|
|
|
... karajszelet
4-6 szelet csontos karaj
só
őrölt bors
zsír
pirospaprika
mustár
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, lefedve 3-4 órát hűtőben érleljük. A zsiradékot felhevítjük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Megszórjuk p... |
2009-07-17 13:44:56 |
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna
20 dkg. ecetes uborka
2 dl. tejszín
10 dkg. liszt
1 fej vöröshagyma
só, bors, babérlevél, mustár, olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.) A megpir... |
2009-05-18 09:30:33 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
20 dkg finomliszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
5 dl étolaj
1 kávéskanál só
1 csipet fehérbors
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk. A paprikát apróra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal és a mustárral. Ízesítjük sóval és őrölt fehérborssal. A sajtos tölteléket négy részre osztjuk. A hússzele... |
|
2009-04-06 21:45:18 |
|
|
|
|
|
|
... az elkészítéséhez egy kerek, nagyobb méretű (kb. 25-27 cm átmérőjű) jénai tál
Első lépésben feltesszük főni a vegyes zöldséget, sós vízben.
Amíg a zöldség fő, a karajszeleteket kiverjük (nem annyira, mint mikor rántott húst készítünk, csak annyira, hogy a rostokat megtörjük), sózzuk, borsozzuk, majd borsos lisztben megforgatva néhány percig olajban mindkét oldaluka... |
|
2009-03-14 12:08:18 |
|
|
|
|
|
|
... 1 dl tejföl
- 2 db alma
- 60 dkg burgonya
- 15 dkg főtt, füstölt tarja
- 20 dkg trappista sajt
- 8 szelet sertéskaraj
A csont nélküli, vékony karajszeleteket enyhén kiklopfolom, besózom, mustárral bekenem. A sajt háromnegyedét vékonyan felszeletelem, a maradékot
megreszelem. A héjában főtt burgonyát megtisztítom, felkarikázom. A meghámozott... |
2009-03-12 22:06:42 |
|
|
|
|
|
|
... karaj
Hozzávalók:
6 szelet karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín
só
bors
ételízesítő
majoránna
oregánó
Elkészítés:
A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár perc alatt f... |
2009-02-03 22:32:07 |
|
|
|
|
|
|
... karaj
Hozzávalók:
6 szelet karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín
só
bors
ételízesítő
majoránna
oregánó
Elkészítés:
A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár perc alatt f... |
2009-02-01 08:32:07 |
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikom, só, őrölt bors, zöldfűszerek.
A vöröshagymát és fokhagymát fi nomra aprítjuk. A paradicsomokat apróra felkockázunk, a negyediket felkarikázzuk, a megmosott karajszeleteket leszárítjuk. Nagyméretű serpenyőben 1 ek. olajat felhevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, megsózzuk, megborsozzuk, kivesszük és félretesszük. A maradék olajat a vi... |
2008-10-04 00:13:05 |
|
|
|
|