Belépés
Az amerikai demokrata törvényhozók közzétették a Trump elleni vizsgálat egyes tanúvallomásait
... nagykövete és Michael McKinley, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter tanácsadója zárt ajtók mögötti meghallgatásának szövegét hozták nyilvánosságra. Mindketten a kormányzatot bíráló nyilatkozatot tettek a törvényhozók előtt.
Marie Yovanovitch - akit még az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama nevezett ki nagykövetnek - a többi között arról beszélt, hogy úgy érezte, Don...
2019-11-05 08:02:41
Tízezrek vonultak utcára Spanyolország egységéért Barcelonában
... zendülés bűncselekményében kilenc katalán függetlenségi vezetőt a két évvel ezelőtti alkotmányellenesen megrendezett elszakadási népszavazás megrendezése, majd egy katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.
A 9 és 13 év közötti börtönbüntetéseket tartalmazó bírósági döntés kihirdetése óta folyamatosak a demonstrációk és a rendbontások Katalóniában. A kezdetben békés...
2019-10-27 16:42:09
Katalán válság - Új függetlenségi népszavazás megrendezését szorgalmazza a katalán elnök
... szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.
Két évvel ezelőtt a katalán kormány annak ellenére rendezte meg a népszavazást, hogy azt az alkotmánybíróság előzetesen felfüggesztette és figyelmeztetett ...
2019-10-17 15:36:14
Árthat a lengyel ellenzék vezető erejének Lech Walesa kampányhajrában tett kijelentése
... újból abszolút parlamenti többségre tehet szert, a valódi választási eredmények az egyes szavazótáborok választási hajlandóságától is függenek, ez pedig a PiS választói között Walesa nyilatkozata után növekedni látszik - mutat rá többek között Marcin Palade politológus.
Lech Walesa keddi Twitter-bejegyzésében közölte: tekintettel a legutóbbi felmérésekre, "arra kéri a PO-t, h...
2019-10-08 11:51:40
Harry herceg újabb bulvárlapok ellen indított pert
... áldozatává válik" - fogalmazott közleményében a herceg, aki szerint egyes lapok rendszeresen mocskolódó, hazugságokat tartalmazó cikkeket tesznek közzé Meghanról.
Az indulatos nyilatkozat nem véletlen, a brit királyi családot ugyanis a mai napig kísérti a Diana hercegnőt szó szerint élete utolsó pillanatáig hisztérikusan üldöző fotóshad nyomasztó emléke.
Diana gépkocsijá...
2019-10-04 20:52:47
Lengyelországban létrehozták az előretolt amerikai hadosztály-parancsnokságot
... védelmi készültségének fokozása céljából 2014-ben elindított,állandó rotációs hadgyakorlat keretében koordinálja az amerikai haderő működését.
A lengyel-amerikai biztonságpolitikai nyilatkozat értelmében ezer katonával megemelik a Lengyelországba 2017-ben állandó rotációs jelleggel telepített, jelenleg 4500 fős amerikai alakulat létszámát. Az amerikai hadosztály-parancsnokság...
2019-10-04 16:02:26
Varsó elutasítja Moszkva álláspontját Lengyelország keleti területeinek 1939-es szovjet megszállásáról
... miatt "szétszóródott".
A lengyel kormányszóvivő "rémisztőnek" minősítette és a 30-as-40-es évek "testvéri segítségnyújtásról" szóló szovjet propagandájához hasonlította Ivanov nyilatkozatát.
"A második világháború elején két (a német és a szovjet) hatalom szövetségre lépett, és együtt megtámadták Lengyelországot és más államokat, ez történt valójában" - fejtette ki Mülle...
2019-09-17 11:21:12
Isztambul új főpolgármestere beszüntette több kormányközeli alapítvány támogatását
... önkormányzat az egyik alapítvány utaztatását és étkeztetését 56,5 millió lírával (nagyjából 2,8 milliárd forint) támogatta.
Az isztambuli önkormányzat honlapján is szó szerint közzétett nyilatkozat szerint Imamoglu arról is beszámolt, hogy az egyik alapítvány (Türgev) 165 millió lírát (megközelítőleg 8,3 milliárd forint) kapott egy épület "felhúzásához".
"Ezentúl az az...
2019-08-27 20:32:07
Brit miniszterelnök-választás/Brexit - A Munkáspárt népszavazást szorgalmaz
...
Jeremy Corbyn a legnagyobb brit ellenzéki erő árnyékkormányának keddi értekezlete után közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy újabb népszavazás esetén a Munkáspárt a bennmaradás mellett kampányolna a megállapodás nélküli Brexit ellenében, illetve egy olyan megállapodás alternatívájaként, amely nem alkalmas a brit gazdaság és a munkahelyek védelmére.
A távozó The...
2019-07-09 14:42:24
Lemondott a tagságról a török kormánypárt egyik alapítója, híresztelések szerint új pártot alapít
...
Babacan hétfőn egyúttal egy írásos nyilatkozatot is közzétett. Ebben rámutatott: az utóbbi években az általa képviselt elvek és értékek, valamint a kormányzati gyakorlat között számos területen komoly eltérés mutatkozott.
Jelezte: Törökországban immár jelen van egy olyan dinamikus nemzedék, amelynek egészen mások az elvárásai. Törökországnak teljesen új vízióra van szüks...
2019-07-08 19:11:59
1 2 3 ........28 29 ....43 44 ....56 57 58 
Címkék: Lech Walesa, Michael McKinley, Mike Pompeo, Marie Yovanovitch, Barack Obama, Marcin Palade, Jeremy Corbyn, amerikai demokrata, katalán elnök, lengyel ellenzék, előretolt amerikai, török kormánypárt, kormányzatot bíráló, törvényhozók előtt, előző elnök, demokrata párti, többi között, katalán függetlenségi, rendbontások Katalóniában, kezdetben békés, katalán kormány, alkotmánybíróság előzetesen, valódi választási, egyes szavazótáborok, legutóbbi felmérésekre, indulatos nyilatkozat, brit királyi, amerikai haderő, lengyel kormányszóvivő, 30-as-40-es évek, második világháború, egyik alapítvány, isztambuli önkormányzat, legnagyobb brit, bennmaradás mellett, megállapodás nélküli, olyan megállapodás, brit gazdaság, munkahelyek védelmére, írásos nyilatkozatot, utóbbi években, általa képviselt, kormányzati gyakorlat, olyan dinamikus, meghallgatásának, alkotmánybíróság, lengyelországban, tanúvallomásait, figyelmeztetett, kampányhajrában, parancsnokságot, lengyelországot, lengyelországba, külügyminiszter,
© 2013 TVN.HU Kft.