Belépés
Isten ujja – Cserháti Ferenc püspök a világjárványról
.....................
Cserháti Ferencet, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspököt arról kérdeztük, miként befolyásolta a munkáját a világjárvány, hiszen külföldi lelkipásztori látogatásait átmenetileg fel kellett függesztenie.
- Püspök úr, a veszély...
2020-06-20 13:24:26
A Vivicittá is virtuális lesz idén
... Alapítvány és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány a rájuk leadott szavazatok arányában részesül a várhatóan több millió forint adományból.
A BSI azt is közölte, hogy az idei Vivicittá a külföldi indulók számában szinte biztosan rekordot döntött volna, ugyanis a korlátozások bejelentéséig 50 százalékkal több külföldi nevezés érkezett, mint eddig bármikor. A verseny népszerű...
2020-06-08 12:51:39
Szabó Magda versei
... lázas hite, majd a keserű csalódás és az elhallgattatás követ. Később mégis tűrik, műveit generációk olvassák majd és adják kézről kézre, számtalan nyelvre lefordítják, rangos hazai és külföldi elismerésekkel jutalmazzák. A gazdag, ,,borzasztólag szép pálya" Vörösmarty Mihály halálának napján ér véget, 2007-ben.

Két verseskötettel kezdte Szabó Magda az irodal...
2019-11-25 20:00:12
Rali Eb - Nagy az érdeklődés a nyíregyházi futam iránt
... gyorsaságit, ez idén vasárnap lesz, ami így kisebb terhelést ró a belvárosra.
Ifj. Érdi Tibor, az ERC2 kategória kétszeres Európa-bajnoka nagyon nehéz versenyt vár, szavai szerint a külföldi versenyzőket nagyon változó körülmények és vegyes pályák fogják fogadni, ehhez pedig nem lesz könnyű alkalmazkodni.
"Kíváncsian várom, hogy a magyar indulók mennyire lesznek versenyk...
2019-11-05 13:58:57
Osztapenkó szobor_ ami ma már történelem
A szobor 1951-től 1992-ig állt Budapest határában, a Balatonra vezető út szélénél, és egy külföldi számára bizonyára nehéz volt eldönteni, hogy autóversenyt int le, tajcsigyakorlatot végez, táncol, forgalmat irányít, vagy mit csinál. Amúgy súlyos katonaköpenye, akárha könnyű selyemből volna, szép hullámokat vetve lobog a szélben, tekintete a messzeségbe fúródik, leginkább am...
2019-06-13 08:00:36
Csütörtöktől Molnár János-emlékverseny: 24 nemzet, 270 induló
... alapján a zuglóiak Szőnyi úti csarnokában csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő, öt utánpótlás korosztály számára kiírt viadalra 24 ország 270 versenyzője nevezett. A legnagyobb létszámú külföldi küldöttség a szlovákoké és az izraelieké lesz.
Az emlékverseny története során először lesznek az indulók között kínai gyerekek, a Talien (Dalian) Egyetem asztalitenisz iskolája és a ...
2019-02-06 09:41:00
Egymilliárd forintból valósít meg turisztikai fejlesztéseket a Győri Egyházmegye
... turizmusba.
Emlékeztetett, hogy tavaly a turizmus gazdasághoz való közvetlen hozzájárulása a GDP 6,4 százaléka volt. Idén augusztusban a tavalyi évhez képest 2,7 százalékkal több külföldi vendég érkezett, mint tavaly, a belföldi vendégforgalom pedig 5,6 százalékkal nőtt.
A projekt részeként fejlesztik a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárat, a győri Káptalandomb közö...
2018-10-26 15:11:37
Budapest Maraton - Csere Gáspár és Szabó Tünde a bajnok, megdőlt a nevezési rekord
... Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint 33 500 indulója volt a versenyeknek, a vasárnap délelőtti 42,195 kilométeres viadalon pedig 13 000 ezren indultak el, egyéniben, párban vagy csapatban. A külföldi indulók száma szintén rekordot döntött, ugyanis 96 országból 5100-an álltak rajthoz.
A férfiak között a tavalyi ezüstérmes Csere 2:20:08 órás eredménnyel ért elsőként célba, tö...
2018-10-07 13:01:15
H.Kohut Katalin: Ikebana
... budai lakásában édesanyjának, a lányomnak. Verseket, dalokat írt, ezeket megosztotta ismerőseivel. Zoltán egy pillanat alatt szerelmes lett az unokámba, nem tudott nélküle élni. Vitte külföldi útra, kirándulni, színházba, vacsorákra, szóval mindent elkövetett, hogy az én tiszta szívű dalnokom viszonozza érzelmeit.
- Nem volt kölcsönös a szerelem?
- Kezdetben nem, mert El...
2018-09-26 08:42:04
Tíz magyar páros indul a siófoki nemzetközi strandröplabdaversenyen
... világbajnoki kilencedik helyére vagy a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős ötödik helyére gondolni egy törökországi, hasonló besorolású versenyen" - idézte fel Bánki Ágnes. Kiemelte: külföldi indulók is szívesen jönnek Siófokra, hiszen a közvetlenül a Balaton partján fekvő MLSZ Beach Aréna egy exkluzív helyszín.
A verseny nemzetközi ellenőre, a török Oguz Degirmenci el...
2018-08-22 16:11:58
1 2 3 .8 9 .13 14 16 17 18 
Címkék: Cserháti Ferenc, Szabó Magda, Rali Eb, Csütörtöktől Molnár János-emlékverseny, Győri Egyházmegye, Budapest Maraton, Csere Gáspár, Szabó Tünde, Kohut Katalin, Cserháti Ferencet, Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány, Vörösmarty Mihály, Érdi Tibor, Győri Egyházmegyei Kincstár, Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, Bánki Ágnes, MLSZ Beach Aréna, Oguz Degirmenci, nyíregyházi futam, nevezési rekord, siófoki nemzetközi, külföldi magyarok, rájuk leadott, várhatóan több, idei Vivicittá, külföldi indulók, korlátozások bejelentéséig, verseny népszerű, keserű csalódás, elhallgattatás követ, külföldi versenyzőket, magyar indulók, szobor 1951-től, külföldi számára, messzeségbe fúródik, zuglóiak Szőnyi, legnagyobb létszámú, izraelieké lesz, emlékverseny története, indulók között, turizmus gazdasághoz, tavalyi évhez, belföldi vendégforgalom, projekt részeként, győri Káptalandomb, vasárnap délelőtti, férfiak között, tavalyi ezüstérmes, pillanat alatt, exkluzív helyszín, verseny nemzetközi, török Oguz, világjárványról,
© 2013 TVN.HU Kft.