Belépés
Csontos karajszelet
... karajszelet

4-6 szelet csontos karaj

őrölt bors
zsír
pirospaprika
mustár

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, lefedve 3-4 órát hűtőben érleljük. A zsiradékot felhevítjük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Megszórjuk p...
2009-07-17 13:44:56
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
2009-07-10 17:49:01
Bajor sertés vagy csirkeszelet
... szalonna
20 dkg. ecetes uborka
2 dl. tejszín
10 dkg. liszt
1 fej vöröshagyma
só, bors, babérlevél, mustár, olaj



Elkészítés:

A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.) A megpir...
2009-05-18 09:30:33
Töltött sertésborda csípős töltelékkel recept
... paprika
20 dkg finomliszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
5 dl étolaj
1 kávéskanál só
1 csipet fehérbors

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk. A paprikát apróra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal és a mustárral. Ízesítjük sóval és őrölt fehérborssal. A sajtos tölteléket négy részre osztjuk. A hússzele...
2009-04-06 21:45:18
Zöldséges,sajtos,rakott húst.
... az elkészítéséhez egy kerek, nagyobb méretű (kb. 25-27 cm átmérőjű) jénai tál

Első lépésben feltesszük főni a vegyes zöldséget, sós vízben.
Amíg a zöldség fő, a karajszeleteket kiverjük (nem annyira, mint mikor rántott húst készítünk, csak annyira, hogy a rostokat megtörjük), sózzuk, borsozzuk, majd borsos lisztben megforgatva néhány percig olajban mindkét oldaluka...
2009-03-14 12:08:18
Bence mustáros kedvence
... 1 dl tejföl
- 2 db alma
- 60 dkg burgonya
- 15 dkg főtt, füstölt tarja
- 20 dkg trappista sajt
- 8 szelet sertéskaraj

A csont nélküli, vékony karajszeleteket enyhén kiklopfolom, besózom, mustárral bekenem. A sajt háromnegyedét vékonyan felszeletelem, a maradékot
megreszelem. A héjában főtt burgonyát megtisztítom, felkarikázom. A meghámozott...
2009-03-12 22:06:42
Tejszínes brokkolival töltött
... karaj

Hozzávalók:

6 szelet karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín

bors
ételízesítő
majoránna
oregánó

Elkészítés:

A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár perc alatt f...
2009-02-03 22:32:07
Tejszínes brokkolival töltött
... karaj

Hozzávalók:

6 szelet karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín

bors
ételízesítő
majoránna
oregánó

Elkészítés:

A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár perc alatt f...
2009-02-01 08:32:07
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
2008-12-01 23:28:49
Sajtos-paradicsomos borda
... bazsalikom, só, őrölt bors, zöldfűszerek.

A vöröshagymát és fokhagymát fi nomra aprítjuk. A paradicsomokat apróra felkockázunk, a negyediket felkarikázzuk, a megmosott karajszeleteket leszárítjuk. Nagyméretű serpenyőben 1 ek. olajat felhevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, megsózzuk, megborsozzuk, kivesszük és félretesszük. A maradék olajat a vi...
2008-10-04 00:13:05
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Magyar Recepttár, Barangolás Nagy-Magyarországon, SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, karajszeleteket sózzuk, zsiradékot felhevítjük, hússzeletek mindkét, karajszeleteket kevés, visszamaradt olajban, kockára vágott, karajszeleteket kiklopfoljuk, paprikát apróra, sajtos tölteléket, vegyes zöldséget, karajszeleteket kiverjük, rostokat megtörjük, csont nélküli, sajt háromnegyedét, héjában főtt, karajszeleteket papírvékonyra, tálban ráöntjük, erősen sózott, túlontúl sötét, paradicsomokat apróra, negyediket felkarikázzuk, megmosott karajszeleteket, maradék olajat, karajszeleteket, tartalomjegyzék, magyarországon, elkészítéséhez, összedolgozzuk, paradicsomokat, papírvékonyra, felkarikázzuk, felszeletelem, háromnegyedét, paradicsomos, vöröshagymát, felkockázunk, visszamaradt, majoránnával, zöldfűszerek, csirkeszelet, felkarikázom, előkészítése, kiklopfoljuk, megborsozzuk, fehérborssal, félretesszük, zsemlemorzsa, pirospaprika, megtisztítom, frissítésére, szalonnazsír, sertéshúsból, sertéshúsos, hússzeletek, felhevítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.