Belépés
Minden idők 10 legjobb történelmi filmje
... Annaud) is emlékezetes. A történet egy 14. századi itáliai kolostorban megesett gyilkossági ügyet göngyölít fel, de ennél sokkal több van benne: filozófia, teológia, művészettörténet, különleges figurák, váratlan fordulatok, sőt még egy szexjelenet is.5. Rettegett Iván (1944, 1958)
A filmtörténet e...
2012-03-14 09:38:23
Egyedi kézműves termékek vására, "prószaköltészeti" verseny Zalaegerszegen
... helyszíne - mondta Cserpes Attila igazgatóhelyettes. A március 23. és 25. között megrendezésre kerülő rendezvényre olyan kreatív alkotók kaptak meghívást, akik saját maguk készítenek különleges tárgyakat - mutatott rá Cserpes Attila.
Hozzáfűzte, a programmal szakmai lehetőséget szeretnének biztosítani a tehetséges alkotóknak, akik nagyrészt a helyszínen készítik majd el a dís...
2012-03-14 08:11:00
Az édesgyökér az év gyógynövénye/2012/
... amelyből a mai napig mintegy négyszáz vegyületet izoláltak. Közülük a legfontosabb a glycyrrhizin, amely majdnem ötvenszer olyan édes, mint a nádcukor."

Az édesgyökér azért különleges, mert gyorsan enyhíti a torokgyulladást, és már évszázadokkal ezelőtt is használták köhögés, rekedtség és asztma, és gyomorpanaszok kezelésére az ókori görög és egyiptomi orvosok." - mondt...
2012-03-14 07:50:04
Szent Matild
... mind újból megszelídítette és igazságosságra vezette. Együttesen szentelték magukat templomok és kolostorok alapításának. Így Quedlinburgban új női kolostort alapítottak, s ez iránt különleges szeretettel viseltettek.

Henrik 929-ben teljesen hitvesének ajándékozta Quedlinburgot. Hét évvel később Matild ott temette el férjét.

Mint szeretete a király életében, ...
2012-03-14 04:37:03
Friuli Venezia Giulia, a 4 évszakos régió
... az építészetüket, akit viszont ezek közül egyik sem hoz lázba az olasz konyhának biztosan nem tud ellenállni.

Friuli Venezia Giulia régió Északkelet-Olaszországban fekszik. Különlegessége, hogy hegyet, síkságot, tengert és édes vizet egyaránt találhatunk ezen a tájon, bővelkedik a természetvédelmi területekben és ne feledkezzünk meg velencei hangulatot idéző kisvárosair...
2012-03-13 20:32:27
Megnyílt a Zsolnay Látványmanufaktúra Pécsen
... december végéig folyamatosan színvonalas, színes, érdekes rendezvényekkel várja a lakosságot és a turistákat. A legtöbb esemény helyszíne a Zsolnay negyed lesz.
A polgármester a különleges programokra példaként említette a Pécsi Nemzetközi Fűszerünnepet, a Régiók Koccintását, a Pécsi Nemzetközi Pezsgő és Bor Fesztivált.
Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft...
2012-03-13 19:54:34
Férfi G-pont masszázs - amikor a nő az úr-18+
... nemi szerv izgatása nélkül juttatja el őket a csúcsra. És itt el is értünk ahhoz a ponthoz, amikor kijelenthetjük, hogy a prosztatára nem csak az egészségügyi kockázatok miatt érdemes különleges figyelmet szentelni.

Michelle Wild Jó szeretők című könyvében bukkantunk rá erre a részletre, ami a masszázs technikájára hívja fel a figyelmet:

“Igen, még kívü...
2012-03-13 18:14:17
Befejeződnek jubileumi emlékévében a Fővárosi Állat- és Növénykert projektjei
... évfordulóján, május 20-án nyitják meg a tervek szerint az intézmény legnagyobb projektjét, a Nagyszikla belsejében kialakított Varázshegyet. Mintegy háromezer négyzetméteren, 17 teremben különleges kiállítási területet alakítanak ki, amelyen állatbemutatók, óriás állatok modelljei, különleges ősmaradványok, élő kövületek, kalandos játékok, interaktív kiállítások, 3D-s mozi és szim...
2012-03-13 16:34:34
Ünneptől ünnepig tart az idei Szentendrei Tavaszi Fesztivál
... készül programokkal, a kicsiknek szóló foglalkozások mellett báb- és mesejátékok várják őket a hétvégeken. "A fesztivál ideje alatt nyit meg egy év után újra a MűvészetMalom, méghozzá egy különleges kiállítással, amellyel, mint az intézményt irányító Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának munkatársai fogalmaztak, már régóta adósak voltak" - fogalmazott Juhász Károly. A képpé formált...
2012-03-13 15:03:48
Folytatódik a Klassz Tehetségek program
... április 15-én a Budapest Saxophone Quartet játszik. Május 20-án pedig ismét megrendezik a Nagy Hangszerválasztót, délszláv muzsika tölti majd be a Millenáris csarnokát. A Söndörgő a Balkán különleges dallamkincsével és a tambura hangszercsalád tagjaival ismerteti meg a gyerekeket.
Balatoni Monika bejelentette, hogy a terveik szerint nyári szünet után "pesti lábat" is növeszt...
2012-03-13 14:43:21
1 2 3 ............3798 3799 3800 ......5699 5700 .......7598 7599 
Címkék: Szent Matild, Friuli Venezia Giulia, Zsolnay Látványmanufaktúra Pécsen, Férfi G-pont, Fővárosi Állat-, Szentendrei Tavaszi Fesztivál, Klassz Tehetségek, Rettegett Iván, Cserpes Attila, Pécsi Nemzetközi Fűszerünnepet, Régiók Koccintását, Pécsi Nemzetközi Pezsgő, Márta István, Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft, Michelle Wild Jó, Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának, Juhász Károly, Budapest Saxophone, Nagy Hangszerválasztót, Balatoni Monika, idei Szentendrei, programmal szakmai, tehetséges alkotóknak, helyszínen készítik, édesgyökér azért, ókori görög, király életében, olasz konyhának, természetvédelmi területekben, legtöbb esemény, különleges programokra, egészségügyi kockázatok, masszázs technikájára, tervek szerint, intézmény legnagyobb, kicsiknek szóló, fesztivál ideje, különleges kiállítással, intézményt irányító, képpé formált, tambura hangszercsalád, terveik szerint, művészettörténet, természetvédelmi, prószaköltészeti, dallamkincsével, torokgyulladást, megszelídítette, igazgatóságának,
© 2013 TVN.HU Kft.