Belépés
Vakcinaszállítmányt adott át Grezsa István az ukrán Vöröskeresztnek a kárpátaljai Csapon
... kielégítésére.
A csütörtöki kijevi magyar-ukrán kormányközi vegyes bizottsági ülésre utalva Grezsa István örömét fejezte ki, hogy mindkét ország vezetése elhatározta az államközi kapcsolatok javítását, ami sokat segíthet a Kárpátalja és Magyarország közötti együttműködésben.
Az átadáson Olekszij Petrov arról beszélt, hogy a most megkapott, Ukrajnában engedéllyel rendelke...
2020-06-26 17:22:01
Arab diplomata: a ciszjordániai annektálás az arab-izraeli kapcsolatok normalizálásának végét jelentheti
... lépés felszíthatja az erőszakot, és felélesztheti a szélsőségeseket.
"Szeretnénk hinni benne, hogy Izrael lehetőség, és nem ellenség, hogy tartalmas lehetőségei vannak a melegebb kapcsolatoknak" - jelentette be Juszef al-Otaiba az izraeli újságban közzétett üzenetében.
Az izraeli fennhatóság egyoldalú kiterjesztésének meghirdetése a palesztin földek törvénytelen annekt...
2020-06-12 12:42:33
Krónika 7. rész (költségvetés)
... védekezés sikeres volt, és a jövőbeni felkészülésben a fejlesztések mellett az eszközbeszerzéseknek is fontos szerepük lesz. Míg azonban az utóbbiak alapját eddig a jó külgazdasági kapcsolatok adták, mostantól a hazai eszközgyártásra helyezi a kormány a hangsúlyt.
Kitért a 2250 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapra, és rámutatott: az emberi munka, mint érték jelenik meg. ...
2020-06-10 15:52:36
Nógrádi György: széles spektrumú az új Nemzeti Biztonsági Stratégia
... első helyen Németországot, a másodikon Lengyelországot, a harmadik helyen az Egyesült Államokat említi. Törökország, Oroszország és Kína azon országok között szerepel, amelyekkel a kapcsolatok javítására törekszünk. Külön kiemeli továbbá a visegrádi országokat (V4), hiszen egyre nagyobb szerepet játszik az Európai Unióban és a NATO-ban.
A dokumentumban arra is kitérnek, hogy ...
2020-05-24 19:32:42
Charles Michel: a nyugat-balkáni országokkal tartott uniós csúcsértekezlet megerősítette a térség európai persp
... perspektíva melletti elkötelezettség. Az unió és a nyugat-balkáni partnerek közös célja a békés, erős, stabil és egységes Európa, amelynek az alapját történelmi, kulturális és földrajzi kapcsolatok, valamint kölcsönös politikai, biztonsági és gazdasági érdekek képezik.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt mondta, a mostani világjárvány jól mutatja, hogy az EU...
2020-05-06 22:33:29
Szijjártó: Magyarország blokkolja a NATO-Ukrajna tanácsüléseket, amíg nincs megállapodás a kisebbségi jogokról
... megközelítés - fogalmazott.
Szijjártó Péter közölte: március 26-án Budapestre látogat az ukrán külügyminiszter, akit az ukrán elnök azzal bízott meg, hogy próbálja meg a kétoldalú kapcsolatokat helyreállítani. "Mi erre készen állunk", erre a találkozóra is ésszerű, józan észen alapuló javaslatokkal készülünk" - tette hozzá.
A külügyminiszter kifejtette: a kétoldalú kapcs...
2020-03-10 09:51:24
Szijjártó: Magyarország és Horvátország együttműködése rendkívül fontos mindkét nemzet számára
... nyelv és kultúra oktatása - mondta. A zágrábi és az eszéki egyetemeken összesen 125 egyetemi hallgató tanul a magyar tanszékeken.
"Fiume fontos szerepet játszik a magyar-horvát kapcsolatokban. A Mol Nyrt. nemrégiben egy óriási, 540 millió eurós finomító felújító beruházásról döntött, és mivel sok magyar látogatja ezt a térséget, Magyarország hamarosan engedélyt fog kérni a h...
2020-03-05 14:32:20
Kémkedés címén kiutasítottak Oroszországból egy japán újságírót
... működő orosz nagykövetség sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a vendéglátó fél szer...
2020-01-27 15:22:12
Tematikus programsorozat indul Szent István 2025 címmel
... egyházszervező tevékenységét, a szent korona jelentőségét, Szent István nemzetiségekhez fűződő viszonyát és külpolitikáját is - mondta Lomnici Zoltán.
Az elnök hangsúlyozta, a kapcsolatok javítását szolgálhatja a környező országokkal, hogy a szlovákok és a horvátok is szent királyukként tisztelik Szent Istvánt. Rámutatott, az államalapító Magyarország fő védőszentje, egyedüli...
2020-01-14 16:00:22
Rekordév lesz az idei a vasúti fejlesztések terén
... utasok rendelkezésére. Az ügyfélközpontú, szolgáltatói szemlélet érvényesítése mellett kiemelt elvárás, hogy a helyközi közlekedés gerincét a környezetkímélő vasút adja. A kötött pályás kapcsolatokat javítani kívánják az országon belül, elsősorban Budapest és a megyeszékhelyek között, a főváros és a vidéki nagyvárosok vonzáskörzetében.
Az idén célba érő legfontosabb beruházás...
2020-01-10 09:01:00
1 2 3 .......26 27 ....39 40 ...52 53 54 
Címkék: Grezsa István, Nógrádi György, Nemzeti Biztonsági Stratégia, Charles Michel, Szent István, Olekszij Petrov, Egyesült Államokat, Európai Unióban, Európai Bizottság, Szijjártó Péter, Lomnici Zoltán, Szent Istvánt, ukrán Vöröskeresztnek, kárpátaljai Csapon, ciszjordániai annektálás, arab-izraeli kapcsolatok, nyugat-balkáni országokkal, térség európai, kisebbségi jogokról, japán újságírót, vasúti fejlesztések, csütörtöki kijevi, államközi kapcsolatok, átadáson Olekszij, most megkapott, melegebb kapcsolatoknak, izraeli újságban, izraeli fennhatóság, palesztin földek, jövőbeni felkészülésben, fejlesztések mellett, utóbbiak alapját, hazai eszközgyártásra, 2250 milliárd, emberi munka, másodikon Lengyelországot, harmadik helyen, kapcsolatok javítására, visegrádi országokat, dokumentumban arra, nyugat-balkáni partnerek, alapját történelmi, mostani világjárvány, ukrán külügyminiszter, ukrán elnök, kétoldalú kapcsolatokat, külügyminiszter kifejtette, kétoldalú kapcs, eszéki egyetemeken, magyar tanszékeken,
© 2013 TVN.HU Kft.