Belépés
Illegális bevándorlás - Alapjogokért Központ: egyszer már elbukott a humanitárius vízum bevezetésének ötlete
... házszabályt és nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat, amikor pedig nem tetsző eredmény született, akkor újra szavaztatnak.
A humanitárius vízumról elmondta, hogy a külképviseleteken lehetne igényelni, a migránsokat pedig arra jogosítaná fel, hogy beléphessenek az Európai Unió területére és ott adják be a menedékkérelmüket.
Ebben az esetben azonban fennáll annak...
2018-11-28 08:51:44
Választás 2018 - Nőtt a szavazási hajlandóság a Vajdaságban és a Partiumban
... hétfőn elkezdődött a választási csomagok postázása az eddig regisztráltaknak. Az állandó magyarországi lakcímmel nem rendelkezők a szavazataikat feladhatják postán, leadhatják a külképviseleteken vagy Magyarországon az egyéni választókerületi választási irodákban.
Bartók Csaba, a Fidesz-KDNP székelyföldi születésű országgyűlési képviselőjelöltje úgy fogalmazott. a rendszervál...
2018-03-22 12:53:22
A KKM fokozott óvatosságra inti a külföldre utazókat
... tartózkodás esetén is regisztráljanak a konzuli szolgálat weboldalán http://konzuliszolgalat.kormany.hu/) , és minél pontosabban adják meg a tartózkodási helyüket.
Baj esetén a külképviseleteken dolgozó munkatársak így tudnak a leggyorsabban segíteni - tették hozzá.
Emlékeztettek arra, hogy a konzuli szolgálat honlapján országonként megtalálhatók a szükséges információk ...
2017-07-30 09:02:27
Krónika 5. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
... gazdaság, jöttek létre új munkahelyek, fegyelmezett költségvetés készült és csökkent az államadósság. Jelezte, hogy megnövelték a külkereskedelmi szakemberek, attasét létszámát a külképviseleteken, a kereskedőházak közel 60 állomáson 4 ezer partnerrel állnak kapcsolatban, s tavaly 1500 új lehetőséget teremtettek a magyar vállalatok számára. Jó döntésnek ítélte, hogy a külgazdaság ...
2017-04-03 17:23:33
Kósa: a Fidesz a választásokig már nem kezdeményezi a választási törvények módosítását
... magyar állampolgárok a lakóhely szerinti választáson vesznek részt. Ha valaki a szavazás napján máshol tartózkodik, akkor átjelentkezhet egy másik szavazókörbe, illetve külföldön a külképviseleteken voksolhat - részletezte, megjegyezve: a változtatás nehezen felmérhető választási visszaélésekre adna lehetőséget.
A "kamupártokra" vonatkozó szabályoknál az MSZP azt javasolta, h...
2017-03-28 15:12:53
Romániai választások - Megkezdődött a szavazás Romániában
... alakítottak ki. Mindenki csak abban a választókerületben adhatja le voksát, amelyhez állandó lakóhelye, vagy igazolható ideiglenes lakcíme alapján tartozik. Ennek megfelelően a külképviseleteken is csak azok voksolhatnak, akik igazolni tudják, hogy nem turisták, hanem külföldön élnek.
Az utolsó felmérés szerintcsak két párt - a győzelemre legesélyesebb Szociáldemokrata Párt (...
2016-12-11 07:10:53
Aki még mindig nem érti, az szimplán idióta
... üzenni Brüsszelnek: míg a szomszédos országokban (Románia, Szerbia, stb.) élő kettős állampolgárok levélben is szavazhatnak, addig a több százezer külföldön kalandozó magyar csak a külképviseleteken adhatja le a voksát. Ez azt jelenti, hogy ha az illető városban, ahova száműzték magukat, véletlenül van külképviselet, akkor sorba kell állni, ha nincs, akkor pedig utazni kell. Ez ut...
2016-08-01 17:15:16
Ab: nem alkotmányellenes a külföldön tartózkodók kizárása a levélszavazásból
... Ugyanis a Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező választópolgárok kapcsolata az állammal közvetlenebb és erősebb, tőlük elvárható, hogy szavazataikat személyesen, akár a külképviseleteken adják le.
Az Ab arra is felhívta a figyelmet, hogy a támadott rendelkezés megsemmisítése sem vezetett volna az indítványozó által szükségtelennek ítélt alapjogi korlátozás megszünteté...
2016-04-20 14:54:44
Román választási reform: az RMDSZ-nek fontos, hogy a levélben való szavazással ne lehessen visszaélni
... irányoz elő (a 41 romániai megye és Bukarest mellett) az állandó vagy ideiglenes külföldi lakhellyel rendelkező román állampolgárok számára. A jogszabály csak megemlíti, hogy a - külképviseleteken történő személyes voksolás mellett - lehetőség lesz levélben is voksolni, de ennek részleteit egy különálló - az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) által kidolgozott - törvényterveze...
2015-05-26 14:13:10
Tapolcai választás - NVI-elnök: várhatóan csütörtökön lesz eredménye a választásnak
...
Pálffy Ilona emlékeztetett rá: vasárnap este azért áll meg - viszonylag magasan - a feldolgozottság, mert a választás eredményének megállapításához meg kell várni a külképviseleteken leadott voksokat is és az átjelentkezők - azaz a választókerület területén, de nem a lakóhelyükön voksolók - szavazatait is.
A szavazás befejezése után egy előre kijelölt szavazókörben - ez ...
2015-04-12 21:53:14
1 2 3 
Címkék: Alapjogokért Központ, Európai Unió, Bartók Csaba, Szociáldemokrata Párt, Nemzeti Liberális Párt, Pálffy Ilona, humanitárius vízum, szavazási hajlandóság, külföldre utazókat, választási törvények, szavazás Romániában, szimplán idióta, külföldön tartózkodók, levélben való, tartózkodó szavazatokat, humanitárius vízumról, külképviseleteken lehetne, migránsokat pedig, esetben azonban, választási csomagok, eddig regisztráltaknak, állandó magyarországi, szavazataikat feladhatják, külképviseleteken vagy, egyéni választókerületi, konzuli szolgálat, tartózkodási helyüket, külképviseleteken dolgozó, leggyorsabban segíteni, szükséges információk, külkereskedelmi szakemberek, kereskedőházak közel, magyar vállalatok, lakóhely szerinti, szavazás napján, másik szavazókörbe, külképviseleteken voksolhat, változtatás nehezen, utolsó felmérés, győzelemre legesélyesebb, szomszédos országokban, több százezer, külképviseleteken adhatja, illető városban, állammal közvetlenebb, külképviseleteken adják,
© 2013 TVN.HU Kft.