Belépés
Kajszibarack-öntet télire
Kajszibarack-öntet télire
Felfújtakhoz, pudingokhoz.
Hozzávalók: 1 kg barack, 50 dkg porcukor, 1-1 késhegynyi szalicil.
Elkészítése: A gyümölcsöt meghámozzuk, kimagvaljuk és áttörjük. Összekeverjük a cukorral, egészen addig, míg egynemű masszát nem kapunk. Kisebb üvegekbe töltjük, tetejére tartósítót teszünk, az üvegeket lezárjuk, és kb. 40 percig gőzöljük. Ott is...
2010-09-11 08:38:46
Kajszibarack nyersen
Kajszibarack nyersen
Elkészítés: 90 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségben kemény, nem túl érett kajszi, kevés cukor, ecet, literes üvegenként késhegynyi benzoesavas nátrium.
Elkészítése: A kajszikat megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Annyi kellemesen savanykás levet keverek vízzel és ecettel, amennyi a belerakott gyümölcsöt ellepi, és 30...
2010-09-11 08:38:23
Kajszibarack kompót 2.
Kajszibarack kompót 2.
Hozzávalók: 5 kg kajszibarack, 1 kg cukor, 1 kávéskanál szalicil.
Elkészítése: A barackot szárától óvatosan megtisztítjuk, megmossuk, lecsurgatjuk, uborkásüvegekbe rakjuk, 5 kg gyümölcsre 1 kg cukrot számítva szirupot készítünk, amit ha forr, lehabozva, egy kávéskanál szalicilt beletéve, forrón a gyümölcsre öntünk, szorosan lekötözzük, és gőzöl...
2010-09-11 08:37:57
Kajszibarack kompót 1.
Kajszibarack kompót 1.
Hozzávalók: 1 kg barack, 30 dkg cukor, 1 dl víz.
Elkészítése: A félérett kajszibarackot kimagvazzuk, meghámozzuk, gyenge szeszes vízbe rakjuk. 1 kg cukorhoz 1 dl vizet számolva szirupot készítünk, melegen a gyümölcsre öntjük, uborkásüvegekbe rakjuk, 1 kg gyümölcsre 30 dkg cukrot számítva szirupot készítünk, amit ha forr, lehabozva, egy kávéskaná...
2010-09-11 08:37:28
Kajszibarack ecettel
Kajszibarack ecettel
Elkészítése: Egy kiló cukorba öntsünk fél liter vizet, félannyi jó borecetet, kevés szegfűszeget és fahéjat. Ha mindez jól fő, tegyünk bele annyi magvas kajszin - barackot héjától megtisztítva a mennyit csak ellep a cukros lé. Kevés ideig főzzük, kavarva, hogy minden gyümölcs egyenlően felmelegedjék. Ekkor vegyük le a tűzről, s befedve hagyjuk másnapig...
2010-09-11 08:37:03
Kajszibarackdzsem 3.
Kajszibarackdzsem 3.
Hozzávalók: 2 kg érett kajszibarack, 1 kg kristálycukor, 0,5 dl barackpálinka, 6 szem, nem keserű barackmag. Kissé munkaigényes.
Elkészítése: A kajszibarackot megmossuk, lecsöpögtetjük. Vizet forralunk, majd apránként, egyszerre csak 8-10 szemet szűrővel a lobogva forró vízbe merítünk, hogy könnyen meghámozhassuk. A még forró barackok héját lehúzz...
2010-09-11 08:36:17
Kajszibarack dzsem 2.
Kajszibarack dzsem 2.
Elkészítés: 90 perc + 12 óra Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 kg gyümölcs, 50-60 deka cukor
Elkészítése: A szép kemény, de érett barackot felibe vágjuk, magját eltávolítjuk. Cukorral porcelántálba rétegesen lerakjuk, fehér papírt teszünk a tetejére, és hűvös helyen 12 órát állni hagyjuk. Másnap gyorsan felforraljuk, és a forrástól számítva 20 perc...
2010-09-10 17:50:32
Kajszibarack dzsem 1.
Kajszibarack dzsem 1.
Elkészítése: 2 kg érett kajszibarackot mossunk meg, és csöpögtessük le. Forraljunk vizet, majd a gyümölcsöt apránként, egyszerre csak 8-10 szemet téve a szűrőbe, merítsük a lobogva forró vízbe. Könnyen hámozhatjuk meg a barackot, ha még forrón lehúzzuk a héját. A gyümölcsöket vágjuk félbe, magozzuk ki, rakjuk mély tálba. 2 kg kristálycukrot elosztva, s...
2010-09-10 17:50:01
Kajszibarack cukorban 2.
Kajszibarack cukorban 2.
Hozzávalók: 1 kg barack, 60 dkg cukor, 1 dl rum, vagy konyak
A gyümölcsöt meghámozzuk, kettévágjuk és kimagvaljuk. Lazán edénybe rakjuk, a cukorból, annyi vízzel, amennyit felvesz, szirupot főzünk, és forrón a barackokra töltjük. Másnapig letakarva állni hagyjuk, óvatosan leszűrjük, a levét szálasodásig főzzük, majd belerakjuk a gyümölcsöt, és ...
2010-09-10 17:49:19
Kajszibarack cukorban 1.
Kajszibarack cukorban 1.
Elkészítés: 60 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1, 5 kg kajszi, 75 dkg cukor, 7,5 dl víz.
Elkészítése: A barackot megmosom, kimagozom. A cukrot a vízzel felforralom, majd a fél barackokat beletéve, puhára főzöm. A gyümölcsöt lyukas kanállal kiszedem és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakom. A visszamaradt szirupot sűrűre főzöm, és ráöntöm a gyü...
2010-09-10 17:48:52
1 2 3 .....21 22 ..31 32 33 ...41 42 43 
Címkék: gyümölcsöt meghámozzuk, üvegeket lezárjuk, kajszikat megmosom, belerakott gyümölcsöt, barackot szárától, kávéskanál szalicilt, gyümölcsre öntünk, félérett kajszibarackot, gyümölcsre öntjük, kiló cukorba, mennyit csak, kajszibarackot megmossuk, lobogva forró, szép kemény, forrástól számítva, gyümölcsöt apránként, gyümölcsöket vágjuk, barackokra töltjük, levét szálasodásig, barackot megmosom, vízzel felforralom, gyümölcsöt lyukas, visszamaradt szirupot, uborkásüvegekbe, kristálycukrot, lecsöpögtetjük, meghámozhassuk, kajszibarackot, porcelántálba, lecsöpögtetem, barackpálinka, összekeverjük, megtisztítjuk, kristálycukor, felmelegedjék, csöpögtessük, mennyiségben, kajszibarack, gyümölcsöket, lecsurgatjuk, munkaigényes, megtisztítva, visszamaradt, eltávolítjuk, felfújtakhoz, felforraljuk, szegfűszeget, szálasodásig, benzoesavas, elkészítése, meghámozzuk, kimagvazzuk, kettévágjuk, hámozhatjuk, kimagvaljuk, pudingokhoz, kiforrázott, felforralom, hozzávalók, lekötözzük, kávéskanál, gyümölcsöt, forraljunk, belerakott,
© 2013 TVN.HU Kft.