|
|
|
... kukoricaliszt
10 dkg finomliszt
0,5 csomag sütőpor
4 tojás
1 ek cukor
1 tk só
1 kk őrölt bors
kb 2 dl tej
Elkészítése:
A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe teszem.
A panírhoz a hozzávalókat egy tálban összekeverem, a tej... |
2016-03-19 14:43:16 |
|
|
|
|
|
|
... A panírozáshoz:
20 dkg finomliszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
kb. 5 dl olaj
Elkészítés
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a sertéssült fűszersóval.
Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz ... |
|
2016-02-20 23:04:58 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
2 evőkanál olaj
1 kg burgonya
2 db babérlevél
só
3 dl tejföl
kevés liszt
Elkészítés
Elkészítés: A karajszeleteket kicsontozzuk, és a felforrósított olajon elősütjük. Meghintjük csipetnyi kakukkfűvel, bazsalikommal, majd megszórjuk az ételízesítővel. Ráterítünk egy csokor petrezselymet, amel... |
2016-02-10 22:53:31 |
|
|
|
|
|
|
... sóval, borssal. 2-3 kanál vízzel is lehet hígítani. Megkóstoljuk. Csak kóstolni, nem elnyalogatni az egészet!!! Egy nagy zománcos lábosba (v. jénai tálba) rétegenként lerakjuk a karajszeleteket. Közben bőven locsolgatjuk a tejfeles keverékkel.
A legtetejére reszelt sajtot szórunk. Mehet be a sütőbe.
Akkor van kész, ha a reszelt sajt a tetején szépen elolvadt, meg is barn... |
|
2016-01-29 11:07:28 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 szelet karaj
1 kg karfiol
10 dkg margarin vagy vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
Kis pohár tejföl
2 tojás sárgája
Szerecsendió
Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártva mindkét oldalát elősütjük, majd kivajazott jénaiba vagy tepsibe egymás mellé fektetjük. A karfiolt rózsáira szedve sós vízben meg... |
|
2016-01-18 09:55:57 |
|
|
|
|
|
|
... sertéskaraj
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só
bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk.
A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra ... |
2015-12-20 12:03:38 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 szelet karaj
2 fej hagyma
25 dkg gomba
2 dl tejföl
kb. 15 dkg sajt
kevés olaj
só
bors
Elkészítése:
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük.
A hagymát karikára vágjuk, és rátesszük a hús... |
2015-12-08 13:32:08 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
500 g karfiolrózsa
A besamelhez
100 g vaj
80 g liszt
500 ml tej
4 tojássárgája
só, bors, szerecsendió
100-150 g reszelt sajt
A karajszeleteket megmossuk, szélein a hártyát bevagdossuk, vékonyra kiverjük és besózzuk.
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A besamelhez a vajon világosra p... |
2015-11-07 19:30:25 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgáját és a fél
citrom levét. Ha kihűlt, beleöntjük az üveg ecetes tormát, és habosra keverjük.
A kihűlt főtt csülköt kicsontozzuk, és 8 felé osztjuk, felkockázzuk. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát rövid ideig elősütjük.
Ezután minden hússzeletre tormakrémet
púpozunk, és a csülökhússal betakar... |
2015-10-16 19:07:07 |
|
|
|
|
|
|
... kukoricaliszt
10 dkg finomliszt
0,5 csomag sütőpor
4 tojás
1 ek cukor
1 tk só
1 kk őrölt bors
kb. 2 dl tej
Elkészítése:
A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe teszem.
A panírhoz a hozzávalókat egy tálban összekeverem... |
2015-09-10 11:02:39 |
|
|
|
|