Belépés
Aszalt szilvás kacsamell
... lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk...
2018-09-09 16:12:46
Aszalt szilvás kacsamell
... lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk...
2017-09-20 22:33:08
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... szilvapálinka
só, bors, rozmaring
olaj, cukor
burgonyakrokett


Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket a szilvapálinkával kevert cukros vízben beáztatjuk. Ezután a kacsamelleket felszúrjuk, az áztatott gyümölcsökkel megtöltjük, fűszerezzük és zöldségágyon, sütőben megsütjük. Ha kész, kivesszük, a sült zsírt lábasba öntjük. Paradicsompürét pirítunk be...
2017-05-11 08:45:51
Narancsos kacsa
... finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
A feldarabolt zöldségeket és ...
2016-12-10 20:07:50
Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal
... süssük arany-barnára a fánkokat. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, és alufóliával letakarva tartsuk melegen.
Miközben a fánkok sülnek, bőrös oldalával lefelé tegyük a kacsamelleket a felforrósított, száraz serpenyőbe, és kezdjük el kisütni a zsírját. Amikor a bőre pirulni kezd, fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Ha túl sok a zsírja, egy evőkanállal merjü...
2016-05-05 20:29:38
Aszalt szilvás kacsamell
... lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk...
2015-09-13 16:41:01
Sült kacsamell
... bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A húst sózzuk, borsozzuk, a bőrét kb. centinként átlósan beirdaljuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, majd beletesszük a kacsamelleket, bőrös felükkel lefelé. Alacsony hőfokon, lassan, kb. 3-5 percig sütjük, hogy a zsírja kiolvadjon. A zsiradékot leöntjük, csak néhány evőkanálnyi maradjon a serpenyőben. A lán...
2015-08-02 15:54:42
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
... zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé fordítva elősütöm. Ilyenkor sok zsír kisül belőle, majd megfordítom, és a húsba is bezárom hő hatására az ízeket.

...
2015-03-14 23:33:02
Narancsos kacsamell
... kacsamell

Hozzávalók:

2 kacsamell
3 nagyobb narancs

bors
vaj
méz

Ahogyan készítem:

A kacsamelleket szárazra törlöm és a bőrös felén bevagdosom két irányból (bekockázom a bőrét) úgy, hogy a húsokat ne vágjam meg. Kevés vajon, egy serpenyőben először bőrével lefele 5-10 percig sütöm (figy...
2014-11-16 14:24:21
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Üregi Éva, durvára reszelt, almás-szilvás töltelékkel, aszalt gyümölcsöket, szilvapálinkával kevert, kacsamelleket felszúrjuk, áztatott gyümölcsökkel, sült zsírt, hűtőbe pihenni, levágott zsírdarabokat, kacsamelleket elősütjük, forró zsírba, bevagdosott bőrös, feldarabolt zöldségeket, fánkok sülnek, bőre pirulni, másik oldalát, evőkanállal merjü, sütőt előmelegítjük, húst sózzuk, serpenyőt szárazon, zsírja kiolvadjon, zsiradékot leöntjük, hozzávalók mindig, kacsamellek bőrös, éles késsel, nagyobb serpenyőt, tűzhelyre teszek, bőrös felükkel, kacsamelleket szárazra, bőrös felén, serpenyőben először, szilvapálinkával, burgonyafánkkal, paradicsompürét, burgonyakrokett, szerecsendióval, lecsepegtetett, felforrósítunk, felforrósított, felforrósítom, kacsamelleket, gyümölcsökkel, előmelegítjük, zsírdarabokat, szilvapálinka, zöldségágyon, félbehajtjuk, gyümölcsöket, zsemlemorzsa, töltelékkel, kacsamellek, elkészítése, serpenyőben, mindmegette, evőkanállal, alufóliával, fűszerezzük, bevagdossuk, vöröshagyma, zöldségeket,
© 2013 TVN.HU Kft.