|
|
|
... megborsozzuk (majdnem az összes paradicsomos főzőlevét beissza). A hagymát félkarikákra vágjuk, és 2 ek. olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával fűszerezzük. A karajszeleteket kissé kiverjük, megszórjuk a grillfűszerkeverékkel, majd a maradék olajon, serpenyőben, oldalanként 2-3 percig sütjük. Amikor a burgonya puha, levesszük róla a fedőt, hozzáadjuk a paprikás... |
2008-08-30 00:13:28 |
|
|
|
|
|
|
... karaj
Hozzávalók:
6 szelet karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín
só
bors
ételízesítő
majoránna
oregánó
Elkészítés:
A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár ... |
|
2008-08-29 16:23:23 |
|
|
|
|
|
|
... dkg. füstölt szalonna
20 dkg. ecetes uborka
2 dl. tejszín
10 dkg. liszt
1 fej vöröshagyma
só, bors, babérlevél, mustár, olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.) A megpirított ... |
2008-08-03 11:05:18 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű, 3 szál újhagyma, 1 teáskanál fekete mustármag, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, só, darált bors.
Elkészítése:
Tegyük egymás mellé a kicsontozott karajszeleteket, majd csorgassuk meg őket kevés olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből, majd tegyük egymásra, helyezzük egy tányérra, fedjük be fóliával, és pihentessük a hűtő... |
|
2008-05-02 00:28:20 |
|
|
|
|
|
|
... csokor petrezselyem
Elkészítés módja:
A hűtőben jól lehűtött tejszínt, a habfixáló hozzáadásával, kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük az ecetes tormát. A karajszeleteket egymás mellé fektetjük, majd habzsákkal ujjnyi vastag tormahabcsíkot nyomunk mindegyik szélére, és szorosan feltekerjük. A mártáshoz az apróra vágott snidlinget összekeverjük a majonézzel,... |
|
2008-03-05 22:41:33 |
|
|
|
|
|
|
... csontozott karaj, 5 dkg baconszalonna, 10 dkg hagyma, 10 dkg gomba, 10 dkg csemegeuborka, só, bors, olaj, 3 ek. liszt, 1 dl tejföl, 3 dl húsleves (kockából), 1 ek. mustár.
A karajszeleteket kissé kiverjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, megpirítjuk, majd rátesszük az apróra vágott hagymát, és tovább pirítjuk, végül a felkarikázott uborka és a cikkekre vágott gomba követk... |
2008-02-10 00:34:01 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez.
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. A dagadót ledaráljuk, sóval, borssal és pirospa... |
2007-03-17 00:46:24 |
|
|
|
|