Belépés
London a Biztonsági Tanácsnak írt levélben cáfolja a brit hajó lefoglalásának iráni indokait
... közlekedő hajók fenyegetése elfogadhatatlan, az áthaladási jog érvényesítésének akadályozása és a Stena Impero lefoglalása ellentétes a nemzetközi joggal.
Jeremy Hunt brit külügyminiszter hétfőn tájékoztatja a londoni alsóház képviselőit a Stena Impero iráni lefoglalásának fejleményeiről.
Tobias Ellwood, a brit védelmi minisztérium államtitkára vasárnap kijelentette, hog...
2019-07-21 19:42:16
Brexit - Lemond a brit pénzügyminiszter, ha Johnson lesz a miniszterelnök
... lesz a miniszterelnök, szerdán benyújtja lemondását Theresa May távozó kormányfőnek, még mielőtt May ugyanaznap bejelenti saját lemondását az uralkodónak.
Boris Johnson volt külügyminiszter, aki hivatali utódjával, Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszterrel verseng a pártvezetői és a kormányfői tisztségért, a kampányban többször is kijelentette, ha ő lesz az új brit miniszterel...
2019-07-21 14:22:16
Brit sajtó: London szankciókat jelenthet be Irán ellen a tartályhajó lefoglalása miatt
...
Irán londoni nagykövete mindeközben arra szólította fel a brit kormányt, hogy ne engedjen a feszültség eszkalációjára törekvő politikai erőknek.
Jeremy Hunt brit külügyminiszter hétfőn tájékoztatja a londoni alsóház képviselőit a Stena Impero nevű, svéd tulajdonú, de brit lobogó alatt közlekedő tartályhajó iráni lefoglalásának fejleményeiről.
Hunt a BBC televíziónak...
2019-07-21 13:21:41
Brit védelmi miniszter: ománi vizeken foglalták el az irániak a brit tartályhajót
... elfoglalására.
Ezzel egy időben ismét összehívták a brit kormány különleges helyzetekben ülésező tanácskozó testületét (COBRA), amely péntek éjjel kétszer is ülésezett.
Jeremy Hunt brit külügyminiszter szombat délután telefonon beszélt Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszterrel.
Twitter-bejegyzésében Hunt közölte: a telefonbeszélgetésben kifejezésre juttatta "re...
2019-07-20 16:31:53
Hunt: London nem tervez katonai akciót, de követeli Irántól a lefoglalt brit hajó azonnali elengedését
... egy helikopter követi.
A másik hajót, a libériai zászló alatt közlekedő, de szintén brit tulajdonú Mesdart Hunt tájékoztatása szerint tíz gyorsnaszád állította meg. A brit külügyminiszter szerint egyelőre nem egyértelmű, hogy ez a hajó is irányt váltott-e.
A Mesdar tulajdonosa, a glasgow-i székhelyű Norbulk Shipping UK azonban péntek esti első tájékoztatásában azt közöl...
2019-07-20 07:04:10
London felvilágosítást kér Irántól a brit tartályhajó ügyében
... bevezetett szankciókat.
A gibraltári önkormányzat éppen pénteken további harminc nappal, augusztus 20-ig meghosszabbította a Grace 1 kihajózási tilalmát.
Jeremy Hunt brit külügyminiszter a héten arra tett javaslatot Iránnak, hogy a tartályhajót elengedik, ha a teheráni kormány szavatolja, hogy a rakomány nem jut Szíriába.
Irán a Grace 1 lefoglalása után azonban kilá...
2019-07-19 21:42:24
Donald Trump: Boris Johnson kiváló munkát fog végezni brit miniszterelnökként
... hadseregtől származó értesülései szerint az amerikai haditengerészeti erők valóban lelőttek egy iráni drónt, Irán déli partjai mentén.
Teherán cáfolta ezt, Abbász Aragcsi külügyminiszter-helyettes szerint valóban lelőttek egy drónt, de az nem iráni volt. A perzsa politikus azt valószínűsítette, hogy az amerikaiak tévedésből a saját drónjukat lőhették le. Ugyanakkor a The Wal...
2019-07-19 20:12:13
Iszlám Állam - Washington a terrorellenes küzdelemben vállalt részvételének fokozására kérte Belgiumot
...
Didier Reynders belga védelmi és külügyminiszter tájékoztatása szerint Belgium még március végén kapott levelet Patrick Shanahan korábbi megbízott amerikai védelmi minisztertől, hogy gyalogság, felderítő repülőgépek és bombázók telepítésével, valamint orvosi személyzettel növelje részvételét a koalíció munkájában.
A belga miniszter arra emlékeztetett, hogy országában a k...
2019-07-19 14:52:09
Diplomáciai szóváltásba került Ausztrália és Kína egy fogva tartott író miatt
...
Marise Payne ausztrál külügyminiszter pénteken arra szólította fel Pekinget, hogy amennyiben a kínai hatóságok által január óta fogva tartott Jang Heng-csün ausztrál-kínai írót politikai okok miatt vették őrizetbe, engedjék szabadon. Payne hozzátette: Canberra már több alkalommal magas szinteken szót emelt Jang ügye kapcsán Peking felé, és a kínai külügyminisztert két alkalom...
2019-07-19 12:41:25
Illegális bevándorlás - Migrációkutató: a kerítés nem csak védelmet nyújt, de elrettentő hatása is van
... a magyar kormány elbontaná kerítést, akkor annak híre menne, és hamar felélénkülne a migráció a szerb-magyar szakaszon.
Janik Szabolcs kitért arra is, hogy Heiko Maas német külügyminiszter egy lapinterjúban a tengeren érkező menedékkérők önkéntes elosztását szorgalmazta. Ugyan most önkéntes vállalásokról beszélnek az uniós politikusok, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják,...
2019-07-19 09:51:12
1 2 3 ..................668 669 .........1002 1003 ..........1336 1337 1338 
Címkék: Biztonsági Tanácsnak, Donald Trump, Boris Johnson, Iszlám Állam, Stena Impero, Jeremy Hunt, Tobias Ellwood, Theresa May, Mohamed Dzsavád Zaríf, Twitter-bejegyzésében Hunt, Mesdart Hunt, Norbulk Shipping UK, Abbász Aragcsi, Didier Reynders, Patrick Shanahan, Marise Payne, Jang Heng-csün, Janik Szabolcs, Heiko Maas, brit hajó, brit pénzügyminiszter, tartályhajó lefoglalása, brit tartályhajót, lefoglalt brit, brit tartályhajó, terrorellenes küzdelemben, fogva tartott, nemzetközi joggal, londoni alsóház, brit védelmi, kormányfői tisztségért, kampányban többször, brit kormányt, feszültség eszkalációjára, időben ismét, brit kormány, helikopter követi, másik hajót, libériai zászló, brit külügyminiszter, glasgow-i székhelyű, gibraltári önkormányzat, héten arra, tartályhajót elengedik, teheráni kormány, amerikai haditengerészeti, iráni drónt, perzsa politikus, amerikaiak tévedésből, saját drónjukat, koalíció munkájában, belga miniszter, kínai hatóságok, kínai külügyminisztert, magyar kormány, szerb-magyar szakaszon,
© 2013 TVN.HU Kft.