|
|
|
... ... |
2017-06-07 10:09:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: kapor, petrezselyem, cukor, ecet, olaj.
A kaporlevelet és a petrezselymet olajon megdinszteljük, utána teszünk rá egy kevés lisztet, megkeverjük, paprikával színezzük. Felöntjük vízzel, majd amikor felforr, teszünk bele egy kis sót és
ecetet. Cukrozzuk, majd kóstolás után még ízesítjük. Újabb forrás után beleütjük a tojásokat,
óvatosan keverg... |
|
2016-08-29 10:39:13 |
|
|
|
|
|
|
... tegyük a felöntőlébe, hogy mire felforr, lesüllyedjen az aljára. Ha friss száras kaprot használunk, akkor azt már minden bizonnyal az üvegekbe tuszkoltuk. Mi a kisebb üvegekbe aprított kaporlevelet tettünk, a nagyobbik üvegbe pedig száras kaprot, amelyen rajta volt a virágzat is. Amellett, hogy annak kicsit pikánsabb az íze, nem kevésbé dekoratívabb is. De ne kanyarodjunk el. A fe... |
2016-08-14 13:24:06 |
|
|
|
|
|
|
... tegyük a felöntőlébe, hogy mire felforr, lesüllyedjen az aljára. Ha friss száras kaprot használunk, akkor azt már minden bizonnyal az üvegekbe tuszkoltuk. Mi a kisebb üvegekbe aprított kaporlevelet tettünk, a nagyobbik üvegbe pedig száras kaprot, amelyen rajta volt a virágzat is. Amellett, hogy annak kicsit pikánsabb az íze, nem kevésbé dekoratívabb is. De ne kanyarodjunk el. A fe... |
|
2016-05-30 15:28:44 |
|
|
|
|
|
|
... kisebb fej lilahagyma
2 db kisebb paradicsom
1 db kicsi kaliforniai paprika
Elkészítés
A joghurtot egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a kaporlevelet és a zúzott fokhagymát.
Ezeket jól összekeverjük és sóval ízesítjük.
A zöldségeket meghámozzuk, és apróra daraboljuk őket.
A darabolt zö... |
|
2016-04-11 23:57:11 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 evőkanál összevágott kaporlevél, 1,5 liter víz, 2 dl tej, 1 evőkanál rizs vagy tarhonya Elkészítés: A lisztből és a vajból rántást készítünk, majd tegyük bele a kaporlevelet és 1-2 percig kevergessük lassú tűzön, amíg meg nem fonnyad a kapor. Ezt követően engedjük fel vízzel és a tejjel. Ha felforrt, tegyük bele a rizst vagy a tarhonyát, adjunk hozzá í... |
2015-10-16 19:59:45 |
|
|
|
|
|
|
Kedvencünk, a kapor
A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe használjuk. Kapor nélkül elképzelhetetlen a tökfőzelék, a lucskos káposzta, a kovászos uborka, a kapros-túrós okozta függőségben is fontos szerepe van a kapornak és a kaporral készített lecsó is igazán megnyerő étel. ... |
2015-10-03 21:18:33 |
|
|
|
|
|
|
... tegyük a felöntőlébe, hogy mire felforr, lesüllyedjen az aljára. Ha friss száras kaprot használunk, akkor azt már minden bizonnyal az üvegekbe tuszkoltuk. Mi a kisebb üvegekbe aprított kaporlevelet tettünk, a nagyobbik üvegbe pedig száras kaprot, amelyen rajta volt a virágzat is. Amellett, hogy annak kicsit pikánsabb az íze, nem kevésbé dekoratívabb is. De ne kanyarodjunk el. A fe... |
2015-07-06 11:33:17 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
Elkészítés:
A gyalult tököt besózzuk, meglocsoljuk egy kevés ecettel, majd kb. fél órát állni hagyjuk, mely idő alatt levet ereszt. Az apróra vágott vöröshagymát és 1 teáskanál apróra vágott kaporlevelet kissé megfonnyasztjuk, majd az 1 teáskanál cukrot hozzáadva karamellizáljuk /csak aranysárga szín eléréséig/. Ekkor hozzáadjuk a hámozott és cíkkekre v... |
2015-06-17 22:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... tegyük a felöntőlébe, hogy mire felforr, lesüllyedjen az aljára. Ha friss száras kaprot használunk, akkor azt már minden bizonnyal az üvegekbe tuszkoltuk. Mi a kisebb üvegekbe aprított kaporlevelet tettünk, a nagyobbik üvegbe pedig száras kaprot, amelyen rajta volt a virágzat is. Amellett, hogy annak kicsit pikánsabb az íze, nem kevésbé dekoratívabb is. De ne kanyarodjunk el. A fe... |
2015-06-11 08:09:24 |
|
|
|
|