Belépés
Magyar fejlesztésű hatóanyag segítheti a stroke betegek gyógyulását
... fel azt, hogy a szervezetben nagyon sok ilyen motorfehérje található, amelyek sokféle funkcióért, például sejtmozgásokért, sejtfeszüléséért vagy az idegi regenerációért felelősek. "Ezek különböző típusú motorfehérjék, ezért különböző típusú gyógyszerszerű hatóanyagokat tudunk kifejleszteni és előállítani belőlük. Mi az agyi motorfehérjékre fejlesztettünk hatóanyagokat" - fűzte hoz...
2018-12-15 14:11:50
Megkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony
... gyerekeket és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.
A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: mintegy 800-an érkeztek a Kárpát-medence különböző magyarlakta településeiről, hogy együtt köszöntsék a közelgő karácsonyt és kifejezzék, hogy mi magyarok összetartozunk, a világ bármely részén éljünk.
A házelnök kiemelte, hogy ...
2018-12-15 13:12:29
Pedro Almodóvar legújabb filmjét március végén mutatják be Spanyolországban
... meghatározó női személyiségek támogatnak mellékszereplőként.
Ilyen például a főszereplő anyja, akit Penélope Cruz Oscar-díjas spanyol színésznő és Julieta Serrano kelt életre két különböző életkorban.
A Penelopé Cruz által játszott fiatalabb anyafigurának, ahogy generációja többségének, keményen kell küzdenie családja boldogulásáért a spanyol polgárháború utáni időszakb...
2018-12-14 17:26:49
Fokozott figyelemre int az online jegyvásárlásoknál a GVH
... hogy a honlapon a vásárlást megelőzően választható nyelv a magyar.
Probléma az is, ha a jegyvásárlási folyamatban fizetendő egyéb - akár azonos szolgáltatásokért felszámított, ám különböző elnevezésű - költségek (például tranzakciós díj, kényelmi díj, jegykiállítási díj, adminisztrációs költség) ténye, illetve mértéke nem átlátható a fogyasztók számára, melyek néha csak a vá...
2018-12-14 15:42:42
Rétvári: egyre kevésbé jelent szegénységi kockázatot a gyerekvállalás
... van a fent említett szereplőknek is.
Kitért arra is, hogy Európát az üres bölcsők kontinensének hívják, mert nem születik annyi gyerek, mint ahányan meghalnak. Erre a problémára különböző válaszokat adnak az országok, és a magyar kormány is megkérdezi a jelenleg zajló nemzeti konzultációban, milyen választ adjon a kihívásra.
Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Or...
2018-12-14 14:52:42
Eurostat: a 16 és 29 év közötti fiatalok mintegy kétharmada a szüleivel él az Európai Unióban
...
Az uniós statisztikai hivatal friss felmérése szerint az arány a fiatal férfiak körében 73,3 százalék, a nőknél ennél alacsonyabb, 62,9 százalék.
Bár különböző mértékben, de a tagállamok mindegyikére igaz, hogy a nők korábban költöznek el a szülői házból. A nemek közötti különbség ezen a téren Bulgáriában és Romániában a legnagyobb, Máltán és Svédországban a legkisebb....
2018-12-14 12:52:13
Kiürítettek több amerikai vállalatot és intézményt bombafenyegetések miatt
... York-i, washingtoni, miami, San Franciscó-i, seattle-i címekre, illetve több más, kisebb településre. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint egyelőre nem világos, hogy van-e összefüggés a különböző helyszínekre küldött levelek, illetve feladójuk vagy feladóik között.
Az FBI felszólította az amerikaiakat, hogy éberen figyeljenek minden gyanús jelre vagy jelenségre, és azonn...
2018-12-13 23:22:40
Kövér: szigorodhatnak a fegyelmi szabályok az Országgyűlésben
...
Az Országgyűlés elnöke a parlamenti ősz legfontosabb történésének nevezte, ami szerdán a parlamentben, illetve a Kossuth téren zajlott.
Az eseményeket "anarchiába hajló, eszetlen, irracionális rendbontásnak minősítette", és úgy fogalmazott: ami a Házon kívül történt, semmivel nem különbözött attól, mint amit az ellenzék a patkón belül csinált.
Lehetett sejteni, ho...
2018-12-13 21:32:44
Szili: a szórványmagyarság megőrzése a kulcs a tömbmagyarság megőrzéséhez
... akik magyar oktatási nyelvű intézménybe íratják gyermeküket, egyszeri, tízezer forintnak megfelelő összegű támogatásban részesülnek. A támogatás keretösszegét jelenleg mintegy négyszáz különböző magyar szervezet és magánszemély adja össze.
"Ez összességében nem tekinthető nagy összegnek de családonként mégis jelentős, és felhívja a szülők figyelmét arra, hogy magyar iskolába ...
2018-12-13 16:22:58
Grezsa István: a magyar kormány minden támogatást megad a jövőépítéshez a kárpátaljai magyar iskoláknak
... gimnáziumának a külseje is - hangsúlyozta.
Az igazgató elmondta, hogy a Drugeth Gimnázium 254 diákja immár méltó körülmények között tanulhat. Jelezte, a tanulók kiváló eredményeket érnek el különböző tanulmányi versenyeken és a felsőoktatási intézményekbe történő felvételin egyaránt.
Kovács Péter köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, a Nemzetpolitikai Államtitkársá...
2018-12-13 16:22:14
1 2 3 ............3612 3613 ......5418 5419 ......7224 7225 7226 
Címkék: Országházi Gyermekkarácsony, Pedro Almodóvar, Európai Unióban, Grezsa István, Penélope Cruz Oscar-díjas, Julieta Serrano, Penelopé Cruz, Kardosné Gyurkó Katalin, Nagycsaládosok Or, Szövetségi Nyomozó Iroda, Drugeth Gimnázium, Kovács Péter, Nemzetpolitikai Államtitkársá, stroke betegek, online jegyvásárlásoknál, fegyelmi szabályok, szórványmagyarság megőrzése, tömbmagyarság megőrzéséhez, magyar kormány, kárpátaljai magyar, szervezetben nagyon, idegi regenerációért, agyi motorfehérjékre, karácsonyi programok, résztvevőket köszöntve, közelgő karácsonyt, világ bármely, házelnök kiemelte, főszereplő anyja, spanyol polgárháború, vásárlást megelőzően, jegyvásárlási folyamatban, fogyasztók számára, fent említett, üres bölcsők, problémára különböző, jelenleg zajló, uniós statisztikai, fiatal férfiak, nőknél ennél, tagállamok mindegyikére, szülői házból, nemek közötti, téren Bulgáriában, különböző helyszínekre, patkón belül, támogatás keretösszegét, szülők figyelmét, igazgató elmondta, tanulók kiváló,
© 2013 TVN.HU Kft.