Belépés
Putyin és Hszi példátlanul szorosnak nevezte Moszkva és Peking kapcsolatát
... miatt kiéleződött Washingtonnal.
"Kína és Oroszország álláspontja a nemzetközi kérdések többségében egybeesik vagy közel áll egymáshoz" - hangoztatta Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója. Ezt egyébként a felek egy közös nyilatkozatban rögzítették is.
Hszi, aki Kína állami és pártvezetőjeként immár nyolcadszor kereste fel Oroszországot, elmondta, hogy az ...
2019-06-05 20:52:28
Lavrov a kétoldalú viszony további romlását jósolta Pompeónak újabb szankciók esetére
... a washingtoni lépést semmi nem indokolja, felhívta a figyelmet arra is, hogy Szkripalékat a történtek óta "senki nem látta".
Lavrov a moszkvai tájékoztatás szerint az aktuális külpolitikai témakörök megvitatása során óva intette az Egyesült Államokat bárminemű beavatkozástól a venezuelai belügyekbe, ideértve az erő alkalmazását is, "amivel Washington fenyegetőzik, megsértve a...
2019-02-13 07:06:13
Évértékelő - Fokozta a függetlensége elismertetését célzó erőfeszítéseket Koszovó 2018-ban
...
Nem meglepő, hogy egyre provokatívabb lépéseket hoz a pristinai vezetés, hiszen a 2018-as esztendő nem bővelkedett sikerekben sem a belpolitikai, sem a külpolitikai színtéren. A várakozásokkal ellentétben az Európai Unió nem törölte el a koszovói állampolgárokkal szembeni vízumkényszert, nem történt előrelépés az európai integrációs folyamatban, több ország is visszavonta Pri...
2018-12-26 12:37:21
Az EU külügyi tanácsa fokozottabb együttműködést akar Indiával
... gazdaságok közül India bővül a leggyorsabban, és az ország fontos geopolitikai szereplővé lépett elő.
Mint közölték, a külügyminiszterek tanácsa örömmel fogadta, hogy nagyratörő külpolitikai törekvéseinek és gyorsan növekvő gazdaságának köszönhetően India egyre nagyobb szerepet és felelősséget vállal a nemzetközi színtéren. A stratégiai partnerségen keresztül az EU és India k...
2018-12-10 11:21:11
Trump-Kim csúcstalálkozó - Lengyel elnöki kabinetfőnök: az amerikai-észak-koreai nyilatkozat a diplomácia diada
... nemzetközi kapcsolatok olyan irányban mozdultak el, amely "szuverén diplomáciának" nevezhető - fűzte hozzá Szczerski.
"A szuverén diplomácia" szerinte a Trump által alkalmazott új külpolitikai modell, az amerikai elnök már néhány olyan lépést tett a nemzetközi színtéren, amelyek "szuverén játékossá teszik őt".
Az ilyen lépések példájaként Szczerski a szingapúri nyilatko...
2018-06-12 15:52:44
Bakk Miklós politológus kapta idén a Lőrincz Csaba-díjat
... 2009-ben alapított díj a fiatalon elhunyt erdélyi magyar értelmiségi, Lőrincz Csaba (1959-2008) emlékét, szellemiségét őrzi, és tudósok, szakértők, kutatók, írók, újságírók kiemelkedő külpolitikai, nemzetpolitikai tevékenységét jutalmazza. Az elismerést minden év júniusában adják át.
A kitüntetettet Nagy János felvidéki képzőművész bronz emlékplakettjével és emléklappal jutal...
2017-06-17 07:17:23
Fico: az uniós tagállamok véleményének tiszteletben tartására van szükség
... kapcsán fel kell tenni az ennek okaira vonatkozó kérdéseket.
"Nem lustult-e el az EU, nem szeretett-e bele önmagába (...) nem veszít-e tekintélyéből, amikor fontos, egyebek között külpolitikai kérdésekben nem tud közös nevezőre jutni?" - tette fel a kérdést a szlovák miniszterelnök. Hangsúlyozta: az EU jövőjét és a kérdésekre adható válaszokat az egyes uniós tagországok és vé...
2017-04-24 13:22:36
Lavrov és Szijjártó a be nem avatkozás és a terrorellenes fellépés szándékát méltatta Trump külpolitikájában
...
Lavrov emlékeztetett rá, hogy a hétfői csak az első teljes munkanapja az amerikai adminisztrációnak és sok külpolitikai kérdés ügyében várni kell a hivatalos álláspont kifejtésére, mint ahogy a kormányalakításra és a külügyminiszter-jelölt szenátusi véglegesítésére is. Kijelentette, hogy Moszkva komoly figyelemmel kíséri a fejleményeket az Egyesült Államokban.
Mint mondt...
2017-01-23 17:06:39
Külföldi sajtó Magyarországról - A Der Standard és a Hospodárské Noviny Sorosról
... Orbán Viktor szemében a Jobbik után a Fidesz második legnagyobb ellenfele - véli a Hospodárské Noviny című cseh politikai és gazdasági napilap keddi jegyzetében.
Martin Ehl, a lap külpolitikai rovatvezetője szerint a Soros alapította Open Society Alapítvány a nyomás ellenére is - bár óvatosabban - folytatni tudja munkáját magyarországi fiókszervezetein keresztül.
A terv...
2017-01-17 13:32:06
Tőkés az elkobzott ingatlanok visszaadásának meggyorsítását kéri Johannistól
... bizottság alelnökétől, hogy minél előbb foglalkozzon a testület ezzel a kérdéssel, és azt is javasolja, hogy a magyar Országgyűlés is tűzze napirendre a kérdést. Hangsúlyozta: csak a külpolitikai törekvések folytatása és a nemzetközi színtéren folytatott küzdelem tudja rászorítani Romániát arra, hogy lépjen az ügyben.
A sajtótájékoztatón kiosztott, Tőkés László által jegyzett...
2016-05-05 16:02:03
1 2 3 4 5 
Címkék: Bakk Miklós, Lőrincz Csaba-díjat, Hospodárské Noviny Sorosról, Jurij Usakov, Egyesült Államokat, Európai Unió, Lőrincz Csaba, Nagy János, Egyesült Államokban, Orbán Viktor, Hospodárské Noviny, Martin Ehl, Open Society Alapítvány, Tőkés László, kétoldalú viszony, függetlensége elismertetését, diplomácia diada, uniós tagállamok, terrorellenes fellépés, elkobzott ingatlanok, nemzetközi kérdések, orosz elnök, közös nyilatkozatban, washingtoni lépést, figyelmet arra, moszkvai tájékoztatás, aktuális külpolitikai, venezuelai belügyekbe, pristinai vezetés, 2018-as esztendő, külpolitikai színtéren, várakozásokkal ellentétben, koszovói állampolgárokkal, európai integrációs, ország fontos, külügyminiszterek tanácsa, nemzetközi színtéren, stratégiai partnerségen, szuverén diplomácia, amerikai elnök, ilyen lépések, szingapúri nyilatko, fiatalon elhunyt, elismerést minden, kitüntetettet Nagy, ennek okaira, szlovák miniszterelnök, kérdésekre adható, egyes uniós, hétfői csak, első teljes, amerikai adminisztrációnak,
© 2013 TVN.HU Kft.