Belépés
Koronavírus - A német kormány június 15-től visszavonja az EU-s tagországokra kiadott utazási figyelmeztetését
...
Az utazástól nyomatékosan eltanácsoló általános figyelmeztetést országonként összeállított tájékoztatók és javaslatok váltják fel.
Az EU-s tagállamok mellett a schengeni övezet EU-n kívüli országai, és az Egyesült Királyság esetében is ezt a megoldást alkalmazzák.
A figyelmeztetés visszavonásának feltétele, hogy az adott állam ne korlátozza a külföldiek belépését. A...
2020-06-03 12:53:14
Illegális bevándorlás - Bakondi: erősödik a tömeges, jogellenes határátlépés, több katona és rendőr szolgál a h
... több mint tizenegyezren érkeztek idén a magyar határokhoz a szerb, horvát és a román szakaszon. Arról is beszámolt: idén már 125 embercsempészt fogott el a rendőrség, alapvetően olyan külföldieket - afgánokat, szíreket -, akik átmeneti oltalmazotti státuszba kerültek valahol Európában és most igyekeznek az eddigi embercsempészek szerepét átvenni
Bakondi György figyelmeztetett...
2020-06-03 09:21:21
Koronavírus - Egyre nagyobb a nyomás a brit kormányon a beutazási karantén tervének törlése érdekében
... brit állampolgárokra is vonatkozó a rendelkezés megsértőinek ezer font (390 ezer forint) pénzbírságot kell fizetniük, sőt büntetőeljárás is indulhat ellenük, és a szabálysértésen ért külföldieket végső esetben kitoloncolhatják az országból.
A rendőrség szúrópróbaszerűen ellenőrizheti, hogy a beutazók a határbeléptető pontokon általuk megadott címen tartózkodnak-e a karantén 1...
2020-05-28 17:52:56
Koronavírus - Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt
... következő napokban további 12 nyelvre lefordítják.
A tárcavezető szerint erre azért van szükség, hogy bármilyen probléma felmerülése esetén értesíteni tudják az országban tartózkodó külföldieket. Ilyen lehet például egy járványgóc kialakulása.
A legfrissebb információk szerint az elmúlt egy napban eggyel, 2245-re emelkedett az ismert koronavírus-fertőzöttek száma, és egy...
2020-05-28 16:02:41
Pénzért juttatott vezetői engedélyhez külföldieket egy vecsési házaspár Kecskeméten
...
A vádirat szerint a házaspár férfi tagja pénzért segítséget nyújtott az őt megbízó, jellemzően romániai származású vagy állampolgárságú embereknek ahhoz, hogy Magyarországon úgy jussanak illegálisan jogosítványhoz, hogy egyébként nem feleltek meg a jogszabályi feltételeknek.
A házaspár időpontot szervezett a kecskeméti okmányirodában, hamis orvosi alkalmassági véleményt ...
2020-05-27 09:41:49
Koronavírus - Június 8-ától kéthetes karanténba kell vonulniuk a Nagy-Britanniába érkezőknek
... Downing Streeten, elmondta, hogy a rendelkezés megsértőinek ezer font (390 ezer forint) pénzbírságot kell fizetniük, sőt büntetőeljárás is indulhat ellenük, és a szabálysértésen ért külföldieket végső esetben kitoloncolhatják az országból.
A rendelkezés nem vonatkozik az Írországból Nagy-Britanniába utazókra.
A karanténszabály pénteken ismertté vált szövegében ugyanakkor...
2020-05-22 21:24:01
Koronavírus - Csehországban tesztelni fogják a munkásszállók lakóit
... Prymula. A tisztiorvosi szolgálat és az idegenrendészet között - fejtette ki a miniszterhelyettes - már folynak a tárgyalások a tesztelések feltételeiről. Úgy vélte, hogy a tesztelést a külföldieket alkalmazó cégeknek is támogatniuk kellene, hiszen nem lehet kizárni a járvány esetleges visszatérését, második hullámát.
Prymula rámutatott, hogy a tesztelés nem csak a hagyományo...
2020-05-21 20:03:33
Koronavírus/Migráció - Megosztja az olasz kormányt a migránsok letelepedésének tervezett engedélyezése
... egy időben az olasz családoknál dolgozó idősgondozók, illetve háztartási személyzet helyzetét is rendezni kívánta. A munkavégzés legalizálása nem kizárólag, de jelentős többségében külföldieket érint: az agrárszektor esetében többségében afrikai migránsokról van szó, az olasz családoknál pedig ázsiai és EU-n kívüli kelet-európaiakról.
A már a szicíliai partoknál állomásozó Ru...
2020-05-12 14:31:44
Koronavírus/Migráció - Több mint félmillió migránsnak ad tartózkodási engedélyt a római kormány
... egy időben az olasz családoknál dolgozó idősgondozók, illetve háztartási személyzet helyzetét is rendezni kívánta. A munkavégzés legalizálása nem kizárólag, de jelentős többségében külföldieket érint: az agrárszektor esetében többségében afrikai migránsokról van szó, az olasz családoknál pedig ázsiai és EU-n kívüli kelet-európaiakról.
Tartózkodási engedélyben a 2020. március...
2020-05-11 15:02:17
Koronavírus - Jobbik: elbocsátási moratóriumot a multiknál!
... multikkal, és érje el, hogy a járványügyi veszélyhelyzet alatt megkezdődött tömeges leépítések ne folytatódjanak
Hangsúlyozta: pártja nem a multinacionális cégekkel, nem a - sokszor külföldieket alkalmazó - munkaerő-kölcsönzőkkel, hanem a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokkal kötne stratégiai szövetséget.
A jobbikos politikus hozzátette: a munkaerőimport helyett a ...
2020-05-05 14:13:09
1 2 3 ..........34 35 .....52 53 .....68 69 70 
Címkék: Egyesült Királyság, Bakondi György, Downing Streeten, Írországból Nagy-Britanniába, német kormány, brit kormányon, beutazási karantén, vecsési házaspár, munkásszállók lakóit, olasz kormányt, migránsok letelepedésének, római kormány, utazástól nyomatékosan, schengeni övezet, megoldást alkalmazzák, figyelmeztetés visszavonásának, adott állam, külföldiek belépését, magyar határokhoz, román szakaszon, eddigi embercsempészek, rendelkezés megsértőinek, rendőrség szúrópróbaszerűen, határbeléptető pontokon, tárcavezető szerint, országban tartózkodó, járványgóc kialakulása, legfrissebb információk, napban eggyel, vádirat szerint, házaspár férfi, jogszabályi feltételeknek, házaspár időpontot, kecskeméti okmányirodában, karanténszabály pénteken, tisztiorvosi szolgálat, idegenrendészet között, tesztelések feltételeiről, külföldieket alkalmazó, járvány esetleges, olasz családoknál, munkavégzés legalizálása, agrárszektor esetében, szicíliai partoknál, járványügyi veszélyhelyzet, multinacionális cégekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.