Belépés
Kosztolányi Dezső - Idézetek
... részegség)
Csak az él, aki minden pillanatban kész a halálra.
Aki elkészült a halálra, az elkészült az életre is.

(Kosztolányi Dezső: Esti Kornél kalandjai)
...
2021-02-05 22:30:15
Aranyosi Ervin: Karácsonyra ajánlom A mesék birodalmát
... kapuján, annak lesz hatalma
találkozni álmodozó, kedves Mikulással,
Nagyapóval, aki mesél, sok mindenki mással.
Dacos hercegnő is vár rá, meg a Kő meséje,
egy kis liba kalandjait látni lesz esélye.
Megtalálja Kandúr Bandit, a Mókus cipőjét,
Plüss Macit, az Esőtáncot, ez a könyv ettől szép.
Ott vannak a Mesehősök, neked megszületnek,
elvarázs...
2020-11-16 08:36:11
Dsida Jenő - Idézetek
... Dsida Jenőt szeretni kell, és nehéz is elképzelni olyan versolvasó embert, aki őt ismervén, ne zárná szívébe, és ne érezné jó barátjának az élet oly sok jót és oly sok rosszat kínáló kalandjai közt."

Az ifjúkorától kezdve szívbeteg Dsida Jenő 1938-ban meghűlt, hónapokig feküdt a kolozsvári kórházban, de nem sikerült megmenteni. 1938. június 7-én csendben meghalt. A házs...
2020-09-30 19:00:39
Hat nagyszínházi bemutatót tervez a 2020/2021-es évadra a Győri Nemzeti Színház
... bohózatot és Pekka Laasonen finn rendező állítja színpadra az Esőember című drámát.
Sulibérletben Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című fantasy komédiáját, Mark Twain Tom Sawyer kalandjai című ifjúsági színjátékát és Kszel Attila Robinson meg a többiek című zenés vígjátékát láthatják a gyermekek.
Műsoron marad a Chioggiai csetepaté, az Elisabeth, az István, a király...
2020-08-13 17:02:23
A tizennégy karátos autó című zenés színházi produkciót mutatják be a Városmajorban
... műfajt, zenés "képregényszínházat" teremt. Az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és Szűcs Krisztián írtak dalokat. A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjait láthatja a közönség a Városmajorban - írták.
A dalokat nem énekesek, hanem nyolc színművész adja elő: Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába R...
2020-08-12 07:24:21
Több népszerű sorozat is új epizódokkal várja a legkisebbeket az M2 Gyerekcsatornán
... Balu, a bölcs medve, valamint Bagira, a párduc. A három jó barát a dzsungel mélyén festői tájon, csodálatos erődítmények, templomok, vízesések és folyók között folytatják nem mindennapi kalandjaikat. A három cimbora útja folyamatos izgalmakat ígér, ám a sorozat különálló részei megmutatják a barátság és az önzetlen segítségnyújtás fontosságát is.
A Mölang című vidám animációs...
2020-06-05 13:32:42
Június 7-én mutatják be a Kalandjaim a parányok világában című ismeretterjesztő filmet a Duna csatornán
...
A filmből kiderül többek között, hogyan táplálkoznak, vándorolnak, kommunikálnak, "udvarolnak" és szaporodnak a vízi egysejtűek, a túlélés igazi mesterei - olvasható a filmet készítő Természetfilm.hu Tudományos Filműhely Egyesület MTI-hez elküldött tájékoztatójában.
A film a folyókban, tavakban, szikes tócsákban, a Kis-Balaton vizében is életben maradó mikroorganizmusok...
2020-05-30 11:31:32
Online debütál Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmje
... több fő történetszálat ötvöz, amelyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus, egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai, egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története elevenedik meg.
A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Do...
2020-04-16 11:22:35
Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból
... életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák képezik, valamint Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is.
A rongylabda címet viselő első epizód a kis Puskás Ferenc első focis élményeiről szól. Öcsi héteszt...
2020-04-01 09:11:11
Süsü, a sárkány kalandjai szombattól az M2 gyerekcsatornán
... a gyerekek olyan bátran és felelősen állnak helyt az egészségügyi veszélyhelyzet hozta új élethelyezetekben, hogy úgy érezzük, helyén való előbbre hozni az ajándékot, így Süsü sárkány kalandjaival már március 28-tól találkozhatnak a gyerekek" - mondta Vass Éva, az M2 gyerekcsatorna igazgatója.
Nem csak Süsü a sárkány kalandjaival kíván hozzájárulni a gyerekcsatorna a hétközna...
2020-03-27 08:51:01
1 2 3 ..............................96 97 ...............144 145 ...............191 192 193 
Címkék: Kosztolányi Dezső, Aranyosi Ervin, Dsida Jenő, Győri Nemzeti Színház, Hajdu Szabolcs, Puskás Ferencből, Esti Kornél, Megtalálja Kandúr Bandit, Plüss Macit, Dsida Jenőt, Pekka Laasonen, Sulibérletben Szilágyi Andor Leánder, Mark Twain Tom Sawyer, Kszel Attila Robinson, Budapest Bár, Szűcs Krisztián, Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába, Tudományos Filműhely Egyesület MTI-hez, Sárosdi Lilla, Szabó Do, Kemény Kristóf, Mayer Tamás, Puskás Öcsi, Puskás Ferenc, Vass Éva, mesék birodalmát, tizennégy karátos, parányok világában, leghíresebb magyarból, sárkány kalandjai, könyv ettől, ifjúkorától kezdve, kolozsvári kórházban, többiek című, előadás kulcsjeleneteihez, bölcs medve, dzsungel mélyén, három cimbora, sorozat különálló, önzetlen segítségnyújtás, filmből kiderül, vízi egysejtűek, túlélés igazi, filmet készítő, politikai aktivista, középkorú színész, felesége házassági, híres színházrendező, főbb szerepekben, vele kapcsolatos, külvárosi vagány, rajzfilm ötletét,
© 2013 TVN.HU Kft.