|
|
|
... lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk... |
2018-09-09 16:12:46 |
|
|
|
|
|
|
... lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk... |
|
2017-09-20 22:33:08 |
|
|
|
|
|
|
... szilvapálinka
só, bors, rozmaring
olaj, cukor
burgonyakrokett
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket a szilvapálinkával kevert cukros vízben beáztatjuk. Ezután a kacsamelleket felszúrjuk, az áztatott gyümölcsökkel megtöltjük, fűszerezzük és zöldségágyon, sütőben megsütjük. Ha kész, kivesszük, a sült zsírt lábasba öntjük. Paradicsompürét pirítunk be... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
A feldarabolt zöldségeket és ... |
|
2016-12-10 20:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... süssük arany-barnára a fánkokat. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, és alufóliával letakarva tartsuk melegen.
Miközben a fánkok sülnek, bőrös oldalával lefelé tegyük a kacsamelleket a felforrósított, száraz serpenyőbe, és kezdjük el kisütni a zsírját. Amikor a bőre pirulni kezd, fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Ha túl sok a zsírja, egy evőkanállal merjü... |
|
2016-05-05 20:29:38 |
|
|
|
|
|
|
... lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk... |
2015-09-13 16:41:01 |
|
|
|
|
|
|
... bors
ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A húst sózzuk, borsozzuk, a bőrét kb. centinként átlósan beirdaljuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, majd beletesszük a kacsamelleket, bőrös felükkel lefelé. Alacsony hőfokon, lassan, kb. 3-5 percig sütjük, hogy a zsírja kiolvadjon. A zsiradékot leöntjük, csak néhány evőkanálnyi maradjon a serpenyőben. A lán... |
2015-08-02 15:54:42 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
Elkészítés:
A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé fordítva elősütöm. Ilyenkor sok zsír kisül belőle, majd megfordítom, és a húsba is bezárom hő hatására az ízeket.
... |
2015-03-14 23:33:02 |
|
|
|
|
|
|
... kacsamell
Hozzávalók:
2 kacsamell
3 nagyobb narancs
só
bors
vaj
méz
Ahogyan készítem:
A kacsamelleket szárazra törlöm és a bőrös felén bevagdosom két irányból (bekockázom a bőrét) úgy, hogy a húsokat ne vágjam meg. Kevés vajon, egy serpenyőben először bőrével lefele 5-10 percig sütöm (figy... |
2014-11-16 14:24:21 |
|
|
|
|