Belépés
ÁSZ: szabálytalanságok szociális és köznevelési intézményfenntartóknál
...
A számvevőszék pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tíz szociális közfeladatot ellátó fenntartónál a 2015 és 2018, illetve a 2016 és 2018, a két köznevelési közfeladatot ellátó fenntartónál a 2016 és 2018 közötti időszakban ellenőrizték a központi költségvetésből kapott támogatások felhasználásának szabályszerűségét.
A szociális humánszolgáltatást nyújtó ...
2020-07-31 12:22:36
Soltész: négyszázmillió forintos pályázat nemzetiségi beruházásokra
...
Soltész Miklós a járványhelyzet következményeinek enyhítésére indított országos támogatási programról közölte: a pályázat révén a kabinet a nemzetiségek céljait szolgáló kisebb, 1-2 millió forintos beruházások megvalósulását segíti, munkahelyek megóvását, újak létrehozását is támogatva.
Kiemelte: a pályázatban Baranya kiválóan teljesített, hiszen 75 millió forintos támo...
2020-07-07 15:41:47
A digitális tanítás a jövőben is része lehet az oktatásnak
...
A nemzeti köznevelési törvény változtatása értelmében a tanév bizonyos időszakában vagy valamilyen speciális esetben miniszteri rendelet tenné lehetővé a digitális tanítást. A szabályozás egyetlen esetben sem írná elő kötelezően azt, csupán lehetőséget adna arra garanciális szabályok beépítésével és jellemzően három esetben.
Egyrészt a május-júniusi érettségi vizsgaidős...
2020-06-25 16:12:02
Krónika 11. rész (iskolai erőszak, Bérgarancia Alap)
... fenntartani, ahol a diákok biztonságos környezetben tanulhatnának.
EMMI: elsőként állami intézményekbe érkezhetnek iskolaőrök
Az általános vita lezárása után Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár kiemelte, hogy a jogrendszerbe mintegy negyven éve bevezették a család felelősségét.
A kormány egyelőre egy elvi, nagyságrendi döntést hozott arról, hogy hány intézményb...
2020-06-09 17:37:37
Krónika 10. rész (köznevelési törvény)
...


Szószóló: a nemzetiségi iskoláknak is fontos az erőszaktól mentes működés


Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló szerint a nemzetiségi intézményeknek is fontos a hatékony és eredményes tanítás, a nevelői munka érdekében az erőszaktól mentes, biztonságos működés lehetősége. Ezt elősegíti a törvényjavaslat új eleme, még ha maradéktalanul ne...
2020-06-04 21:23:31
Krónika 9. rész (köznevelési törvény)
... tesz ki, míg jövőre 2228 milliárd forintra lesz.
A képviselő azt is hangsúlyozta, hogy szeptembertől teljesen ingyenessé válik a tankönyvellátás.
A célok között szerepel a köznevelési intézmények zökkenőmentes továbbműködésének megteremtése, valamint a pedagógusok védelme - közölte.
A pedagógusbántalmazást meg kell szüntetni, szigorúan fel kell lépni ellene, az ind...
2020-06-04 20:23:26
Krónika 8. rész (dohányzásellenőrzési keretegyezmény, köznevelési törvény)
... nyugati államaiban.
Ezt követően az elnöklő Hiller István lezárta a javaslat általános vitáját.
Államtitkár: a cél az alapos és hatékony felkészítés az életre

A köznevelési törvény módosításának általános vitájában Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hangsúlyozta: a kormány célja, hogy az iskola minden fia...
2020-06-04 20:22:58
Gyöngyöspatai iskolaügy - Horváth László: ki kell vezetni az iskolából az erőszakot
... politikus kiemelte: az erőszakot ki kell vezetni az iskolából, mert - mint mondta - ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet. Hozzátette: ezért már a Parlament előtt van a köznevelési törvény módosítása, illetve a kormány döntött az iskolaőrség felállításáról és a büntethetőség korhatárának leszállításáról.
Horváth László hangsúlyozta: az iskolai erőszak "an...
2020-05-29 20:02:51
Gyöngyöspatai iskolaügy - Horváth László: szükség van törvénymódosításokra
...
A kormánypárti politikus közölte: ezért haladéktalanul az Országgyűlés elé terjesztenek törvénymódosítási javaslatokat. Azok első lépése a köznevelési törvény módosításának már beterjesztett javaslata, amelynek középpontjában a többi között a tanárok biztonságának növelése áll - fűzte hozzá.
A gyöngyöspatai kártérítési perrel kapcsolatban az elmúlt napokban olyan informá...
2020-05-27 15:52:34
Az Emmi benyújtotta az Országgyűléshez a köznevelési törvény módosítására vonatkozó javaslatát, amelynek középp
...
A törvénymódosítás célja a pedagógusbántalmazás megszüntetése: a tervezett jogszabály garantálja, hogy a pedagógusok biztonságos környezetben, nyugodt körülmények között végezhessék munkájukat, ezért megteremti annak a lehetőségét, hogy szükség esetén a rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv bevonható legyen a pedagógusok védelme érdekében - ismertették.
A tör...
2020-05-27 09:51:50
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......94 95 96 
Címkék: Bérgarancia Alap, Horváth László, Soltész Miklós, Maruzsa Zoltán, Kissné Köles Erika, Hiller István, Emberi Erőforrások Minisztériumának, digitális tanítás, köznevelési törvény, számvevőszék pénteki, központi költségvetésből, járványhelyzet következményeinek, pályázat révén, nemzetiségek céljait, pályázatban Baranya, nemzeti köznevelési, tanév bizonyos, digitális tanítást, szabályozás egyetlen, május-júniusi érettségi, diákok biztonságos, általános vita, jogrendszerbe mintegy, család felelősségét, kormány egyelőre, nemzetiségi iskoláknak, erőszaktól mentes, nemzetiségi intézményeknek, nevelői munka, célok között, köznevelési intézmények, pedagógusok védelme, elnöklő Hiller, javaslat általános, kormány célja, iskola minden, kormány döntött, iskolaőrség felállításáról, büntethetőség korhatárának, iskolai erőszak, kormánypárti politikus, többi között, tanárok biztonságának, gyöngyöspatai kártérítési, elmúlt napokban, törvénymódosítás célja, tervezett jogszabály, pedagógusok biztonságos,
© 2013 TVN.HU Kft.