|
|
|
... hallgatom, amit mond, beszéde művelt, hangja lágy - ha így haladunk, még megbabonáz, olyan hihetetlenül mesebeli jelenség: egy kedves boszi.
-Tudja, mit fogok venni? Karajcsontot. Azt mi, öregek csak úgy hívjuk: nyugdíjas karaj. Egy kevés zöldség, egy kis tészta, finom leves van abból. A főtt húst leszedegetem a csontról, kis tört krumplival, paradicsommártá... |
2017-04-19 08:55:28 |
|
|
|
|
|
|
... vidáman elrotyoghat magában a gázon.
Mit kérj a hentesnél?
- 1 kg marharostélyost
- csontos, bőrös csirkemellet
- 2 db vastagabb pulykanyakat
- karajcsontot
A zöldségespultról:
- fél karalábé
- 1 zeller (akkora legyen, mint a karalábé)
- 2-3 szál zeller zöldjét
- egy méretesebb krumpli (legyen a karalábéhoz ... |
|
2014-06-04 08:10:54 |
|
|
|
|
|
|
... sáfrányos szeklice
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert és a karalábét négybe, a sárgarépát és a gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk.
A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, kis lángon nagyon lassan főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A csontról leszedet... |
2014-04-26 22:35:19 |
|
|
|
|
|
|
... szerecsendió
só
sáfrányos szeklice
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert és a karalábét négybe, a sárgarépát és a gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk.
A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, kis lángon nagyon lassan főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
... |
|
2013-10-23 23:40:54 |
|
|
|
|
|
|
... csokor zeller zöld, 1 gerezd fokhagyma. Fűszerek: kávéskanálnyi őrölt kömény, fekete bors, 1 babérlevél, 4 teáskanál őrölt fűszerpaprika.
A kockákra vágott sertéscombot, és a húsos karajcsontot hideg vízben, 2-3 teáskanálnyi sóval feltesszük főni.
Meghámozzuk, és kockákra vágjuk a krumplit. Megtisztítjuk a gyökérzöldségeket, és vékony karikákra vágjuk.
Amikor a leve... |
|
2011-12-04 06:51:01 |
|
|
|
|
|
|
... lezárjuk az üveget. Hűtőben eláll pár napig-hétig. Amíg ellepi a lé, és színe fehér, addig fogyasztható.
2. Jóízű húslevest készítünk,4 óra gyöngyöző főzéssel úgy, hogy a karajcsontot hideg vízben tesszük fel főni annyi vízben hogy bőven ellepje. Amikor felforrt, lehabozzuk, és takarékra vesszük a gázt. Ezután belerakunk minden hozzávalót, ízesítjük a fűszerekkel. Ha id... |
2011-06-01 13:52:45 |
|
|
|
|
|
|
... jégkockatartóban is, így elegendő majd pár kockát az éppen fövő ételbe dobni, ha nem levest készítenék.
Csirkealaplébe mind e mellé még dobok 4-5 db csirkeszárnyat, húsalaplébe karajcsontot, vagy marhacsontot, ha pedig halalaplét szeretnék, abba mehet a már lefilézett hal csontváza, feje-farka, és ha van, ebbe érdemes fél deci fehérbort és kaprot is belefőzni. Ezek felh... |
2011-04-15 13:56:59 |
|
|
|
|
|
|
... lestyán
- 1 pohár rizs
- 1 db vöröshagyma
- 1/2 db zeller
- 1 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- 1 csipet só
- 2 kg sertéskaraj
- 2 db tojássárgája
A karajcsontot egy csipetnyi sóval 1,2 liter hideg vízben
felteszem főni. Amikor gyöngyözve forrni kezd, hozzáadom
a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és az apróra
vágott... |
2011-02-17 14:19:19 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát apróra vágunk, olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, egy bögre vizet öntünk hozzá és összeforraljuk. A lébe beleteszünk 1 kg húsos, ízekre vágott karajcsontot, két-két szál felkarikázott sárgarépát és petrezselyem gyökeret, 2 db közepes méretű meghámozott és kockákra vágott krumplit. Összekeverjük, bőven felöntjük vízzel. Sóval, borssal, cs... |
2010-11-30 05:31:50 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, egy bögre vizet öntünk hozzá és összeforraljuk. A lébe beletesszük a húsos, ízekre vágott karajcsontot, két-két szál felkarikázott sárgarépát és petrezselyem gyökeret, a meghámozott és kockákra vágott krumplit. Összekeverjük, bőven felöntjük vízzel. Sóval, borssal, csereszn... |
2010-11-17 04:51:25 |
|
|
|
|