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepébe ütjük az egész tojásokat és a tojássárgájákat, beletesszük a maradék porcukrot, sót és a felfutott élesztős tejet. Laza mozdulatokkal összeállítjuk, közb...
2017-01-18 14:49:54
Huszárok, utánam!– így lett hős egy magyar ezred
... huszáraink között komoly rendet nem vágtak a géppuskasorozatok. Nem féltek, nem hátráltak, a háború elején az ellenség csodálatát is kivívó magyar virtus volt kardot rántva az ellenséges tűz közepébe vágtatni. Mint a gorodoki halálrohammal 1914. augusztus 17-én:

A magyar lovasság, mikor Gorodok elé ért, zárt alakzatban csatarendbe fejlődött, és felderítés nélkül, semmiv...
2017-01-15 11:12:19
Gyerekeknek
... Legyet!
- Hányat?
- Hetet!
- Mást még?
- Pondrót!
- Sok volt?
- Nyolc volt!
- Jó volt?
- Jó volt!

Kiss Ottó: Rétes

A meggyes rétes közepébe
mindig meggyet tesznek,
mert így, a rétes
könnyebben megy le a hasamba.

Barabás Éva: Szilvásgombóc

Kabátot akart a szilva,
Tudta, ez neki n...
2016-06-07 09:07:31
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Kiss Ottó, Barabás Éva, magyar ezred, langyos tejjel, sóval összekeverjük, közepébe ütjük, felfuttatott élesztőt, tálba tesszük, lisztet keverőtálba, tejben simára, tésztához adjuk, előmelegített sütőbe, mandulára tesszük, élesztőt elmorzsoljuk, lisztet átszitáljuk, megkelt élesztőt, olvasztott vajat, maradék tejjel, tésztát kisujjnyi, megmaradt tojásfehérjébe, egyik ujjunkat, rózsa közepébe, kiszaggatott formát, fehérje összeragasztja, közepébe szintén, langyos tejbe, kelesztőtálba szitáljuk, meglangyosított lisztet, egész tojásokat, maradék porcukrot, felfutott élesztős, háború elején, ellenség csodálatát, gorodoki halálrohammal, magyar lovasság, meggyes rétes, pusztamagyaródi, meglangyosított, tojássárgájákat, belemorzsoljuk, villanysütőnél, felforrósítjuk, összeragasztja, tojásfehérjébe, hozzákeverjük, szilvásgombóc, gyúródeszkára, tojássárgáját, halálrohammal, kelesztőtálba, összeállítjuk, mozdulatokkal, előmelegített, összekeverjük, kiszaggatott, elmorzsoljuk, tojássárgája, felfuttatjuk, felfuttatott,
© 2013 TVN.HU Kft.