Belépés
IM: középosztálybeli gyerekek is kerülnek emberkereskedők csapdájába
...
Gellén Márton az emberkereskedelemről szóló nemzetközi konferencián hangsúlyozta, hogy a kapcsolati erőszak, a látszólag önként vállalt prostitúció és a bérkoldultatás is sokszor emberkereskedelmet takar. A futtató megveri azt, akit rabszolgaságban tart - jegyezte meg.
Az emberkereskedelmi hálózatok tipikus technikája, hogy rászoktatják az alkoholra áldozataikat, és így ...
2019-12-03 21:02:35
Százezernél is több nő vált kapcsolati erőszak áldozatává tavaly Németországban
... úgynevezett tartós követés általi zaklatásig (stalking) széles skálát ölelnek fel, és az áldozatok túlnyomó többsége, 81,3 százaléka nő volt.
Ez azt jelenti, hogy 114 393 nő esett kapcsolati erőszak áldozatává 2018-ban, ami több száz fős növekedés az egy évvel korábbi 113 965-höz képest.
Az esetek között 324 gyilkosság és emberölés van, vagyis tavaly majdnem minden nap ...
2019-11-25 17:12:38
Kampányt indít az ORFK a kapcsolati erőszak megelőzéséért
... igényel a helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon - tették hozzá.
Emlékeztettek, a 2013 júliusától hatályos Btk. óta törvény bünteti a kapcsolati erőszakot. "A törvény a testi sértés szintjét el nem érő, de a sértett emberi méltóságát súlyosan sértő erőszakos magatartásokat és a gazdasági ellehetetlenítést is bünteti"; súlyosabb m...
2019-11-25 12:51:16
Krízisambulanciák, titkos menedékházak a kapcsolati erőszak áldozatainak
...
Rácsok Balázs a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja apropóján hangsúlyozta: az áldozatoknak a legnagyobb nehézséget a szégyenérzet és az jelenti, hogy megküzdjenek a társadalmi előítéletekkel. Ezért fontos, hogy minél több információ jusson el az érintettekhez a médián keresztül a bántalmazói kapcsolatból való kilépés lehetőségeiről - fűzte hozzá.
A kríz...
2019-11-25 10:21:01
Emmi: a magyar kormány elkötelezett a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemben
... törvénykönyve, amely kiemelten védi a nőket, és kiemelten bünteti a nők elleni erőszakos bűncselekményeket.
A világnap alkalmából a magyar kormány arra hívja fel a figyelmet, hogy a kapcsolati erőszak visszaszorításában különösen fontos a probléma mielőbbi jelzése és a segítségkérés, amelyben az idei évtől már a Kapcsolj egyből! mobiltelefonos applikáció is segít.
A kor...
2019-11-25 08:50:56
Krónika 1. rész (napirend előtt: Down-szindrómások, iszlám iskola, gyermekbántalmazások, önkormányzatok)
... alapján fokozott védelem illeti meg a gyermekeket. Elmondta, minden járásban van családvédelmi szolgálat, minden megyében található gyermekbarát meghallgató szoba. Törvényt hoztak a kapcsolati erőszakról és növelték a titkos menedékházak számát - sorolta.

Párbeszéd: két világ van október 13. után

Tordai Bence (Párbeszéd) úgy értékelte, hogy az október 13-i ön...
2019-10-28 13:41:20
Montágh Imre és a Politikai Főiskola
...

https://www.facebook.com/mariailona. bona/posts/1637212192981437
*
Ez valószínű, hogy így lett volna, hiszen akkora átmentett ,,ismereti"- anyagi- gazdasági- és kapcsolati tőke volt a birtokukban, amiből pillanatok alatt továbbra is hatalmi tőkét lehetett kovácsolni.
*
Viszont, voltak oktatók is azon a bizonyos Polfőn, akik ma is itt é...
2019-03-06 06:16:03
Illegális bevándorlás - Állandósíthatják a menekültek "röghöz kötését" Németországban
... Juristinnenbund) szerint a szabályozás alkalmazása a szabad mozgás és tartózkodás jogának súlyos korlátozása. Különösen akkor problematikus, amikor egy nőnek sürgősen lakóhelyet kell változtatni kapcsolati erőszak miatt - emelte ki a szervezet vezetője, Maria Wersig.
Bírálta a röghöz kötést a többi között a jezsuita katolikus szerzetesrend menekülteket támogató szolgálata (Je...
2019-02-27 17:22:29
Krónika 1. rész (napirend előtt: nők, munkavállalók, Gruevszki, népszámlálás)
... meg.
Hangsúlyozta: a nők védelmét szolgálják a magyar büntetőjogi szabályok függetlenül az isztambuli egyezménytől is, amelyet egyébként 13 tagállam nem írta alá eddig. Önálló tényállás a kapcsolati erőszak, fejlesztik a kríziskezelő szolgáltatásokat, prevenciós programokat támogatnak több mint 6 milliárd forinttal, kampányt indítanak a kapcsolati erőszak elfogadhatatlanságán...
2018-11-27 10:38:48
A kapcsolati erőszak megelőzését segítő krízisambulanciát adtak át Budapesten
... a titkos menedékházaktól eltérően nem menedéket nyújt, hanem különböző szakemberek közreműködésével prevenciós szolgáltatásokkal és tanácsadással segíti az érintetteket.
Már a kapcsolati erőszak első jeleinél érdemes a krízisambulancián dolgozó jogászokhoz, szociális szakemberekhez, pszichológusokhoz fordulni - fűzte hozzá.
Kiemelte: hatalmas gondot jelent a nők elleni ...
2018-11-21 21:30:41
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Montágh Imre, Politikai Főiskola, Gellén Márton, Rácsok Balázs, Tordai Bence, Maria Wersig, kapcsolati erőszak, magyar kormány, nőkkel szembeni, látszólag önként, futtató megveri, emberkereskedelmi hálózatok, alkoholra áldozataikat, áldozatok túlnyomó, esetek között, 2013 júliusától, kapcsolati erőszakot, testi sértés, sértett emberi, gazdasági ellehetetlenítést, legnagyobb nehézséget, társadalmi előítéletekkel, médián keresztül, bántalmazói kapcsolatból, világnap alkalmából, probléma mielőbbi, idei évtől, kapcsolati erőszakról, titkos menedékházak, október 13-i, bizonyos Polfőn, szabályozás alkalmazása, szabad mozgás, nőnek sürgősen, szervezet vezetője, röghöz kötést, többi között, jezsuita katolikus, magyar büntetőjogi, isztambuli egyezménytől, kríziskezelő szolgáltatásokat, titkos menedékházaktól, krízisambulancián dolgozó, állandósíthatják, középosztálybeli, szolgáltatásokat, megszüntetésének, közreműködésével, rabszolgaságban, emberkereskedők, juristinnenbund, menedékházaktól, magatartásokat,
© 2013 TVN.HU Kft.