|
|
|
Karácsonyra sikerült házi kacsacombokat vennem. Fenséges íze volt! Ezért azt találtam ki, hogy ezen a hétvégén is ezt esszük. Igen, de kell venni 6 kg-ot. Minden rendben, szereztem még másik két vásárlót is a combokra, megrendeltem és eljött a várva várt nap és nem érkezett meg az áru. Megdöbbentő, 2022-ben van ilyen? Bizony van, tudom jó dolgom van, de ide a comb helyére bármit be... |
2022-01-22 19:40:34 |
|
|
|
|
|
|
Haladunk előre. Délig aludtam, mert a szervezetnek meg kell adni, amit kíván. Krumplis tészta volt az ebéd, mindenki elégedett volt vele! Holnapra kacsacombokat vettem, besózom és rizzsel esszük majd meg.
Az előszobában befejeztem a takarítást, a konyha holnapra marad. Festettem a fürdőben lévő polc vas részeit, a festék nehezen fogja, pedig meg is csiszoltam, egyre több mind... |
|
2021-05-01 19:14:33 |
|
|
|
|
|
|
... víz.
Elkészítés:
A kezdés egyszerű és csak pár percig tart. A só felét belehintjük egy nagy műanyagdobozba, aztán bőrös oldalukkal lefelé ráfektetjük a megmosott, szárazra törölt kacsacombokat. Rájuk hintjük a maradék sót, és lefóliázva betesszük a hűtőbe 1 napra. A só rendesen megdolgozza a kacsacombok rostjait, és ez az "előkezelés" fontos szerepet já... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevél,
2 teáskanál paprikakrém,
1 kávéskanál őrölt bors.
A friss rozmaringból két ágat apróra vágunk, összekeverjük a sóval és a
fokhagymaporral. A kacsacombokat a bőrös oldalukon beirdaljuk, és mindkét oldalán
alaposan bedörzsöljük ezzel a pác sóval.
Egy tepsit kacsazsírral kikenünk, belehelyezzük a húsokat. Dobunk mellé négy gerezd... |
|
2017-02-12 12:32:55 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk, majd felöntjük alaplével. Miután elfőtt, száraz vörösborral pótoljuk a nedvességet. Addig keverjük, amíg el nem fő a leve, és be nem sűrűsödik a gombás ragu.
A kacsacombokat gombaágyra helyezzük, meglocsoljuk a saját zsírjával és a szétfőtt hagymagerezdekkel. A félbevágott fokhagymát kinyomkodjuk, és a combokra helyezve kínáljuk. A grillezett körtével, valam... |
|
2017-01-21 23:35:23 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk, majd felöntjük alaplével. Miután elfőtt, száraz vörösborral pótoljuk a nedvességet. Addig keverjük, amíg el nem fő a leve, és be nem sűrűsödik a gombás ragu.
A kacsacombokat gombaágyra helyezzük, meglocsoljuk a saját zsírjával és a szétfőtt hagymagerezdekkel. A félbevágott fokhagymát kinyomkodjuk, és a combokra helyezve kínáljuk. A grillezett körtével, valam... |
2017-01-13 23:18:12 |
|
|
|
|
|
|
... majd a kisütött zsírt ráöntjük.
A zöldségekre rátesszük a rozmaring ágat, vagy megszórjuk a szárított rozmaringal és rászórjuk a szegfűborsot is, majd elrendezzük rajta a kacsacombokat és a melleket úgy, hogy a bőrös oldala először lefele legyen, majd rápakoljuk a narancsdarabokat. Ha gerezdekre vágtuk, akkor a levét kicsit rányomkodhatjuk a húsra, így még finomabb lesz. ... |
2016-12-10 20:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... sokkal hidegebbnek érződik így , hogy komor az időjárás. korán indultunk ma útnak, és csak 1 óra körül értünk haza. Hazafelé vásárolni is kellett....jó sok zöldséget. Itthon betettem a kacsacombokat és megrobbantottam egy lellei cabarnet sauvignon-t. kellett egy kis pohárkával a rozmaringos kacsacombokhoz, és egy pohárkával nekem természetesen!
Reggelről elolvastam az Oscar ... |
2016-02-29 18:38:06 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 kacsacomb
6 alma
1 hagyma
1 narancs
só
szárnyas fűszerkeverék
fahéj
Elkészítés:
1.) A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, bedörzsöljük szárnyas fűszerkeverékkel, és egy jénaiba tesszük.
2.) Az almákat, a narancsot és a megtisztított hagymát gerezdekre vágjuk és a húsra pakoljuk, majd az egészet megszórjuk kevés fahéjjal... |
2015-07-28 17:52:50 |
|
|
|
|