|
|
|
... melyet előzőleg szintén meghámoztunk, 1.5 cm-es darabokra vágtunk, víz, só, 3 evőkanál sótlan vaj, 1/2 csésze habtejszín, 3 evőkanál apróra vágott friss kapor vagy petrezselyem, 1 evőkanál kapribogyó (ízlés szerint), bors;
Elkészítés:
Egy nagy lábasban forraljuk fel a vizet. Sózzuk meg, és tegyük bele a répa és burgonyadarabokat. Főzzük meg a zöldségeket (kb. 15 perc) S... |
2010-08-25 19:49:56 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 20 dkg magozott olívabogyó
* 10 szardellafilé
* 2 evőkanál kapribogyó
* olívaolaj
* feketebors
* Esetleg:
* 3 gerezd fokhagyma
* kevés citromlé
Elkészítés:
Az olívabogyót, a szardellafilét és a lecsepegtetett kapribogyót mozsárban összetörjük vagy összemixeljük robot... |
|
2010-08-24 18:50:23 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 1 kg cukkíni (kb. 3 db közepes méretű)
* 30 dkg darált hús
* 1 közepes hagyma v. 3 szál újhagyma
* 30 g kapribogyó
* 50 g zöld olívabogyó (feldarabolva)
* 2-3 ek paradicsomszósz
* bazsalikom
* só
* olívaolaj
... |
2010-08-23 23:29:29 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma, bors, rozmaring, majoránna, borsika, babérlevél.
Hagyma: vöröshagyma, fokhagyma, bors, paprika, mustár.
Hollandi: paprika, só, citrom.
Kapri: kapribogyó, citrom.
Ketchup: vöröshagyma, fokhagyma, fahéj, szegfűbors, feketebors, mustár.
Majonéz: citrom, mustár.
Olasz: bors, tárkony, szurokfű, citromfű, torma... |
|
2010-08-21 12:54:00 |
|
|
|
|
|
|
... puttanesca
HOZZÁVALÓK:
4 szelet szardellafilé, 80 g fekete olívabogyó, 1 evőkanál kapribogyó, 2 gerezd fokhagyma, 1 friss csili (kimagozva, apróra vágva), 4 evőkanál olívaolaj, 3 közepes paradicsom, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 20 dkg spagettitészta
Elkészítés... |
|
2010-08-21 10:34:06 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő
250 ml. víz
só
extra szűz olívaolaj
A rátéthez:
3 nagy paradicsom
1 nagy hagyma
2 nagy kolbász
100 gr. Gouda sajt
zöld olajbogyó
kapribogyó
oreganó
Elkészítés:
a tésztát kigyúrom és hagyom pihentetni kb: 1 órát.Ezután tepsi nagyságúra kinyújtom és ismételten 1 órát kelesztem.2 ek olaj és 2 ek viz... |
2010-08-19 14:49:22 |
|
|
|
|
|
|
... belőle. A gyümölcs nyersen akkor a legízletesebb, ha már túlérett.
A som éretlen termését az olajbogyóhoz hasonlóan szokás sós vagy ecetes vízben eltenni. Ha borecetbe rakjuk, akkor a kapribogyót helyettesítheti
.
Tippek - tanácsok
Sok európai parkban előszeretettel ültetnek somot, mert mutatósak korai virágai, és jól tűri a városi levegőt. A régi időkben... |
2010-08-16 19:01:39 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 1 csomag élesztő
* 3 dl langyos víz
* 45 dkg liszt
* 2 kis doboz olajos szardínia
* 15 dkg olajbogyó
* 1 evőkanál kapribogyó
* 2-2,5 teáskanál só
* ízlés szerint bors,
* 3-4 evőkanál olívaolaj
* A tetejére:
* olaj és tojás a kenéshez
* + 15 mag nélküli ... |
2010-08-16 10:22:19 |
|
|
|
|
|
|
... készíthetünk belőle lekvárt, szörpöt, sőt bort is.
Az éretlen termését az olajbogyóhoz hasonlóan már az ókor óta szokás sós vagy ecetes vízben köménymaggal eltenni. Borecetben elrakva a kapribogyót helyettesítheti. Savanyítani is szokták, és vadhúsból készült ételekhez tálalják. Korábban a házi kertekben gyakori növény volt, ma már háttérbe szorult.
Közepes pektintartalm... |
2010-08-15 18:32:05 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
3 szelet sonka
3 tojás
60 g joghurt
másfél tasak sütőpor
édeskömény
bors
2 evőkanál olaj
só
krém:
3 ek.Mascarpone sajt
1 ek. kapribogyó,
só
fejes saláta levelek
ELKÉSZITÉSE:
a tojást,lisztet,sűtőport,olajat,sót,e vőkanálnyi édesköményt,borst és a tejszint kikeverem.A formában megsütöm 1... |
2010-08-13 17:17:52 |
|
|
|
|