Belépés
Több mint félmillióan tüntettek a nyugdíjreform ellen Franciaországban, a sztrájk folytatódik
...
A közlekedési dolgozók által kezdeményezett megmozdulást kísérő általános sztrájkhoz szinte minden ágazat csatlakozott a közoktatástól a rendőrségen át az egészségügyi dolgozókig.
Párizsban a délután kezdődött tiltakozó menetben a CGT szakszervezet szerint 250 ezren vonultak fel, s a République téren kisebb összetűzések is történtek rendbontók és a rendfenntartó erők kö...
2019-12-05 18:42:44
Továbbra is az SZTE a legzöldebb magyar felsőoktatási intézmény
... Egyetem a teljes lista 202. helyén végzett.
A zöld kérdőív hat témaköre évek óta változatlan: elhelyezkedés és infrastruktúra, energia és klímaváltozás, hulladék-, vízgazdálkodás, közlekedés, oktatás. Ezek közül a legnagyobb súlyú - 21 százalék - az energia és klímaváltozással, a legkisebb jelentőségű - 10 százalék - a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdéskör.
Az SZTE tov...
2019-12-05 14:23:05
Megkezdődött a nyugdíjreform elleni határozatlan idejű sztrájk Franciaországban
... nyitott ki csütörtökön, miután a dolgozók csatlakoztak az utóbbi évek várhatóan legjelentősebb szociális megmozdulásához.
Jóllehet a munkabeszüntetés a vasúti és a városi tömegközlekedésben a legerősebb, a reggeli órákban sehol nem alakultak ki dugók a közutakon, a franciák jelentős része nem is próbált meg munkába vagy iskolába indulni, az emberek otthonról dolgoznak vagy s...
2019-12-05 11:21:18
Franciaországban jelentős mozgósítás várható a nyugdíjreform elleni sztrájknapon
... előrejelzések szerint legalább egy napra teljesen lebénító megmozdulás napok óta vezető belpolitikai téma a francia médiában: sokan szabadságot vesznek ki vagy otthonról dolgoznak majd a közlekedési fennakadások miatt, miközben a kormány a részvételt tesztnek tekinti a reformok folytathatósága szempontjából, és erőszakos megmozdulásokra is számít a tüntetéseken.

A nyugd...
2019-12-04 19:21:35
Európai közlekedésre szóló tanúsítványt kaptak magyar gyártású IC+ vasúti kocsik
...
Kerékgyártó József hozzátette: az engedélyt kapott IC+ kocsikkal december 15-től a Budapest-Hamburg viszonylaton közlekedő Hungária EC szerelvényen találkozhatnak majd az utasok, míg a többi, már legyártott kocsi engedélyeztetése folyamatban van.
A vasúttársaság vezérigazgatója emlékeztetett, hogy idén
július végére készült el az első 20, saját forrásból gyártott, ú...
2019-12-04 16:11:02
Palkovics László: a kormány gazdaságpolitikája a fiskális fegyelmen alapul
... alapját adják.
Ismertette, a klíma területén célul tűzték ki, hogy a hazai villamosenergia termelés 2030-ig 90 százalékban klímasemlegessé váljon. Fontosnak nevezte a gazdaság, a közlekedés zöldítését, amiben a vállalatoknak jelentős szerepük van.
A tárcavezető elmondta, kiemelten kezelik a körforgásos gazdaság megvalósítását, az ezt segítő hulladékgazdálkodási rendszer ...
2019-12-03 21:03:04
Közlekedési tanácsadó: a légiközlekedés lehet a jövő megoldása a dugókra a világ nagyvárosaiban
...
Hozzátette, hogy a technológia feltételek már adottak, de a közlekedés szabályozására még nincs terv, és az első járművek is csak 5-10 év múlva jelenhetnek meg, bár vannak olyan startupok, amelyek öt éven belül ígérik termékeik piacra dobását.
Biztonságos és olcsó megoldásra, az önvezető technológia alkalmazására és nagyfokú automatizálásra lesz szükség a rendszerben - m...
2019-12-03 13:41:32
Krónika 5. rész (napirend után)
...

Napirend után

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a hétfői hóhelyzet miatt a vasúti és tömegközlekedésben kialakult káoszt, valamint a december közepén változó vasúti menetrendet tette szóvá.
Becsó Zsolt (Fidesz) a Salgótarján központú, Nógrád megye keleti részének további fejlesztését sürgette.
Tapolczai Gergely (Fidesz) december 3-a, a fogyatékossággal...
2019-12-03 12:22:09
Nagyon magas a szálló por koncentrációja a londoni metróban
... állomásokon mért koncentráció volt a legmagasabb.
A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy a londoni metrón utazók magasabb szállópor-koncentrációnak vannak kitéve, mint a más közlekedési eszközt használók.
A szálló por belélegzése káros hatással van az egészségre, szívbetegséget, stroke-ot, tüdőrákot, krónikus obstruktív tüdőbetegséget okozhat. Ugyanakkor még alig ism...
2019-12-02 19:32:14
Krónika 7. rész (azonnali kérdések, kérdések)
... bonyolultnak kell lennie, viszont feltörhetetlennek is.
MSZP: felülvizsgálják-e a vasúti menetrend-változásokat?

Szabó Sándor (MSZP) a Budapest és Szeged közötti vasúti közlekedés szervezését bírálta. Mint mondta, olyan menetrendi módosítást vezetnének be jövőre, amely nem tetszik az érintetteknek. Felülvizsgálják-e a azt? - kérdezte.
Schanda Tamás, az Inno...
2019-12-02 18:52:29
1 2 3 ............1224 1225 ......1836 1837 ......2447 2448 2449 
Címkék: Palkovics László, Kerékgyártó József, Hungária EC, Bangóné Borbély Ildikó, Becsó Zsolt, Tapolczai Gergely, Szabó Sándor, Schanda Tamás, nyugdíjreform ellen, sztrájk folytatódik, legzöldebb magyar, nyugdíjreform elleni, fiskális fegyelmen, légiközlekedés lehet, jövő megoldása, világ nagyvárosaiban, londoni metróban, közlekedési dolgozók, egészségügyi dolgozókig, délután kezdődött, rendfenntartó erők, teljes lista, zöld kérdőív, legnagyobb súlyú, legkisebb jelentőségű, vízgazdálkodással kapcsolatos, dolgozók csatlakoztak, utóbbi évek, reggeli órákban, franciák jelentős, emberek otthonról, napra teljesen, francia médiában, közlekedési fennakadások, részvételt tesztnek, reformok folytathatósága, engedélyt kapott, vasúttársaság vezérigazgatója, klíma területén, hazai villamosenergia, közlekedés zöldítését, vállalatoknak jelentős, tárcavezető elmondta, körforgásos gazdaság, technológia feltételek, közlekedés szabályozására, első járművek, önvezető technológia, hétfői hóhelyzet, december közepén,
© 2013 TVN.HU Kft.