Belépés
Parasztopera - Temesvári vendégjáték a Katonában
... nyelve van. A darab korábbi színpadra állítóitól - Pintér Bélától és Mohácsi Jánostól - eltérő módon, Szikszai Rémusz "kisrealista" szemlélettel közelít az eseményekhez. "Azzal, hogy kevésbé stilizál, a történetet a valóság felé tolva ábrázolja, afféle thrilleroperává avatja a darabot" - áll az ismertetőben.
Az előadásban Kiss Attila, Tokai Andrea, Balázs Attila, Szikszai Rém...
2013-11-16 09:51:40
szeretettel
... eszű, tanult ember.

Hosszú, száraz, szikár legény. Hasonlít az apjához. Gondos nevelésben és politikai iskolázásban részesült. Tanult Berlinben és Heidelbergben is. Tűrhetően stilizál, és okos dolgokat ír.

Mikor beszél, rendesen skandalumokat csinál a Házban. Ilyenkor az arca sápadt és kikelt. Nyugalmat erőszakol magára, és egy elbizakodott, hetvenkedő legény...
2011-11-08 09:51:24
I.2. Az irodalmi alkotások ter
... szó teljes értelmében való ábrázolásra nem képesek. Hiszen már a fényképezés sem puszta másolás: a fotográfus is valahonnan nézi, szempontot keres, ,,beállít", - ami már stilizálás. A stilizálás pedig már eleve valamilyen szempontból történik: a beállító valamit lényegesnek talál, azt iparkodik kiemelni. Tehát már a fotográfus is eszményit.

De még ha m...
2008-09-26 09:11:16
1 
Címkék: Pintér Bélától, Mohácsi Jánostól, Szikszai Rémusz, Kiss Attila, Tokai Andrea, Balázs Attila, Szikszai Rém, Tanult Berlinben, irodalmi alkotások, darab korábbi, valóság felé, előadásban Kiss, arca sápadt, stilizálás pedig, beállító valamit, thrilleroperává, skandalumokat, heidelbergben, parasztopera, iskolázásban, szemlélettel, elbizakodott, eseményekhez, ismertetőben, fényképezés, lényegesnek, szempontból, vendégjáték, kisrealista, szeretettel, ábrázolásra, stilizálás, hetvenkedő, előadásban, történetet, értelmében, fotográfus, szempontot, nevelésben, állítóitól, valamilyen, valahonnan, alkotások, katonában, iparkodik, temesvári, ábrázolja, eszményit, színpadra, politikai, tűrhetően, részesült, nyugalmat, berlinben, erőszakol, szikszai, stilizál, történik, dolgokat, rendesen, hasonlít, ilyenkor, irodalmi, jánostól, kiemelni, beállító, apjához, kevésbé, közelít, darabot, mohácsi,
© 2013 TVN.HU Kft.