Belépés
Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából
... elismeréseként Dr. Galgóczy Gábor orvosnak, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége társelnökének, az egykori Országos Munka- és Üzem egészségügyi Intézet nyugalmazott igazgató főorvosának; a magyarság határokon átívelő összetartozásának, illetve a hitének megerősítése iránt elhivatott, több mint öt évtizedes, odaadó lelkipásztori szolgálata elismeréseként Németh Lászlónak...
2020-08-21 09:18:03
Emléktáblát állítottak Petrás Incze János minorita szerzetesnek Szegeden
... diaszpórában élő nemzettársaink" ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, mint az anyaországiak - mondta a politikus, felidézve, egy évtizede annak, hogy az Országgyűlés elfogadta a külhoni magyarság egyszerűsített honosítását lehetővé tevő törvényt.
Ennek köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint egymillióan szerezték meg a magyar állampolgárságot - tette hozzá.
Hangsúlyozta...
2020-08-13 17:52:46
Szilágy Péter: a kisebbségi jogvédelem pótolhatatlan garanciákat jelent az összmagyarság számára
... megnyitóján közölte: a résztvevők a kormányzatból érkező megszólalók, valamint magyarországi és Kárpát-medencei szakemberek segítségével kaphatnak képet külhoni, köztük a diaszpórában élő magyarság helyzetéről és a jogvédelemről.
1920 után a magyar nemzet jelentős része a határokon túlra szorult, a Kárpát-medencében 2,5 millió magyar él az anyaországon kívül - emlékeztetett.|...
2020-08-03 11:41:44
Összeöntötték a Magyarok Kenyere programban felajánlott búzát Szarvason
... magyar öntudatra, önbizalomra és önrendelkezésre kell építeni.
Így nyerhető meg az elveszített 20. század után a 21. század, így maradhat meg Kárpát-medencei szülőföldjén a külhoni magyarság és így őrizhető meg Magyarország magyar országnak - fogalmazott.
A házelnök emlékeztett, három évfordulóra is emlékeznek a magyarok idén.
Trianon után száz évvel egyre tisztáb...
2020-07-31 18:42:46
Bajkai István: Románia nem teljesíti a jogállami kritériumokat
... Romániában a jogállamiság súlyosan sérül, hiszen ez nem jogi tévedés, hanem koncepciós per volt, amelynek az volt célja, hogy a két fiatalember elítélésén keresztül "a teljes erdélyi magyarságot megfélemlítsék".
Az ügy üzenete, hogy aki a magyarságáért, az autonómiáért kiáll és kultúráját ápolni szeretné, az retorzióra számíthat - közölte Bajkai István.
Elfogadhatatlann...
2020-07-31 17:02:43
Potápi: több mint 2,2 milliárd forintos támogatás a külhoni magyar közösségeknek
... valamint a székelyföldi értékmentést: kihalóban lévő népi mesterségek bemutatását, oktatását Csíkkarcfalván, illetve ifjúsági önkéntesek képzését Gyulafehérváron.
A diaszpórában élő magyarság szervezetei és az ott magyar nyelvű oktatást végző tömörülések számára 364 millió forint áll rendelkezésre; 449 kérelemből 261 kap támogatást.
Segítik többi között az Uruguayi Magya...
2020-07-07 12:51:35
Potápi: kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt
...
Az államtitkár felidézte, hogy 2020 februárjában három pályázati felhívást tettek közzé, a határidő március 30-ról április 30-ra módosult. Kiemelt korosztályként jelölte meg a hetedikeseket, mellettük még két felhívást hirdettek meg a középiskolák számára.
A benyújtott pályázatok alapján megállapítható, hogy a nagyobb kirándulások jellemzőek, legtöbben négy vendégéjszak...
2020-06-24 10:41:19
Krónika 11. rész (a nemzeti önazonosság védelméről, napirend után)
... megindult: Igor Matovic szlovák kormányfő száz magyar közéleti személyiséget fogadott Pozsonyban a múlt héten - jelezte, hozzátéve, hogy a szlovák miniszterelnök megkövette a felvidéki magyarságot is.
Az államtitkár felvetette, hogy a nemzeti összetartozás éve folytatódjon 2021-ben is, mert sok megemlékezést későbbre halasztottak a koronavírus-járvány miatt.
A 21. század...
2020-06-08 20:13:12
Trianon 100 - MKP: a magyar közösségek veszély helyett erőforrást kell jelentsenek a térség államai számára
...
Az elmúlt évszázadban a külhoni, így a felvidéki magyarság is fájdalmas veszteségek, áldozatok és nagyszerű teljesítmények árán őrizte meg identitását, és ezt a jövőben a nemzeti önazonossághoz való joggal kell szavatolni - mutattak rá a közleményben, amellyel az MKP csatlakozott a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának hasonló üzenetet megfogalmazó felhívásához.
A ...
2020-06-04 17:56:25
Gulyás Gergely: a nemzet még az országnál is fontosabb
...
Gulyás Gergely a Rákóczi Szövetség megemlékezésén Dsida Jenő Psalmus Hungaricus című költeményét is idézve azt mondta: mindenkinek, akinek a magyarság nemcsak forma, hanem tartalom is, átfut az agyán, hogy mit vesztett az ország és a nemzet száz évvel ezelőtt.
A nemzet, amelyet halálra szántak, amelynek nehéz volt túlélnie és egy évszázad után is hasonlóan nehéz Trianon ...
2020-06-04 17:53:51
1 2 3 ..............49 50 ........74 75 ........98 99 
Címkék: Petrás Incze János, Szilágy Péter, Magyarok Kenyere, Bajkai István, Gulyás Gergely, Galgóczy Gábor, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Országos Munka-, Németh Lászlónak, Uruguayi Magya, Igor Matovic, Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának, Rákóczi Szövetség, Dsida Jenő Psalmus Hungaricus, kisebbségi jogvédelem, összmagyarság számára, jogállami kritériumokat, külhoni magyar, nemzeti önazonosság, magyar közösségek, térség államai, egykori Országos, magyarság határokon, hitének megerősítése, évtizede annak, külhoni magyarság, magyar állampolgárságot, kormányzatból érkező, magyar nemzet, határokon túlra, anyaországon kívül, házelnök emlékeztett, magyarok idén, jogállamiság súlyosan, volt célja, teljes erdélyi, autonómiáért kiáll, retorzióra számíthat, székelyföldi értékmentést, államtitkár felidézte, határidő március, középiskolák számára, benyújtott pályázatok, nagyobb kirándulások, múlt héten, szlovák miniszterelnök, felvidéki magyarságot, államtitkár felvetette, nemzeti összetartozás,
© 2013 TVN.HU Kft.