Belépés
ENSZ-javaslat - Bakondi: az ENSZ menekültügyi csomag azoknak segítene, akik a migránspaktummal nem tudnának beu
...
Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték péntek este az M1 aktuális csatornán, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nap folyamán közölte: Magyarország elutasítja az ENSZ globális menekültügyi csomagját is, mert az veszélyes és újabb migrációs folyamatok megindulását ösztönözheti.
A főtanácsadó azt mondta: 2015 óta folyamatosan keverték a migráció é...
2018-12-07 22:32:32
Magyar Levente: sikeres volt a vajdasági gazdaságfejlesztési program
... a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezték, a cél pedig a fiatalok külföldre vándorlásának megállítása, valamint a folyamat visszafordítása volt.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közelmúltban a Vajdaságban járva felhívta a figyelmet arra, hogy a program folytatódik, és a jövő évi magyar költségvetésből 50 milliárd forint jut a határon túli gazda...
2018-12-07 12:01:34
Szakértő: a gyulafehérvári nyilatkozat az erdélyi románok Bukaresttel szembeni félelméről szólt
...
Pászkán Zsoltot, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső szakértőjét arról kérdezték az M1 aktuális csatornán csütörtökön, hogy az RDMSZ törvénytervezetet terjesztett a román parlament elé az 1918-as gyulafehérvári nyilatkozatban megígért kisebbségi jogokról.
A szakértő hozzátette: az erdélyi románok a nyilatkozatnál a magyarokat és a szászokat "előre tolták", mert szeri...
2018-12-06 21:57:18
Szijjártó Milánóban: egyetértés volt a migrációs kérdések megítélésében Lombardia vezetőjével
...
A külgazdasági és külügyminiszter a tartomány székhelyén, Milánóban tartott találkozó után kijelentette: a lombardiak is pontosan tudják és érzékelik a migrációs probléma súlyát, hiszen 450-500 ezer illegális bevándorló tartózkodik jelenleg a tartomány területén.
Ezért egyetértettek abban is , hogy a szárazföldi migrációs útvonal lezárása után a tengeri útvonalon is elej...
2018-12-05 21:12:20
Tasó László: a klímaváltozás hatásait vizsgáló stratégiai tervet dolgoz ki az Európai Területi Társulás
... rendszer létrehozása, a térségi termálvíz-készlet felmérése és hasznosításának lehetőségei, illetve a napenergia felhasználása - fogalmazott Tasó László.
Kiss-Parciu Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára az eseményen elmondta, az ETT megalakulásakor komoly fejlesztési célokat, így például a térség integrációját és a természeti értékek védelmét tűz...
2018-12-05 18:32:07
Szijjártó: Magyarország növeli afganisztáni és koszovói szerepvállalását
...
A külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos ülését követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, Magyarország készen áll arra, hogy további szerepet vállaljon Koszovó stabilitásának javításában. Jelenleg 398 magyar katona szolgál a balkáni országban, Magyarország a jövő nyárig legalább 60 fővel kívánja növelni az ott állomásozó kato...
2018-12-05 15:11:39
Miniszterelnökségi államtitkár: az EU-ban közös döntéseket kell hozni
... Magyar-Német Ifjúságért Egyesület elnöke azt mondta: az 1992 februárjában aláírt német-magyar barátsági szerződés érvényesítéséhez ez a tanácskozás is hozzájárul.
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az Európa jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, biztonságos, verse...
2018-12-04 21:15:13
Szijjártó: Magyarország figyelemmel követi Ukrajna kisebbségeket érintő politikáját
...
A külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminiszterei kétnapos ülésének első munkanapja szünetében tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: mindaddig, amíg Ukrajna nem hagy fel a magyar nemzeti közösség jogainak szisztematikus csorbításával, addig Magyarország nem járul hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság üléseinek megrendezéséhez.
"Nagy a nyomás rajtunk, hogy...
2018-12-04 17:53:01
Halász: a nemzetbiztonsági szolgálatoknak továbbra is munkát jelent a migrációs kihívás
... mutatott rá a képviselő, hozzátéve: a balkáni útvonal "továbbra is él", legalább 70 ezer migráns "próbálja támadni" Európát és Magyarországot.
Az aktuális témák között az IH és a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Gruevszki-ügyről is megnyugtató képet adott a bizottságnak - értékelt a kormánypárti politikus.
A nemzetbiztonsági bizottság utolsó, nyílt napirendi pontjába...
2018-12-04 12:51:57
A Bosch 14 milliárd forintos beruházást indít Miskolcon
... Magyarország és a német gépipar között hagyományosan kiváló a kapcsolat, a Magyarországra érkező befektetések mintegy 29 százalékát német befektetők hajtották végre - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter elmondta: Magyarország, a magyar gazdaság napjainkra gyakorlatilag elérte a teljes foglalkoztatottság szintjét, állapotát, ettől kezdve a beruházás-...
2018-12-04 11:51:35
1 2 3 ..............................185 186 ...............277 278 ...............369 370 371 
Címkék: Magyar Levente, Szijjártó Milánóban, Tasó László, Európai Területi Társulás, Bakondi Györgyöt, Szijjártó Péter, Pászkán Zsoltot, Külgazdasági Intézet, Kiss-Parciu Péter, Magyar-Német Ifjúságért Egyesület, Menczer Tamás, NATO-Ukrajna Bizottság, gyulafehérvári nyilatkozat, erdélyi románok, migrációs kérdések, klímaváltozás hatásait, nemzetbiztonsági szolgálatoknak, migrációs kihívás, fiatalok külföldre, folyamat visszafordítása, figyelmet arra, program folytatódik, határon túli, román parlament, 1918-as gyulafehérvári, szakértő hozzátette, tartomány székhelyén, migrációs probléma, tartomány területén, szárazföldi migrációs, tengeri útvonalon, térségi termálvíz-készlet, napenergia felhasználása, eseményen elmondta, térség integrációját, természeti értékek, balkáni országban, jövő nyárig, 1992 februárjában, magyar nemzeti, nyomás rajtunk, balkáni útvonal, aktuális témák, kormánypárti politikus, nemzetbiztonsági bizottság, német gépipar, magyar gazdaság, szerepvállalását, migránspaktummal,
© 2013 TVN.HU Kft.