Belépés
A lepecsételt könyv
... találunk méltónak arra, hogy felnyissa a könyvtekercset, s hogy végrehajtsa a parancsokat. A napok után hetek jönnek, és a hetek után hónapok. Állandóan találgatjuk, hogy ugyan mi a küldetésünk célja. Mégsem látunk semmit, csak nyugtalan, végtelen tengert.
,,Nagyon sírtam, mert senki nem bizonyult méltónak arra, hogy felnyissa a könyvet." Vannak pillanatok, amikor ...
2021-01-12 20:43:22
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
... őt, családunk tagjait az imáinkban és könyörgésünkben Elé hozni (Jób 1 :5). Ilyen módon, az áldás forrásának kell lennünk otthonunkban, szeretteink között.

Valószínű, hogy küldetésünket betöltsük. Imádkozzatok Istenhez bölcsességért és kegyelemért, hogy helyesen vezessük őket Isten félelmében, hűséggel megállva benne. Akkor tudjuk Őt hittel kérni, hogy sikeresek legyünk...
2020-05-31 22:47:26
A Budapest Park környezetvédelmi videósorozatot indít zenészekkel
... szakemberekből álló klímaszakértői csapattal. Ők segítenek nekünk olyan információkat megosztani a látogatókkal, amelyek hasznos tanácsokat és módszereket adnak a klímaváltozás megállításához. Küldetésünk fontos része, hogy miközben sokszínű élményt nyújtunk, hozzájáruljunk a társadalom nyitottabb gondolkodásához, és megmutassuk az egyén fontosságát a kedvező irányú változásokban,...
2020-03-09 11:01:32
Tokió 2020 - Olimpiai fegyverszünetről döntött az ENSZ
... tiszteletteljes képviselete és erősítése mellett a jog, a szolidaritás és a politikai semlegesség területén is. De a mi elköteleződésünk nem elég. Az önök támogatásától, a kormányzatoktól függ a küldetésünk és a semlegességünk. Éppen ezért vagyunk annyira hálásak az olimpiai fegyverszünet ígéretéért" - mondta Thomas Bach.
Az olimpiai fegyverszünet hét nappal a játékok megnyit...
2019-12-13 18:54:36
Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!
... a keresztségben miénk lesz az eredeti atyaság és az igazi anyaság is: akinek az Egyház nem édesanyja, annak Isten nem lehet atyja (vö. Szent Ciprián, Az egyház egységéről, 6).
Küldetésünk tehát Isten atyaságában és az Egyház anyaságában gyökerezik, mivel a keresztséghez szorosan kapcsolódik az a megbízás, amelyet Jézus a húsvéti küldetésben megfogalmazott: ahogy az Atya küldö...
2019-10-20 13:37:06
Beszélgetés Tete Remis új Verbita tartományfőnökkel
... dolgozunk.

- Újdonsült verbita tartományfőnökként milyen tervei vannak?
Minden eddigi tevékenységünket folytatjuk a jövőben is. A szolgálat bármely formájáról legyen is szó, a legfőbb küldetésünk az örömhír hirdetése. Missziónkhoz hozzátartozik a lelki megújulás, nemcsak a verbitákat illetően, hanem a magyar hívek esetében is. Hogyan tudunk hozzájárulni a ma...
2019-07-01 09:35:05
Húsvétvasárnap, Krisztus feltámadása
... megértés, illetve megvilágosodás, valamint a tanúi küldetés lesz számunkra az a jel, amely bizonyítja, hogy valóban Jézussal találkoztak.
Az apostolokhoz hasonlóan nekünk is az a küldetésünk, hogy a feltámadás hirdetői és a feltámadt Krisztus tanúi legyünk a világban.

Mindhárom húsvéti találkozás azt tanítja, hogy név szerinti személyes megszólítottságunkban, a sze...
2019-04-21 01:22:31
A nő legyen nő és a férfi az férfi
... népesítsétek be a Földet. A nemi szerepkülönbségek kiküszöbölése azért is abszurd, mert mindannyian kromoszómáinkon keresztül, genetikailag kaptuk meg az életünk kibontakozásához szóló küldetésünket. Ezt nem lehet felcserélni valamiféle önkényes emberi döntéssel.

- Genderkutatók szerint nincs akkora különbség férfi és nő között, ahogyan azt eddig hittük. Ez men...
2018-07-07 18:05:35
Húsvétvasárnap, Krisztus feltámadása
... megértés, illetve megvilágosodás, valamint a tanúi küldetés lesz számunkra az a jel, amely bizonyítja, hogy valóban Jézussal találkoztak.
Az apostolokhoz hasonlóan nekünk is az a küldetésünk, hogy a feltámadás hirdetői és a feltámadt Krisztus tanúi legyünk a világban.

Mindhárom húsvéti találkozás azt tanítja, hogy név szerinti személyes megszólítottságunkban, a sze...
2018-04-01 00:33:46
Balog Zoltán: Magyarország az üldözött keresztények menedéke szeretne lenni
... szüksége van arra, hogy kapcsolatot teremtsenek más népek katolikus híveivel.
"Fontos, hogy a mai nemzedék átélje, hogy egyetlen keresztény családba tartozunk, közös a hitünk és a küldetésünk" - fogalmazott.
"Mi, magyar keresztények nagy szeretettel üdvözlünk titeket, várunk benneteket közösségeinkbe" és "örömmel ajánljuk nektek papjaink lelkipásztori segítségét bármilye...
2017-09-29 11:22:05
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Budapest Park, Beszélgetés Tete Remis, Balog Zoltán, Imádkozzatok Istenhez, Thomas Bach, Szent Ciprián, lepecsételt könyv, napunkat Istennel, üldözött keresztények, napok után, hetek után, küldetésünk célja, áldás forrásának, klímaváltozás megállításához, társadalom nyitottabb, egyén fontosságát, kedvező irányú, politikai semlegesség, önök támogatásától, kormányzatoktól függ, olimpiai fegyverszünet, játékok megnyit, keresztségben miénk, eredeti atyaság, igazi anyaság, egyház egységéről, keresztséghez szorosan, húsvéti küldetésben, szolgálat bármely, legfőbb küldetésünk, örömhír hirdetése, lelki megújulás, verbitákat illetően, magyar hívek, tanúi küldetés, apostolokhoz hasonlóan, feltámadás hirdetői, feltámadt Krisztus, nemi szerepkülönbségek, életünk kibontakozásához, tevékenységünket, fegyverszünetről, környezetvédelmi, kibontakozásához, elköteleződésünk, tiszteletteljes, könyörgésünkben, kromoszómáinkon, kormányzatoktól, gondolkodásához, megfogalmazott, húsvétvasárnap, megvilágosodás,
© 2013 TVN.HU Kft.